Ga direct naar inhoud

Je PGB via Nationale-Nederlanden. Hoe werkt dat?

Heb je een persoonsgebonden budget (pgb) voor verpleging en verzorging bij jou thuis? Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Vergoeding via zorgverzekeraar

Jouw zorgverzekeraar is verantwoordelijk voor jouw verpleging en verzorging thuis. Zoals een verpleegkundige die bij je langs komt om een injectie te geven, wond te verzorgen of je te wassen.

Hoe werkt het?

  • Je krijgt jouw pgb voor verpleging en verzorging (pgb vv) via Nationale-Nederlanden. Alle zorgverzekeraars voeren deze regeling op dezelfde manier uit.
  • Je ontvangt jouw pgb voor verpleging en verzorging niet vooraf, maar je declareert je rekeningen achteraf. Binnen 10 werkdagen ontvang je het bedrag waar je recht op hebt. Daarmee betaal je je zorgverlener.
  • Voor je pgb voor verpleging en verzorging betaal je geen eigen bijdrage en eigen risico.
  • Wil je naast een persoonsgebonden budget ook gebruik maken van zorg in natura? Maak dit dan kenbaar op het aanvraagformulier. De verpleegkundige moet hiervoor één indicatie opstellen waarin zowel de zorg vanuit het persoonsgebonden budget als de zorg in natura, zijn opgenomen.

Overstappen op zorg in natura?

Wil je liever dat wij jouw zorg voor je regelen? Kies dan voor zorg in natura. Dan nemen we het regelwerk voor je uit handen. Geef bij de indicatiestelling van jouw verpleegkundige door dat je wilt overstappen op zorg in natura.

Vraag je pgb aan bij Nationale-Nederlanden

Wil je een pgb voor verpleging en verzorging aanvragen of vernieuwen?

Vraag je pgb aan

Pgb en corona: vaccineren

Je zorgverlener komt bij jou thuis voor verzorging. Het is fijn als jullie geen zorgen meer hebben over corona. Goed nieuws: je zorgverlener kan zich nu aanmelden voor een vaccinatie.

Meer weten?

In het pgb-reglement verpleging en verzorging staan je rechten en plichten. In het reglement vind je ook de maximale uurtarieven die je kunt declareren.


Kunnen wij je helpen?