Ga direct naar inhoud

Hoe verkoop ik mijn huis sneller

Dit artikel gaat over Huis verkopen binnen Wonen

Als je je huis in de verkoop zet, is het leuk als er meteen reacties komen. Vooral als je er zelf met veel plezier gewoond hebt en je een ander dat plezier ook gunt. Maar ook als je niet zulke goede herinneringen hebt aan jouw huis is het prettig als je snel verkoopt. Hoe interesseer je mensen voor je huis? En hoe zorg je dat mensen je huis ook komen bekijken?

Huis verkopen: tips

Potentiële kopers bereik je het beste door goede foto's te plaatsen. Een goede foto laat zien hoe een ruimte eruitziet. Maar ook hoe het huis is ingedeeld en hoe het er van de buitenkant uitziet.

Tips om je huis sneller te verkopen:

  • Neem foto's bij voorkeur op een zonnige dag. Dat komt de uitstraling van je woning ten goede.
  • Zorg ook dat er niet te veel persoonlijke bezittingen op de foto's staan. Voor veel mensen is het moeilijk om hier doorheen te kijken.
  • Ruim je huis zoveel mogelijk op. Alles wat in het zicht ligt, staat een goede foto in de weg. Denk aan stapeltjes post, kranten en tijdschriften. Maar ook grotere dingen zoals fotolijstjes en speelgoed van de kinderen. Een opgeruimd huis levert goede foto's op en verkoopt sneller.
  • Ook een schoon huis trekt sneller mensen en dus potentiële kopers aan. Tijdens een bezichtiging moeten mensen niet afknappen op rommel of viesheid. Maak dus echt goed schoon. Neem de kitranden in de keuken en badkamer onder handen. Wist je dat mensen tijdens een bezichtiging graag de ramen open- en dichtdoen? Zeem dus ook je ramen van binnen en buiten en vergeet de kozijnen niet.
  • Andere tips om je huis sneller te verkopen, zijn het creëren van extra sfeer met verlichting en geur. Vergeet ook de tuin niet! Verwijder onkruid, haal oud tuinmeubilair weg. En plan bezichtigingen in op het moment dat jouw tuin er het mooiste bijligt. In het voorjaar bijvoorbeeld, als de bomen weer blaadjes hebben en in bloei staan.

Bekijk ook deze 5 tips waardoor je je huis sneller kunt verkopen

Je woning verkopen: welke maand is het gunstigst?

Bestaat er zoiets als het beste moment om je huis te verkopen? Uit de gegevens van het Kadaster blijkt dat de meeste huizen in Nederland worden verkocht in de maanden juli en december. Dan hebben we het wel over het moment dat een huis op papier van eigenaar wisselt. Je doet er dus het beste aan je huis ruim voor die tijd in de verkoop te zetten.

Je huis verkopen doe je het beste voor of na de zomervakantie. De prijsontwikkeling laat zien dat een huis meer oplevert in het voorjaar dan in het najaar. Na de zomer is er wel een piek waarneembaar in de verkopen. Voor veel mensen is de zomervakantie een goed moment om plannen te maken voor de verkoop van hun huis.

December is een maand waarin veel huisoverdrachten plaatsvinden. Maar het is niet per se de beste tijd als je jouw huis snel wilt verkopen. Tijdens de feestdagen zijn mensen namelijk toch vooral met andere dingen bezig dan een huis zoeken. En zullen weinig geïnteresseerden zich melden voor jouw huis.

Wanneer is jouw huis verkoopklaar?

Heb je je huis op orde en is het klaar voor de verkoop? Het juiste moment van de verkoopt hangt af van je eigen situatie. Hoe snel wil je je huis verkopen? Wil je dubbele lasten voorkomen. Of wil je nog liever even wachten? Denk hier goed over na. Uiteindelijk bepaal jij wanneer je huis de verkoop in gaat. Succes!


Wil je meer weten?

Ik wil mijn huis verkopen

Van het voorbereiden van je verkoop tot de overdracht van huis. Of je nu overwaarde hebt of wil verkopen zonder makelaar. Wij geven antwoord op je vragen.

Goed voorbereid mijn huis verkopen