Ga direct naar inhoud

Zo vind je onontdekte parels op je vakantieadres

Hoe vind je op vakantie een koffietentje, uitzichtpunt of park dat toeristen nog niet massaal ontdekten? Plekken die favoriet zijn onder ‘locals’? In dit artikel geven we je tips en manieren om de leukste onontdekte parels op je vakantiebestemming te vinden.

Tip 1: Apps

Er zijn verschillende apps waarin medereizigers hun ervaringen delen. De reis-apps geven je bijvoorbeeld informatie over hotels, dingen om te doen, en eettentjes. Je kunt vaak op je bestemming zoeken. En soms op prijsniveau filteren. Hierdoor vind je makkelijk leuke plekken om te bezoeken tijdens je vakantie.

Wil je zo’n handige app downloaden op je telefoon? Zoek dan in de appwinkel bijvoorbeeld op reizen of travel guide, en voilà.

Tip 2: Artificial intelligence

Ken je de AI-chatbots al? Deze gebruiken kunstmatige intelligentie om antwoorden te geven op jouw vragen. Je kunt zo’n slimme chatbot gewoon in de browser op je telefoon gebruiken. Sommige bestaan ook als app. Makkelijk voor onderweg. Ben je op zoek naar een leuk restaurant voor die avond? Vraag de chatbot dan bijvoorbeeld: “Ik ben nu in de wijk Ruzafa in Valencia en zoek een goede tapasbar met ook lekkere vegetarische gerechten. Wat zijn je tips?” Zoals je kunt lezen is het een specifieke vraag. Hoe beter je beschrijft wat je zoekt, hoe meer de antwoorden aansluiten.

Goed om te weten: Chatbots met kunstmatige intelligentie worden op een bepaald moment getraind. Dat is de informatie die ze kennen en gebruiken in hun antwoorden. Het kan zijn dat de informatie die je krijgt, verouderd is. Check daarom de tip van de AI-chatbot voordat je erop af gaat.

AI-robot geeft antwoord op vraag van vrouw
Gebruik #travelblogger en #reisblogger voor algemene inspiratie

Tip 3: Social media

Wist je dat je via social media ook de mooiste plekken en leukste restaurants kunt vinden? Veel mensen hebben hun account volledig in het teken staan van reizen. Van adembenemende foto’s en filmpjes tot handige tips, je vindt er van alles. Ga je naar Rome? Zoek dan bijvoorbeeld op #rometips of #visitrome. Algemene inspiratie vind je via de zoektermen #travelblogger en #reisblogger. Dit werkt op verschillende social mediaplatformen.

Tip 4: Toeristenbureau of accommodatie

Voor de allerbeste insider tips ga je naar het toeristenbureau. De medewerkers kunnen je van alles vertellen over leuke activiteiten en plekken om naartoe te gaan. Ook kennen ze vaak de beste adresjes om te eten en de mooiste uitzichtpunten. Die niet online zijn te vinden! Dit geldt ook voor de eigenaren van je accommodatie. Zij wonen tenslotte op de plaats van bestemming. De meest bijzondere verborgen pareltjes vind je daarom vaak offline.

De meest bijzondere verbogen pareltjes vind je vaak offline

Tip 5: Begeleide fiets- of wandeltour

Een leuke manier om je vakantiebestemming te ontdekken is per fiets of te voet. Op veel plekken ter wereld kun je dit soort activiteiten boeken bij speciale organisaties. Je gaat dan met een local op pad die je de mooiste plekken in de omgeving laat zien. Bekende plekken, maar ook plekken waar je anders misschien niet komt. Het is slim om dit aan het begin van je vakantie te plannen. Zo kun je nog eens terug naar plekken die je verder wilt ontdekken!


Relaxed op vakantie

Het zekere voor het onzekere nemen? De Doorlopende Reisverzekering verzekert je onder andere tegen schade, verlies of diefstal van je bagage. En vergeet niet vooraf onze tips voor minder inpakstress door te nemen. Zo ga je met een relaxed gevoel op vakantie.

Bekijk de reisverzekering

Nationale-Nederlanden Bank N.V. is de bemiddelaar van de Doorlopende Reisverzekering. Je sluit deze verzekering makkelijk online af via ons. Lees meer over de bemiddeling.