Ga direct naar inhoud

Doorwerkregeling

  • Je werknemers door laten werken na pensioen
  • Flexibele afspraken op het gebied van inzet, uren en aard van het werk
  • Uitgevoerd door andere partij: Doorwerkgever

Nieuwe vorm van samenwerking na pensionering

Misschien heb jij er ook mee te maken. Een vergrijzend werknemersbestand. Hoe fijn zou het zijn als jij jouw waardevolle, ervaren en deskundige werknemer ook na zijn pensioen kunt behouden? Wij wijzen je op de Doorwerkregeling.
Doorwerkregeling is een dienst van onze partner Doorwerkgever die je de mogelijkheid biedt om flexibele afspraken met jouw gepensioneerde ex- werknemer te maken op het gebied van inzet, uren en aard van het werk. Je werknemer werkt door na zijn pensioen onder de arbeidsvoorwaarden van de Doorwerkgever. Je bespaart hiermee kosten en tijd en regelt ook de afdrachten van belastingen en premies. Je betaalt bijvoorbeeld geen pensioenpremie.

Gratis doorwerkscan

Ga via Mijn NN Zakelijk naar de Human Capital Planner (HCP) en download je persoonlijke voucher voor een gratis scan: de doorwerkscan. Dit is een maatwerkanalyse waarbij de verschillen tussen jouw eigen arbeidsvoorwaarden (rekening houdend met jouw eventuele CAO) en de Doorwerkregeling voor je bedrijf op een rij worden gezet.

Deze scan wordt voor jou, als klant, gratis en vrijblijvend door juristen van Doorwerkgever uitgevoerd.

Mijn NN Zakelijk

Persoonlijk advies nodig?

Wil je advies afgestemd op jouw wensen en situatie? Een onafhankelijk adviseur kan je daarbij helpen.

Verdienmodel

Doorwerkregeling is een dienst van Doorwerkgever. Als partner van Nationale-Nederlanden draagt Doorwerkgever 1 euro af per gewerkt uur van jouw doorwerkende werknemer. Dit als compensatie voor de inzet van marketing en sales vanuit Nationale-Nederlanden.

Benieuwd naar de ervaringen van werkgever Marel?

Benieuwd hoe de Doorwerkregeling er in de praktijk uitziet? Lees het verhaal van werkgever Marel die gebruik maakt van de doorwerkregeling.

Lees het verhaal


Wat is het ?

Doorwerkregeling (door Doorwerkgever)

Jaarlijks groeit het aantal doorwerkers met gemiddeld 35.000. Dit betekent dat 1 op de 5 werknemers graag wil blijven doorwerken na de pensioendatum. Met de Doorwerkregeling regel je deze nieuwe vorm van samenwerking. Het biedt je de mogelijkheid om flexibele afspraken met je gepensioneerde ex- werknemer te maken op het gebied van inzet, uren en aard van het werk. De Doorwerkregeling bespaart kosten en tijd en regelt ook de afdrachten van belastingen en premies. Je betaalt bijvoorbeeld geen pensioenpremie. De Doorwerkregeling is een voorziening speciaal voor mensen die met pensioen zijn maar ook nog willen werken. De basis voor de Doorwerkregeling is dat de ex-werknemer met pensioen is en dat jij deze kundige en ervaren gepensioneerde ex-werknemer graag aan boord houdt, maar niet op de loonlijst.

Werkwijze en kosten

Ben je al klant van Nationale-Nederlanden dan kun je via de Human Capital Planner de Doorwerk-Scan aanvragen. De Doorwerk-Scan is een analyse, uitgevoerd door Doorwerkgever, waarbij de verschillen tussen jouw eigen arbeidsvoorwaarden (rekening houdend met je eventuele CAO) en de Doorwerkregeling voor je bedrijf op een rij worden gezet. Met een persoonlijke voucher wordt deze scan gratis en vrijblijvend voor je uitgevoerd. Je vindt deze voucher op de Human Capital Planner (HCP), te bereiken via je persoonlijke online omgeving Mijn NN Zakelijk.

Eén

Jouw adviseur

Neem contact op met je adviseur en/ of klantmanager en bespreek de mogelijkheden van de Doorwerkregeling en potentiële andere oplossingen met hem.

Twee

Downloadt de Voucher in de HCP

Je downloadt je persoonlijke voucher in de HCP. Vervolgens neem je bij interesse contact op met Doorwerkgever. Doorwerkgever voert op basis van de voucher gratis en vrijblijvend de Doorwerkscan voor je uit.

Uitkomsten Doorwerk-Scan

Samen met je adviseur bespreek je de uitkomsten van de Doorwerkscan en bepaal je of dit een interessante oplossing voor je bedrijf is.

Jij en jouw werknemer genieten flexibel en zorgeloos van doorwerken

Samen met Doorwerkgever ga je aan de slag om de Doorwerkregeling in te richten voor je voormalig werknemer.

Ben je vervolgens akkoord met de Doorwerkregeling, dan ga je samen met je adviseur en met Doorwerkgever aan de slag om de Doorwerkregeling in te richten voor je voormalige werknemer.


*Doorwerkgever is een externe aanbieder van de Doorwerkregeling. Natuurlijk ben je geheel vrij voor deze of soortgelijke diensten een andere aanbieder te kiezen.


Kunnen wij u helpen?