Ga direct naar inhoud

Vijf tips om uw huis sneller te verkopen

Dit artikel gaat over Huis verkopen binnen Wonen

De geur van verse koffie en warme appeltaart zorgt ervoor dat potentiële kopers zich sneller thuis voelen in uw woning. Deze tips heeft u vast al eens gehoord. Maar nu een groeiend aantal woningen te koop staat, is dit alléén niet voldoende meer om uw huis te verkopen.

1. Kies een goede en flexibele makelaar

Bespreek vooraf met uw makelaar wat zijn verkoopplan is. Luister goed en wees kritisch, want een woning alleen aanbieden op Funda is natuurlijk niet voldoende. Overleg ook hoe flexibel uw makelaar is om bezichtigingen te houden in de avonduren en het weekend. En zorg ervoor dat u kosteloos kunt overstappen naar een andere makelaar als u niet tevreden bent.

2. Informeer bij kopers van vergelijkbare woningen wat hen over de streep trok

Als er bij u in de buurt recent een vergelijkbare woning is verkocht, probeer dan bij de koper en/of verkoper te achterhalen waarom de woning is verkocht. Deze informatie kun je gebruiken om uw eigen woning sneller te verkopen.

3. Zorg voor een opgeruimde woning

Het is voor potentiële kopers lastig door andermans spullen heen te kijken. Zorg er daarom voor dat uw woning licht, schoon, reukloos en opgeruimd is. Probeer dit vol te houden, ook als uw woning al langere tijd te koop staat.

4. Investeer in uw woning

In sommige gevallen loont het om nog in uw woning te investeren. Zo kan een verse lik verf uw woning meteen een frissere uitstraling geven. Uw makelaar kan een goede inschatting maken welke investeringen uw woning beter verkoopbaar maken.

5. Kies de juiste prijs en prijsstrategie

Bepaal samen met uw makelaar de juiste prijs en prijsstrategie en pas deze aan als uw woning al langere tijd te koop staat. Meestal kiest de verkopende partij voor een hoge vraagprijs, zodat er ruimte is voor onderhandeling. U kunt er echter ook voor kiezen de verkoopprijs te communiceren en aan te geven dat hierover in principe niet valt te onderhandelen. Doordat deze prijs lager is en maakt u uw woning aantrekkelijk voor meer kopers.

Hypotheekadvies nodig?

Laat je informeren door een hypotheekadviseur. Maak een afspraak voor een oriëntatiegesprek.

Hypotheekadvies

Je maximale hypotheek

Als je een nieuw huis op het oog hebt, wil jij je geen zorgen maken over het verkrijgen van een hypotheek.

Bereken je mogelijkheden

Je situatie wijzigt

Het is mogelijk dat je ooit in een situatie komt waarin je hypotheek ineens een zware last wordt.

Bekijk je mogelijkheden