Ga direct naar inhoud

Financieel advies van
Nationale-Nederlanden

 • Afspraak bij u thuis, op kantoor of online
 • Overdag of ’s avonds
 • Gemiddelde klantwaardering van 8,5

Gratis oriëntatiegesprek

Uw persoonlijke situatie is het uitgangspunt

Heeft u een wens of doel voor later? Eerder stoppen met werken bijvoorbeeld of minder werken. Weet u al of het haalbaar is en hoe u dit financieel gaat regelen? Of komt het geld van uw lijfrente vrij en wilt u weten wat verstandig is om te doen? Niet iedereen is goed bekend met het afsluiten van financiële producten. Als het om belangrijke financiële beslissingen gaat, wilt u er zeker van zijn dat u de juiste keuzes maakt. Inzicht is dan belangrijk. Onze adviseurs helpen hier graag bij. We gaan voor u op zoek naar de financiële oplossing die het beste past bij uw wensen en mogelijkheden.
Als een financieel product onderdeel is van de oplossing, geven wij u advies over passende producten van Nationale-Nederlanden.

Advies
Wij hebben bezoek aan huis en zelfs buiten kantooruren als zeer prettig ervaren.

Het oriëntatiegesprek: gratis en vrijblijvend

Uw persoonlijke situatie is het uitgangspunt. Samen met onze adviseur bespreekt u uw situatie en wensen. Dat kan waar en wanneer u wilt. Bij u thuis of op kantoor. ’s Avonds of overdag. Maar ook online via de webcam. Het oriëntatiegesprek is gratis en geheel vrijblijvend.

Het oriëntatiegesprek in het kort

 • We bespreken samen uw financiële situatie en wensen.
 • U hoort hoe een financieel advies bij ons eruitziet en hoeveel dat kost.


Het adviestraject

Tijdens het vervolg gaan we dieper in op uw wensen en mogelijkheden. We bekijken uw situatie van nu en later en bespreken ook uw situatie bij onverwachte gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan overlijden. Als u bijvoorbeeld uw pensioen wilt aanvullen, kijken we naar de mogelijkheden en de belastingvoordelen die u daar eventueel kunt behalen. De adviezen en keuzes vatten we samen in een adviesrapport. Zo krijgt u een persoonlijk en compleet advies. Het rapport wordt altijd aan u toegelicht.


Aanvraag van producten

Als u op basis van het advies één of meerdere producten van Nationale-Nederlanden wilt afsluiten, kan onze adviseur u daarbij helpen. Wij vragen de producten voor u aan. En natuurlijk houden we de voortgang van uw aanvraag goed in de gaten.


Dienstverleningsdocumenten en aanvullende informatie

In deze documenten kunt u nalezen wat we voor u kunnen doen en met welke kosten u rekening moet houden. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo’n document. Zo kunt u eenvoudig vergelijken.

Nationale-Nederlanden Bank is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële markten (AFM, nummer 12041350) en bij het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Wij willen graag dat u tevreden bent over onze dienstverlening. Maar het kan altijd anders lopen dan verwacht. Om klachten op een goede manier te behandelen, hebben we een klachtenprocedure.

Kosten

Alle adviesmogelijkheden en kosten op een rij

Het eerste oriëntatiegesprek is gratis en vrijblijvend. Besluit u daarna dat u persoonlijk advies wilt? Dan betaalt u advieskosten. U krijgt dan ook een adviesrapport.

Totaal Advies € 1245,-
Advies over uw totale financiële (gezins-)situatie. Ook voor Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP).

 • Inzicht in uw financiële (gezins-)situatie, zowel nu als na uw pensionering.
 • Advies over de mogelijkheden die er zijn om beschikbaar geld te gebruiken.
 • Advies over uw situatie na overlijden van uzelf of uw partner.
 • Advies over de manier waarop u uw pensioenwensen kunt realiseren.
 • Advies over de producten die Nationale-Nederlanden u kan bieden.
Totaal Advies DGA € 1.795,-
Als Directeur Groot Aandeelhouder heeft u een bijzondere positie. De financiële vraagstukken zijn vaak complexer en vragen daarom een meer uitgebreide analyse.

Korting bij Totaal Advies € 350,-
Omdat een advies persoonlijk is houden we ook rekening met uw persoonlijke omstandigheden. U komt voor de korting in aanmerking als u alleenwonend bent.
Gericht advies € 795,-
 • Advies over de mogelijkheden die er zijn om het geld uit een expirerende lijfrente te gebruiken.
 • Advies over mogelijke belastingvoordelen die u kunt behalen.
 • Inzicht in uw financiële situatie, zowel nu als na uw pensionering.
 • Advies over de producten die Nationale-Nederlanden u kan bieden.
Korting bij een vervolgadvies (binnen 1 jaar na een eerder advies van Nationale-Nederlanden) € 395,-
Een gewijzigde gezinssituatie of een nieuwe wens kan aanleiding zijn om opnieuw naar uw financiële situatie te kijken.

Voorbeeld:
U komt in de vervelende situatie dat u gaat scheiden en wilt opnieuw uw financiële situatie en wensen bekijken.


Distributiekosten

Distributiekosten zijn de kosten die worden gemaakt voor het afsluiten van een product. Sluit u rechtstreeks een (bankspaar-)product af via een adviseur van Nationale-Nederlanden? Dan betaalt u aanvullend op de advieskosten € 35,- distributiekosten per product. Als u dit via een onafhankelijk adviseur doet, dan betaalt u kosten aan de betreffende onafhankelijk adviseur.

Bemiddelingskosten overlijdensrisicoverzekering

Vaak komen de risico’s bij een vroegtijdig overlijden ook ter sprake tijdens het adviesgesprek. Met een overlijdensrisicoverzekering kunt u dit risico verzekeren. U kiest zelf waar u zo’n verzekering wilt afsluiten. Een Overlijdensrisicoverzekering van Nationale-Nederlanden kunt u in combinatie met een Totaal Advies afsluiten via onze adviseur. Hiervoor betaalt u per verzekering eenmalig € 90,-.


Maak een afspraak met een adviseur

Samen met een adviseur bespreekt u uw persoonlijke situatie. Dat kan waar en wanneer u wilt. Bij u thuis of op kantoor. Maar ook online via de webcam.

Maak een afspraak