Ga direct naar inhoud

Op de weg

Als je regelmatig op de weg zit, dan wil je dat natuurlijk zo veilig en zorgeloos mogelijk doen. We geven je handige info, zodat je veilig onderweg bent. Ook met de kids. En mocht het toch een keer misgaan, bijvoorbeeld door pech of schade, dan geven we je tips zodat je snel weer onderweg bent.


Wat te doen bij pech onderweg

Stel, je komt met pech stil te staan. Wat doe je dan? Wij leggen uit hoe je jezelf en je gezin veiligstelt als je pech krijgt en wat je verder het beste kunt doen in zo’n situatie.

Bekijk onze tips

9 tips voor zuiniger en goedkoper autorijden

Zuiniger en goedkoper autorijden

Een dashcam gebruiken: wat zijn de regels?

De dashcam wordt steeds populairder. Deze videocamera legt alles vast wat je tijdens je autorit tegenkomt. Maar waar mag je filmen? En kun je de beelden gebruiken als bewijsmateriaal?

Lees meer over dashcams


Welke verkeersregels zijn er in het buitenland?

Wat is de maximumsnelheid in het buitenland? En met welke (bijzondere) regels moet je rekening houden?

Bekijk een aantal regels

Autostoeltje kopen? Hier moet je op letten

Met een kind onderweg zijn, vraagt wel om de nodige veiligheidsmaatregelen. Ga je een autostoeltje kopen of wil je weten wat de regels en adviezen rondom autostoeltjes zijn? Wij vertellen je meer.

Lees alles over autostoeltjes


Wat is eigenlijk code rood?

Bij normaal weer is het code groen. Dan zijn er nog de codes geel, oranje en tot slot code rood. Maar wat is code rood? We zetten de belangrijkste informatie voor je op een rij.

Wat is code rood?

Tips bij schade aan je auto

Dit moet je doen


Veilig de weg op met een auto vol passagiers

Een volle auto kan gezellig zijn, maar als je verantwoordelijk bent voor veel inzittenden, wil je zo veilig mogelijk de weg op. En hoe zit het met de inzittendenverzekering?

Veilig op de weg

Eropuit met de hond?

Gaan jullie op pad en gaat jullie trouwe viervoeter ook mee? Een dagje wandelen op het strand of misschien gaat jullie hond wel mee op vakantie! Hoe gezellig het ook is om hem naast je op de passagiersstoel te zetten, veiligheid staat voorop.

Bekijk tips om veilig je hond te vervoeren


Voor vertrek

Voordat je vertrekt, moet je auto niet alleen goed verzekerd zijn, maar ook goed zijn onderhouden. Wij vertellen je waar je op moet letten.

Lees meer over voor vertrek

Tips en inspiratie voor op je bestemming

Bestemming

Er valt zó veel te ontdekken. Met je auto rijd je naar de leukste bestemmingen. Wij vertellen je waar je moet zijn!

Lees meer over bestemming