Ga direct naar inhoud

Samenwonen: wat is handig om te regelen?

Jullie gaan samenwonen. Dat betekent een volgende stap in jullie relatie. Maar ook in jullie financiën. Hoe verdelen jullie bijvoorbeeld de kosten? En wat is handig om op papier vast te leggen?

Samenwonen met of zonder samenlevingscontract: wat is wijs?

Ben je van plan om samen te wonen zonder samenlevingscontract? Lees hier waarom het belangrijk is om je positie te beschermen en lees handige tips.

Lees meer

Fiscaal partnerschap: zo betaal je samen minder belasting

Ontdek wanneer je fiscaal partner bent en leer meer over de voordelen van het hebben van een fiscaal partner. Lees dit artikel voor duidelijkheid en tips.

Lees meer

Nieuw samengesteld gezin worden: zo regel je het financieel

Als je een samengesteld gezin wordt, moet je een hoop financiële dingen regelen en afspreken. Wij zetten alles voor je op een rij.

Lees meer

Samenwonen? Vijf tips om samen de kosten te verdelen

Jullie hebben de keuze gemaakt om te gaan samenwonen. Dan moeten er best wat zaken geregeld worden. Hoe verdeel je de kosten? We geven je vijf tips.

Lees meer

Samenwonen en schulden, hoe ga je daar slim mee om?

Samenwonen en schulden, hoe zit dat? Bijvoorbeeld als niet jij de schulden hebt, maar je samenwonende partner. Ben jij dan ook aansprakelijk?

Lees meer

Samen sparen? Open een gezamenlijke spaarrekening!

Steeds meer koppels kiezen ervoor om een gezamenlijke spaarrekening te openen. Dit brengt bepaalde voordelen met zich mee. Lees de voordelen van samen sparen.

Lees meer

Zo regelen Stèphan en Charlene hun geldzaken nu ze samenwonen

Als je gaat samenwonen, is het slim om afspraken over geld te maken. Drie stellen vertellen hoe zij hun kosten verdelen en geven tips.

Lees meer

Hebben samenwoners recht op elkaars pensioen?

Pensioen betekent niet alleen een spaarpotje voor je oude dag. Pensioen betekent ook een voorziening bij overlijden en bij arbeidsongeschiktheid.

Lees meer

Samenlevingscontract, geregistreerd partnerschap of trouwen?

Ontdek welke samenlevingsvormen er zijn en welke het beste bij jou past. Lees meer over de vormen van samenwonen en maak een weloverwogen keuze.

Lees meer

Samenwonen en financiën: zo verdelen deze stellen hun geld

Als je gaat samenwonen, is het slim om afspraken over geld te maken. Drie stellen vertellen hoe zij hun kosten verdelen en geven tips.

Lees meer

Met onze checklist samenwonen weet je wat je moet regelen

Ga je binnenkort samenwonen en ben je benieuwd naar wat je moet regelen? Onze Checklist helpt je op weg.

Lees meer

Testament opstellen? Dit is handig om te weten

Een testament opstellen is geen leuke bezigheid, maar het is wel belangrijk om na te denken over wat jij wilt dat er met jouw nalatenschap gebeurt.

Lees meer

Een testament opstellen: wanneer is dat verstandig?

Ontdek wanneer het belangrijk is om een testament op te stellen en of een testament nodig. Bescherm je nalatenschap en maak een geïnformeerde beslissing.

Lees meer

Een levenstestament opstellen: waarom zou je dat doen?

Wil je weten waarom levenstestament belangrijk is en hoe je het moet opstellen? Ontdek de voordelen en tips voor het opstellen van jouw levenstestament.

Lees meer