Ga direct naar inhoud

Vanaf 8 maart 2023 kun je geen Persoonlijke Lening meer afsluiten. Heb je een Persoonlijke Lening bij ons? Dan verandert er niets.


Veelgestelde vragen

Waarom stopt Nationale-Nederlanden met het aanbieden van Consumptief Krediet?

De markt voor consumptief krediet is aan het veranderen. Dit leidt ertoe dat het strategisch belang van consumptief krediet voor de bank is afgenomen. Daarom heeft Nationale-Nederlanden besloten om te stoppen met het aanbieden van nieuwe leningen.

Ik heb een Consumptief Krediet aangevraagd en een offerte ontvangen. Nu lees ik dat jullie stoppen met het aanbieden van een Consumptief Krediet. Kan ik toch nog een lening aanvragen?

De door jouw ingediende aanvraag behandelen en verwerken we zoals je van ons gewend bent. Als je nog iets wilt wijzigen, kan dat via de Klantenservice.

Tot wanneer kan ik nog gebruik maken van het aanbod in mijn offerte?

De geldigheid van het aanbod is opgenomen in jouw offerte. Deze is 30 dagen na ontvangst offerte.

Wat betekent het voor mijn huidige lening dat Nationale-Nederlanden stopt met Consumptief Krediet? 

Als je al een lening hebt, heeft dit geen gevolgen. Je krijgt nog steeds de service zoals je van mag verwachten. 

Ik wil mijn huidige lening beëindigen. Hoe doe ik dat?

Als je het volledige openstaande bedrag van je lening afbetaalt, beëindigen we automatisch je lening. Wil je weten welk bedrag er nog open staat? Check dan het saldo in mijn.nn. Je kunt ook contact met ons opnemen via 088 665 60 80.

Heeft het stoppen met het aanbieden van nieuwe leningen effect op de compensatie van doorlopend krediet met variabele rente? 

Als je een doorlopend krediet hebt of hebt gehad, kun je nog steeds in aanmerking komen voor compensatie. Je kunt dus ook na 1 maart 2023 nog steeds compensatie aanvragen via nn.nl/compensatiedoorlopendkrediet.

Ik wil mijn doorlopend krediet oversluiten naar een Persoonlijke Lening, kan dit nog? 

Je kunt je DK niet meer omzetten naar een Persoonlijke Lening, maar NN gaat alle Doorlopende Kredieten met een variabele rente omzetten naar een vaste rente. Zo weet je precies welke bedrag je betaalt in de resterende periode. NN heeft hierover al enkele brieven gestuurd.

Spelen de BKR-issues van klanten bij Vesting Finance mee bij het besluit van NN Bank om te stoppen met Consumptief Krediet? 

Het besluit van NN Bank om te stoppen met het aanbieden van Consumptief Krediet staat los van de samenwerking met partners zoals Vesting Finance. NN Bank heeft hiertoe besloten omdat het strategisch belang van consumptief krediet voor de bank is afgenomen.

Wat betekent het stoppen met Consumptief Krediet voor klanten die een klacht hebben ingediend bij Vesting Finance over hun BKR-registratie? 

De klant kan voor een verzoek of klacht nog steeds terecht bij Vesting Finance, ook nadat NN Bank is gestopt met het aanbieden van nieuwe leningen. Uiteraard hopen wij dat een mogelijke klacht bij Vesting Finance naar tevredenheid wordt opgelost. Als een klant niet tevreden is over de afhandeling, dan kan een klacht worden ingediend bij NN Bank. Wij gaan dan met de klant in gesprek om te komen tot een mogelijke oplossing. Als de klant over deze oplossing niet tevreden is, dan kan hij terecht bij het Kifid of bij de civiele rechtbank.

Meer over Lenen

Voorwaarden

Zo neem je contact op

Chatten

Start de chat

Chat met Sanne, onze digitale assistent. Komt die er niet uit? Binnen kantooruren neemt een collega het over.

Bellen

088 663 06 63

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Houd rekening met een wachttijd.

Contactformulier

Contactformulier

Binnen 5 werkdagen reactie.