Bootverzekering vergelijken

Er zijn verschillende soorten bootverzekeringen. Het is daarom belangrijk om je bootverzekering te vergelijken. Zo is er verschil in bijvoorbeeld prijs en aanvullende dekkingen. Let ook op welke bootverzekering past bij jouw boot. Een verzekering kan anders zijn bij bijvoorbeeld een zeilboot, sloep of jacht. Vergelijk de polisvoorwaarden goed als je ervoor kiest om een bootverzekering af te sluiten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je bijvoorbeeld schade hebt.

Welke dekkingen zijn er?

Per aanbieder verschilt het welke dekking je kunt afsluiten voor je bootverzekering. Meestal heb je de keuze uit drie dekkingen:

  • Aansprakelijkheid
  • Beperkt Casco
  • Volledig Casco

Ook kun je bij een bootverzekering kiezen voor een aanvullende verzekering. Bijvoorbeeld voor je inboedel. Of als er een ongeval gebeurt met letselschade.

Bekijk de dekkingen van de Nationale-Nederlanden Bootverzekering

Boot verhuren?

Steeds meer mensen verhuren hun boot. Wil je jouw boot ook verhuren? Bekijk dan goed via welk verhuurplatform je dit doet. Bij professionele verhuursites als Barqo helpen ze je met contracten en de overdracht. Ook krijg je bij sommige verhuurplatforms hulp als je huurder pech krijgt met de boot. Of als er schade is.

Bootverhuur valt niet in de standaard dekking van je bootverzekering. Toch is het mogelijk om verhuur te verzekeren.
Je kunt bijvoorbeeld vragen of de huurder voor een verzekering zorgt. Bij Nationale-Nederlanden geloven we dat het beter is om zelf een verzekering te hebben. Daarom kun je bij ons de aanvullende dekking Particuliere verhuur afsluiten. Hiermee verzeker jij je boot tijdens de verhuur.

Lees meer over het verhuren van je boot

Interesse in de NN Bootverzekering?

Wil je weten of de Nationale-Nederlanden Bootverzekering iets voor je is?

Bekijk alle informatie

Vaargebied

Als je een bootverzekering wilt afsluiten, kun je kiezen uit verschillende vaargebieden. Het is belangrijk dat je het juiste vaargebied kiest. Je bent dan goed verzekerd tegen schade.

Vaar je alleen op Nederlandse binnenwateren? Dan kun je het beste kiezen voor het kleinste vaargebied. Je premie is dan goedkoper. Alle vaargebieden zijn bij de verzekeraars weer anders. Kies je bij Nationale-Nederlanden voor Nederland? Dan ben je ook verzekerd tot 20 zeemijlen uit de Nederlandse kust en op de Westerschelde.

Vaar je verder dan de Nederlandse wateren? Kijk dan tussen de verschillende vaargebieden wat het beste bij je past. Bijvoorbeeld Europa of de Middellandse Zee.

Wedstrijdzeilen

Zeil je graag wedstrijden? Bijvoorbeeld bij je club, de Ronde om Noord-Holland of de 24 Uurs Zeilrace? Niet bij elke verzekeraar ben je tijdens een wedstrijd standaard verzekerd. Bekijk daarom goed de polisvoorwaarden van de bootverzekering. Ook als je niet regelmatig meedoet aan wedstrijden is het belangrijk om hiermee rekening te houden. Bij ons ben je standaard verzekerd voor zeilwedstrijden. Zo kun jij zorgeloos meedoen aan je zeilwedstrijd.

Osmose

Osmose is een bekend probleem bij booteigenaren van polyester boten. Bij osmose komen er onderhuidse blaasjes in het polyester. Je kunt deze schade repareren, maar de kosten lopen vaak flink op. Bij de meeste verzekeraars kun je dit niet verzekeren. Bij Nationale-Nederlanden kan dit wel, met de dekking Volledig Casco. We vergoeden dan de osmoseschade. Dit geldt alleen als de schade zichtbaar wordt binnen tien jaar nadat de boot voor het eerst te water is gelaten.

Schadeherstel

Vervelend! Je hebt schade aan je boot. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk geholpen worden. Vaak komt er een expert langs om de schade te taxeren. Hierdoor kan het opstellen en uitbrengen van een rapport bij de meeste verzekeraars soms wel weken duren. Wil je liever dat de schade snel vergoed wordt? Kies dan voor een verzekeraar met een eigen schadeherstelnetwerk, zoals Nationale-Nederlanden. Wij regelen snel de afhandeling van je schade. Ook krijg je twee jaar garantie.

Bijboot verzekeren

Heb je een bijboot? Deze valt niet altijd onder je bootverzekering. Check daarom goed of je bijboot ook verzekerd is als je een bootverzekering afsluit. Bij Nationale-Nederlanden valt de bijboot onder je bootverzekering als deze is meeverzekerd.

Meer artikelen