Ga direct naar inhoud

Je Verhuurhypotheek verhogen

Maak een afspraak

Heb je een Verhuurhypotheek van Nationale-Nederlanden? Dan heb je de mogelijkheid om deze hypotheek te verhogen. Bijvoorbeeld om de verbouwing of verduurzaming van de door jouw verhuurde woning te financieren. Heb je een hypotheek nodig voor de aankoop van een nieuwe woning die je wilt gaan verhuren? Dan kun je hiervoor niet meer bij Nationale-Nederlanden terecht. Nationale-Nederlanden verstrekt namelijk geen nieuwe Verhuurhypotheken.

Mogelijkheden bij de verhoging van je Verhuurhypotheek

Maximaal 70% van de woningwaarde lenen

Je kunt maximaal 70% van de marktwaarde van de woning in verhuurde staat lenen. Hierbij geldt per woning een maximale lening van € 500.000,-.

 Voorbeeld:

  • Je huidige woning is getaxeerd op € 220.000,- in verhuurde staat
  • Je hebt op dit moment al een Verhuurhypotheek voor deze woning. Die hypotheek bedraagt nog € 100.000,-
  • Je kunt de Verhuurhypotheek verhogen tot maximaal € 140.000,- (= 70% van € 200.000,-)
Minimale verhoging is € 10.000,-
Of je je Verhuurhypotheek kunt verhogen hangt ook af van je inkomen en vaste lasten. De minimale verhoging is € 10.000,-. Voor het extra te lenen bedrag gelden nieuwe voorwaarden.
Hypotheekrente

Voor de Verhuurhypotheek geldt een productopslag van 1,0% op de rente.

Actuele hypotheekrente Verhuurhypotheek

Kamerverhuur mogelijk
Wil je de hypotheek verhogen om bijvoorbeeld extra kamers in de verhuurde woning te creëren? Houd er rekening mee dat kamerverhuur alleen mogelijk is met de Verhuurhypotheek als ten minste één van de huurders een eerste- of tweedegraads familielid van je is. Daarnaast mag de woonruimte aan maximaal twee extra personen (bijvoorbeeld studenten) worden verhuurd.
Permanente bewoning
Verbouwplannen voor de verhuurde woning? De Verhuurhypotheek is bestemd voor een woning die wordt verhuurd voor permanente bewoning. Het is dus niet geschikt voor de aankoop en verhuur van vakantiewoningen, winkelpanden of woonboten.
Hypotheekvormen
Bij het verhogen van je Verhuurhypotheek kun je kiezen uit de volgende hypotheekvormen: Annuïteiten Hypotheek, Lineaire Hypotheek en Aflossingsvrije Hypotheek.

Meer informatie vind je in de voorwaarden van de Verhuurhypotheek

Verhuurhypotheek verhogen, waar op letten?

Denk je er aan om verhuurhypotheek te verhogen? Houd er rekening mee dat dit ook risico’s met zich mee brengt:

  • De waarde van de woning kan stijgen, maar ook dalen.
  • De huurinkomsten kunnen tegenvallen.
  • De onderhoudskosten aan de woning kunnen hoger uitvallen dan begroot.
  • In Nederland geldt het recht op huurbescherming, waardoor je als verhuurder niet zomaar de huur mag opzeggen.
  • De inkomsten uit de verhuur vallen meestal in Box 3, maar in sommige gevallen in Box 1. Dat heeft gevolgen voor je inkomstenbelasting.
  • Nationale-Nederlanden is verplicht om je Verhuurhypotheek aan te melden bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Dit kan gevolgen hebben voor de aanvraag van bijvoorbeeld een andere lening.

Wil je zeker weten dat je goed bent voorbereid? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur. Hij kan je goed adviseren over je persoonlijke situatie, wensen, mogelijkheden én de bijbehorende risico’s.


Persoonlijk advies over je investering

Je vermogen investeren in een woning om te verhuren behoort waarschijnlijk niet tot je dagelijkse gang van zaken. Heb je vragen over je mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur. Hij gaat graag voor je op zoek naar de oplossing die het beste bij jou past.

Maak een afspraak

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur