Ga direct naar inhoud


De kracht van luisteren

Door te luisteren naar elkaar, ontdek je wat echt belangrijk is. Wanneer heb jij voor het laatst écht naar iemand geluisterd?

Neem jij wel eens de tijd om echt naar iemand te luisteren? Zonder vooroordelen of onderbrekingen? Luisteren brengt je dichter bij elkaar. Ontdek de kracht van luisteren.

Salimah & Loïs

Ondanks de goede en warme band met haar moeder, heeft Loïs nooit echt diepe gesprekken met haar moeder Salimah. Daarom nodigt Loïs haar moeder uit voor een luistersessie, zodat ze iets kan delen waar ze eigenlijk al lang mee zit.

Ik had niet gedacht dat actief luisteren zoveel zou opleveren."

Dillan & Keesje

Dillan is al een tijdje aan het solliciteren, maar het wil maar niet lukken. Uit onzekerheid durft hij zijn vriendin Keesje hier weinig over te vertellen. Hij besluit het toch met haar te delen. Tijdens de luistersessie blijkt dat zijn onzekerheid helemaal niet nodig is.

Het lucht enorm op dat je zo goed naar me geluisterd hebt."

Ontdek luistertips van een expert

Wanneer heb jij voor het laatst echt naar iemand geluisterd? Leer beter luisteren met Corine Jansen, dé luisterexpert van Nederland. Lees haar artikelen met luistertips.

Kies ervoor om te luisteren

Luisteren is niet altijd makkelijk. Maar als je echt kiest om te luisteren, kan dat wat je hoort je standpunt en je kijk veranderen.

Ontdek de luistertips van Corine

5 tips om echt te luisteren

Luisteren en horen zijn niet hetzelfde. Het is hard werken om iemand proberen te begrijpen. Maar als het je lukt om écht te luisteren, bevordert dat een goede relatie.

Lees de tips