Ga direct naar inhoud

Samenwonen: wat is handig om te regelen?

Jullie gaan samenwonen. Dat betekent een volgende stap in jullie relatie. Maar ook in jullie financiën. Hoe verdelen jullie bijvoorbeeld de kosten? En wat is handig om op papier vast te leggen?

Samenwonen met of zonder samenlevingscontract: wat is wijs?

Is een samenlevingscontract verplicht? Of kun je zonder contract samenwonen? Ontdek de voor- en nadelen én alternatieven.

Lees meer

Fiscaal partnerschap: zo betaal je samen minder belasting

Wat is fiscaal partnerschap? En wat zijn de voor- en nadelen? In dit artikel ontdek je het allemaal. En waar je op kunt letten om belasting te besparen.

Lees meer

Nieuw samengesteld gezin worden: zo regel je het financieel

Als je een samengesteld gezin wordt, moet je een hoop financiële dingen regelen en afspreken. Wij zetten alles voor je op een rij.

Lees meer

Samenwonen? Vijf tips om samen de kosten te verdelen

Jullie hebben de keuze gemaakt om te gaan samenwonen. Dan moeten er best wat zaken geregeld worden. Hoe verdeel je de kosten? We geven je vijf tips.

Lees meer

Samenwonen en schulden, hoe ga je daar slim mee om?

Samenwonen en schulden, hoe zit dat? Bijvoorbeeld als niet jij de schulden hebt, maar je samenwonende partner. Ben jij dan ook aansprakelijk?

Lees meer

Samen sparen? Open een gezamenlijke spaarrekening!

Steeds meer koppels kiezen ervoor om een gezamenlijke spaarrekening te openen. Dit brengt bepaalde voordelen met zich mee. Lees de voordelen van samen sparen.

Lees meer

Zo regelen Stèphan en Charlene hun geldzaken nu ze samenwonen

Als je gaat samenwonen, is het slim om afspraken over geld te maken. Drie stellen vertellen hoe zij hun kosten verdelen en geven tips.

Lees meer

Hebben samenwoners recht op elkaars pensioen?

Pensioen betekent niet alleen een spaarpotje voor je oude dag. Pensioen betekent ook een voorziening bij overlijden en bij arbeidsongeschiktheid.

Lees meer

Samenlevingscontract, geregistreerd partnerschap of trouwen?

Een samenlevingscontract, geregistreerd partnerschap of huwelijk: waar kies jij voor? Ontdek de financiële gevolgen van deze samenlevingsvormen.

Lees meer

Samenwonen en financiën: zo verdelen deze stellen hun geld

Als je gaat samenwonen, is het slim om afspraken over geld te maken. Drie stellen vertellen hoe zij hun kosten verdelen en geven tips.

Lees meer

Met onze checklist samenwonen weet je wat je moet regelen

Ga je binnenkort samenwonen en ben je benieuwd naar wat je moet regelen? Onze Checklist helpt je op weg.

Lees meer

Testament opstellen? Dit is handig om te weten

Een testament opstellen is geen leuke bezigheid, maar het is wel belangrijk om na te denken over wat jij wilt dat er met jouw nalatenschap gebeurt.

Lees meer

Een testament opstellen: wanneer is dat verstandig?

In een testament staat wat er na je overlijden met je nalatenschap moet gebeuren. We zetten tien situaties op een rij waarin een testament van pas komt.

Lees meer

Een levenstestament opstellen: waarom zou je dat doen?

Voorkom dat anderen verkeerde keuzes maken over je financiën en leg je zaken vast in een levenstestament. Lees waarom een levenstestament belangrijk is.

Lees meer