Ga direct naar inhoud

Vijf tips om je huis sneller te verkopen

Dit artikel gaat over Huis verkopen binnen Wonen

De geur van verse koffie en warme appeltaart zorgt ervoor dat potentiële kopers zich sneller thuis voelen in je woning. Deze tips Heb je vast al eens gehoord. Maar nu een groeiend aantal woningen te koop staat, is dit alléén niet voldoende meer om je huis te verkopen.

1. Kies een goede en flexibele makelaar

Bespreek vooraf met je makelaar wat zijn verkoopplan is. Luister goed en wees kritisch, want een woning alleen aanbieden op Funda is natuurlijk niet voldoende. Overleg ook hoe flexibel je makelaar is om bezichtigingen te houden in de avonduren en het weekend. En zorg ervoor dat je kosteloos kunt overstappen naar een andere makelaar als je niet tevreden bent.

2. Informeer bij kopers van vergelijkbare woningen wat hen over de streep trok

Als er bij je in de buurt recent een vergelijkbare woning is verkocht, probeer dan bij de koper en/of verkoper te achterhalen waarom de woning is verkocht. Deze informatie kun je gebruiken om je eigen woning sneller te verkopen.

3. Zorg voor een opgeruimde woning

Het is voor potentiële kopers lastig door andermans spullen heen te kijken. Zorg er daarom voor dat je woning licht, schoon, reukloos en opgeruimd is. Probeer dit vol te houden, ook als je woning al langere tijd te koop staat.

4. Investeer in je woning

In sommige gevallen loont het om nog in je woning te investeren. Zo kan een verse lik verf je woning meteen een frissere uitstraling geven. Je makelaar kan een goede inschatting maken welke investeringen je woning beter verkoopbaar maken.

5. Kies de juiste prijs en prijsstrategie

Bepaal samen met je makelaar de juiste prijs en prijsstrategie en pas deze aan als je woning al langere tijd te koop staat. Meestal kiest de verkopende partij voor een hoge vraagprijs, zodat er ruimte is voor onderhandeling. Je kunt er echter ook voor kiezen de verkoopprijs te communiceren en aan te geven dat hierover in principe niet valt te onderhandelen. Doordat deze prijs lager is en maak je je woning aantrekkelijk voor meer kopers.


Wil je meer weten?

Ik wil mijn huis verkopen

Van het voorbereiden van je verkoop tot de overdracht van huis. Of je nu overwaarde hebt of wil verkopen zonder makelaar. Wij geven antwoord op je vragen.

Goed voorbereid mijn huis verkopen