Ga direct naar inhoud

Hoe kan ik mijn lening wijzigen?

  • Kosteloos extra aflossen
  • Kredietlimiet Doorlopend Krediet aanpassen

Aanpassen van je lening

Heb je een lening bij Nationale-Nederlanden? Dan kan het gebeuren dat je je lening wilt aanpassen. Je wilt bijvoorbeeld extra aflossen. Of bij je Doorlopend Krediet het te betalen maandbedrag of je kredietlimiet aanpassen. Ook in het geval van overlijden wordt een Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening gewijzigd.

Kosteloos extra aflossen op je lening

Je kunt kosteloos en eenvoudig extra aflossingen doen op je Doorlopend Krediet of op je Persoonlijke Lening. Als je extra aflost, dan is de lening sneller terugbetaald en kost je lening minder. Extra aflossen gaat als volgt:

  • Maak je aflossing over naar rekeningnummer (IBAN) NL75 INGB 0009 0049 26 t.n.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V.
  • Vermeld bij de overboeking altijd je contractnummer. Dit nummer vind je op de maandoverzichten die je ontvangt.
Doorlopend Krediet Persoonlijke Lening
Jouw extra aflossing is zichtbaar op het maandoverzicht. Dit overzicht ontvang je in de maand na de aflossing. Na ontvangst van een extra aflossing ontvang je per e-mail bericht.
Bij een extra aflossing verandert je kredietlimiet niet. Ook uw maandbedrag blijft gelijk. Bij een extra aflossing blijft je maandbedrag gelijk. Door een extra aflossing wordt de looptijd van je lening korter.
Afgeloste bedragen kun je tot en met 31 december 2020 weer opnieuw opnemen. Sinds 1 januari 2021 kun je het geld dat je hebt afgelost niet langer opnieuw opnemen. Geld dat je hebt afgelost, kun je niet opnieuw opnemen.
De maandelijkse incasso stopt als je het opgenomen bedrag volledig hebt terugbetaald. Jouw Doorlopend Krediet wordt dan automatisch beëindigd. De Persoonlijke Lening wordt automatisch beëindigd als je aan het einde van de looptijd de maandbedragen op tijd en volledig hebt betaald.

Maandbedrag aanpassen bij Doorlopend Krediet

Het is mogelijk om je maandbedrag van je Doorlopend Krediet te wijzigen. Je kunt ervoor kiezen het aflospercentage te wijzigen naar 1,5%, 2% of 2,5%. Bij een verlaging van het aflospercentage moet jouw financiële situatie hiervoor opnieuw beoordeeld worden. Neem hiervoor contact met ons op.

Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening beëindigen

Om jouw Doorlopend Krediet te kunnen beëindigen, moet het saldo van het Doorlopend Krediet € 0,- zijn. Is dit het geval dan kun je ons per telefoon of contactformulier laten weten dat je het Doorlopend Krediet wilt beëindigen. Je ontvangt dan van ons het wijzigingsformulier dat je ondertekend terug moet sturen. Vervolgens zullen wij het Doorlopend Krediet beëindigen en bij het BKR afmelden.

Als het Doorlopend Krediet op naam van jouzelf en jouw partner staat, dan moeten jullie het formulier allebei ondertekenen. Je kunt dit formulier hier ook downloaden:

Je Persoonlijke Lening wordt automatisch beëindigd als je aan het einde van de looptijd de maandbedragen op tijd en volledig hebt betaald. Wij zullen op dat moment de Persoonlijke Lening bij het BKR afmelden.

Wat gebeurt er bij overlijden?

Als je komt te overlijden moet het geleende bedrag worden terugbetaald. Wanneer het overlijdensbericht bij ons binnenkomt, blijven de maandbedragen doorlopen totdat de lening is terugbetaald. Jouw erfgenamen betalen dus maandelijks voor de rente en aflossing. Je lening kan ook door een volledige aflossing worden beëindigd. Jouw erfgenamen betalen vanaf het moment van volledige aflossing geen rente meer.

Heeft het Doorlopend Krediet of de Persoonlijke Lening twee kredietnemers? Dan wijzigt er in principe niets in de voorwaarden. Je moet het overlijden van één van de kredietnemers wel melden aan Nationale-Nederlanden.

Je adres wijzigen

Je adreswijziging kun je online aan ons doorgeven.

Adres wijzigen


Zo neem je contact op

Chatten

Start de chat

Chat met Sanne, onze digitale assistent. Komt die er niet uit? Binnen kantooruren neemt een collega het over.

Bellen

088 663 06 63

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Houd rekening met een wachttijd.

Online

Contactformulier

Binnen 5 werkdagen reactie.