Ga direct naar inhoud

Geld lenen voor een keuken?

  • Persoonlijke lening tussen € 5.000,- en € 75.000,-
  • Maandelijks een vast bedrag voor rente en aflossing
  • Altijd boetevrij extra aflossen

Lening keuken

Is je keuken aan vervanging toe? Een nieuwe keuken blijkt vaak een grote aankoop en al snel duurder dan je in eerste instantie dacht. Gebruik je hiervoor dan je spaargeld of kies je voor een lening? Soms voelt het namelijk niet prettig om al je spaargeld voor een nieuwe keuken te gebruiken. In dat geval kan geld lenen met een persoonlijke lening uitkomst bieden.

Persoonlijke lening een goede keuze

Een persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd. Dat betekent dat je tijdens de afgesproken periode dezelfde rente betaalt en dat je na deze periode de lening voor je keuken hebt afgelost. Dat geeft je zekerheid en overzicht. Wil je extra aflossen? Dat kan bij Nationale-Nederlanden altijd en boetevrij. Heb je overwaarde op je huis? Dan kan je hypotheek verhogen voor een nieuwe keuken ook een optie zijn. Hiervoor betaal je (soms) wel notaris-, advies- of taxatiekosten als je bij het afsluiten van je hypotheek geen verhoogde inschrijving hebt laten opnemen in jouw hypotheekakte. Deze kosten heb je niet als je ervoor kiest om een persoonlijke lening af te sluiten.

Persoonlijke Lening voor een keuken

Als je met een lening je keuken wilt financieren, kan een persoonlijke lening om de volgende redenen interessant zijn.

  • Je betaalt geen notaris-, advies- of taxatiekosten zoals dat wel het geval kan zijn bij een (extra) hypotheek zonder verhoogde inschrijving.
  • Je begint meteen met aflossen en je lost de lening maximaal in 10 jaar af.
  • Extra aflossen op de lening voor jouw keuken kost je niets.

Rente persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar

De rente over de lening is net als bij een hypotheek, onder voorwaarden, fiscaal aftrekbaar. Je moet het geld dan wel gebruiken voor het verbouwen van de eigen woning. Daar kan een nieuwe keuken onder vallen. Lees meer over rente aftrekken op de site van de Belastingdienst.

Tips keuken financieren

Neemt je een nieuwe keuken? Bekijk de volgende financiële tips:

  • Kijk altijd goed naar de voorwaarden van de lening. Mag je tussentijds extra aflossen? En kost het extra aflossen geld?
  • Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar.
  • Controleer bij een nieuwe keuken ook je lopende verzekeringen. Zijn de nieuwe keukenonderdelen duurder dan de onderdelen die je had? Misschien moet je de dekking van je inboedelverzekering en opstalverzekering uitbreiden om alles verzekerd te houden.

Andere mogelijkheden keuken financieren

Je hoeft een nieuwe keuken niet per se volledig te financieren met een lening. Als je de ruimte hebt om de verbouwing deels met eigen geld te financieren, is dat voordeliger. De voordelen van minder geld lenen zijn lagere maandlasten en je bent uiteindelijk minder kosten kwijt aan rente.

Wat is de actuele rente van de Persoonlijke Lening?

Welke rente je betaalt voor de Persoonlijke Lening, hangt af van het bedrag dat je wilt lenen en in hoeveel jaar je de lening wilt terugbetalen. Hoeveel je kunt lenen hangt af van jouw persoonlijke en financiële situatie.

Bekijk de actuele rente van de Persoonlijke Lening

Wat kost een lening?

Geld lenen kost geld. Je betaalt rente als vergoeding voor het geleende bedrag. Elke maand betaal je een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van hoeveel je wilt lenen en welke rente je gaat betalen. Goed om te weten: de rente is vast. De rente verandert dus niet tijdens de looptijd van de lening. In de offerte lees je wat jouw lening in totaal kost.

Kun je een lening van een andere bank oversluiten naar Nationale-Nederlanden?

Als je je lening wilt oversluiten naar Nationale-Nederlanden regelen we dat gratis voor je. Je vraagt op onze site een nieuwe Persoonlijke Lening aan. Daarbij vul je in welke leningen je hebt. Bij iedere lening kun je aangeven of je deze wilt oversluiten naar een lening bij Nationale-Nederlanden. Bij de offerte vind je een formulier dat je invult. Aan de hand daarvan nemen we contact op met de geldverstrekker(s) van jouw andere lening(en) en nemen deze over.

Rekenvoorbeeld Persoonlijke Lening

Onderstaand rekenvoorbeeld toont de kosten van een Persoonlijke Lening voor verschillende leenbedragen. Hierbij is uitgegaan van de laagste tarieven en een looptijd van 120 maanden. Los je extra af tijdens de looptijd? Dan wordt de looptijd korter.

Leenbedrag Maand­bedrag Vaste debetrente / Jaarlijks kosten­percentage Looptijd in maan­den Totale prijs van de lening
€ 75.000,- € 836,43 6,10% 120 € 100.371,01
€ 50.000,- € 565,20 6,40% 120 € 67.823,90
€ 25.000,- € 285,14 6,60% 120 € 34.217,23
€ 15.000,- € 174,94 7,10% 120 € 20.992,41
€ 10.000,- € 122,39 8,20% 120 € 14.686,44
€ 5.000,- € 65,80 9,90% 120 € 7.895,86