Ga direct naar inhoud

Is mijn inboedel verzekerd bij tijdelijke opslag?

Dit artikel gaat over Een nieuw huis binnen Wonen

Je hebt tijdelijk inboedel in een opslag staan en wilt dit graag verzekeren? Misschien valt het onder je bestaande inboedelverzekering van je woonhuis. Dat hangt af van de verzekeraar en van de dekking die je hebt gekozen.

Waar moet je aan denken?

Let op de volgende zaken als je wilt beoordelen of jouw opgeslagen inboedel goed is verzekerd:

  • De oorzaak van de schade moet onder de dekking van je huidige inboedelverzekering vallen. Denk hierbij aan waterschade of diefstal. Let hierbij wel op dat dezelfde uitzonderingen gelden, zoals dat de opslag goed moet zijn afgesloten en bij diefstal moeten er sporen van inbraak zijn.
  • De hoogte van de vergoeding bij schade of diefstal. Dit is vaak lager dan de vergoeding bij schade aan de inboedel in je eigen woonhuis.

Tijdelijk opslaan bij vrienden

Het zou ook kunnen dat jij je spullen tijdelijk in een andere woning opslaat. Bijvoorbeeld bij vrienden die extra ruimte hebben. In dat geval gelden dezelfde voorwaarden als voor de inboedel in je eigen huis. Voorwaarde is wel dat de woning bewoond is en er moeten sporen van braak zijn. Ook moet jouw inboedel binnen drie maanden weer in je eigen woning staan.

Bij Nationale-Nederlanden geldt dat wanneer je je inboedel vervoert voor verhuizing of naar een opslagplaats er alleen dekking is in een bepaald aantal gevallen zoals bij schade door brand, blikseminslag en gewelddadige beroving. Mocht je de inboedel in je eigen auto vervoeren, dan ben je bij een ongeval met het vervoermiddel tot een bedrag van € 250,- verzekerd.

In de voorwaarden van jouw Inboedelverzekering staat precies wat wel en niet verzekerd is. Neem contact op met je verzekeraar om zeker te weten of jij voor jouw situatie de juiste dekking heeft.

Woonverzekering

  • Je woning en spullen goed verzekerd
  • Eenvoudig online afsluiten
  • Kies voor € 0,- of € 100,- eigen risico

Bekijk de Woonverzekeringen


Wil je meer weten?

Ik wil verhuizen

Je woonwensen veranderen. Dan komt er een moment dat je een andere woning wil. Van oriëntatie tot verhuischecklist, wij helpen je op weg.

Goed voorbereid verhuizen