Ga direct naar inhoud

De Verhuurhypotheek die past bij het leven van nu

 • Voor het kopen van een huis om te gaan verhuren
 • Verhuren aan familie of derden
 • Minimaal € 50.000,- en maximaal € 500.000,-

Maak een afspraak

Hoe werkt een Verhuurhypotheek?

Heeft u de afgelopen jaren flink wat geld gespaard, maar vindt u de spaarrente inmiddels wel erg laag? Dan bent u zich waarschijnlijk aan het oriënteren op een andere optie om uw geld te investeren. Of wilt u bijvoorbeeld investeren in uw (studerende) kinderen door hen te helpen aan een geschikte woning? Dan bent u vast op zoek naar de beste mogelijkheid die bij u past.

Nationale-Nederlanden biedt u daarom de Verhuurhypotheek. Hiermee kunt u een huis kopen om te verhuren aan uw familie of derden.

Hoogste score van MoneyView

MoneyView geeft 5 sterren aan de prijs van de Annuïteiten en Lineaire Hypotheek van Nationale-Nederlanden. We verlagen namelijk automatisch uw rente als uw hypotheek door aflossingen hiervoor in aanmerking komt.

Wat zijn de kenmerken?

 • Het maximale bedrag dat u kunt lenen is 70% van de marktwaarde van de woning in verhuurde staat. Hierbij geldt per woning een minimale lening van € 50.000,- tot maximaal € 500.000,-.
 • Zowel bestaande woningen (die al dan niet worden verbouwd), als nieuwbouwwoningen komen in aanmerking voor financiering met de Verhuurhypotheek.
 • U kunt bij het afsluiten van de hypotheek kiezen uit deze hypotheekvormen: Annuïteiten Hypotheek, Lineaire Hypotheek en Aflossingsvrije Hypotheek.
 • Voor de Verhuurhypotheek geldt een hogere rente dan voor een hypotheek voor eigen bewoning. De huidige productopslag bedraagt 1,0%.

Welke voorwaarden zijn er?

Naast de reguliere hypotheekvoorwaarden, gelden voor de Verhuurhypotheek nog een aantal andere voorwaarden. Denk hierbij onder meer aan de vormen van verhuur die zijn toegestaan. Hieronder staan een aantal van deze voorwaarden op een rijtje:

 • De Verhuurhypotheek verstrekken we aan particulieren;
 • Deze hypotheek is alleen bestemd voor een woning die wordt verhuurd voor permanente bewoning;
 • Kamerverhuur is ook mogelijk met de Verhuurhypotheek als tenminste één van de huurders een eerste of tweedegraads familielid is van de hypotheekaanvrager en de onzelfstandige woonruimte wordt verhuurd aan maximaal twee extra personen (bijvoorbeeld studenten);
 • U kunt ieder kalenderjaar 10% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij aflossen;
 • Bij verkoop van de woning kunt u de hypotheek boetevrij aflossen.
 • U kunt maximaal vier verhuurde woningen met de Verhuurhypotheek financieren.
 • U mag maximaal vier woningen voor verhuur in het bezit hebben.

De volledige voorwaarden vindt u in de Voorwaarden Verhuurhypotheek.


Wat zijn de risico’s van deze investering?

Het afsluiten van de Verhuurhypotheek brengt naast de reguliere risico’s van een hypothecaire lening aanvullende risico’s met zich mee. Zo kunnen bijvoorbeeld de huurinkomsten tegenvallen of de kosten van de woning hoger uitvallen dan begroot. Wanneer één of meerdere van deze risico’s zich voordoen, heeft dat een negatieve invloed op het rendement van de investering.

Daarnaast moet u bij het verhuren van een woonhuis ook rekening houden met het recht op huurbescherming. Hierdoor zijn huurders in Nederland goed beschermd. Huurbescherming is onder meer bedoeld om huurders te beschermen tegen het opzeggen van de huur door de verhuurder van het woonhuis. Is er geen huurcontract, maar zijn er wel mondelinge afspraken gemaakt, dan heeft de huurder ook recht op huurbescherming.

De inkomsten uit de verhuur vallen meestal in Box 3, maar in sommige gevallen in Box 1. Dit heeft gevolgen voor de inkomstenbelasting. Wilt u zeker weten dat u goed bent voorbereid? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur. Hij kan u goed over adviseren over uw persoonlijke situatie, wensen, mogelijkheden én de bijbehorende risico’s.

Nationale-Nederlanden is verplicht om uw Verhuurhypotheek aan te melden bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Dit kan gevolgen hebben voor de aanvraag van bijvoorbeeld een andere lening.


Persoonlijk advies over uw investering

Uw opgebouwde vermogen investeren in een woning om te verhuren aan uw familie (kinderen) of derden behoort waarschijnlijk niet tot uw dagelijkse gang van zaken. Heeft u vragen over uw situatie en mogelijkheden?

Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur. Hij kan zowel voor als na het afsluiten van uw hypotheek veel voor u betekenen. En hij gaat graag voor u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Maak een afspraak