Ga direct naar inhoud

Praten over geld met je familie of partner

Praten over geld kan heel moeilijk zijn. Bijvoorbeeld met je partner of met je ouders. Maar juist door erover te praten, kun je afspraken maken en eventuele ruzie voorkomen. Lees onze tips en ontdek hoe andere mensen het gesprek over geld aangaan.

Praten over geld met je partner

Samenwonen en schulden, hoe ga je daar slim mee om?

Samenwonen en schulden, hoe zit dat? Bijvoorbeeld als niet jij de schulden hebt, maar je samenwonende partner. Ben jij dan ook aansprakelijk?

Lees meer

Testament opstellen? Dit is handig om te weten

Een testament opstellen is geen leuke bezigheid, maar het is wel belangrijk om na te denken over wat jij wilt dat er met jouw nalatenschap gebeurt.

Lees meer

Een levenstestament opstellen: waarom zou je dat doen?

Wil je weten waarom levenstestament belangrijk is en hoe je het moet opstellen? Ontdek de voordelen en tips voor het opstellen van jouw levenstestament.

Lees meer

Samen sparen? Open een gezamenlijke spaarrekening!

Steeds meer koppels kiezen ervoor om een gezamenlijke spaarrekening te openen. Dit brengt bepaalde voordelen met zich mee. Lees de voordelen van samen sparen.

Lees meer

Nieuw samengesteld gezin worden: zo regel je het financieel

Als je een samengesteld gezin wordt, moet je een hoop financiële dingen regelen en afspreken. Wij zetten alles voor je op een rij.

Lees meer

Een testament opstellen: wanneer is dat verstandig?

Ontdek wanneer het belangrijk is om een testament op te stellen en of een testament nodig. Bescherm je nalatenschap en maak een geïnformeerde beslissing.

Lees meer

Samenwonen? Vijf tips om samen de kosten te verdelen

Jullie hebben de keuze gemaakt om te gaan samenwonen. Dan moeten er best wat zaken geregeld worden. Hoe verdeel je de kosten? We geven je vijf tips.

Lees meer

Praten over geld met je ouders

Praat met je ouders over hun financiën voordat het te laat is

Suraya wil later niet voor verrassingen komen te staan. Daarom praat ze nu al met haar moeder over geldzaken. Doe je voordeel met haar ervaring.

Lees meer

Tips voor een financieel gesprek met je ouders

Het moment dat je ouders er niet meer zijn. Dat onderwerp vermijd je misschien liever. Nalatenschapscoach Suzan vertelt hoe je er tóch over praat.

Lees meer

Overig

Shane had € 30.000,- schuld: “Ik móést er wel over praten”

Shane had een schuld van € 30.000,- bij de Belastingdienst, zijn zorgverzekeraar en vrienden. Zijn openheid hielp hem om uit het dal te klimmen. Hoe pakte hij dat aan?

Lees meer

Waarom praten over geld zo lastig is (maar wél heel belangrijk)

Waar komt het taboe op praten over geld vandaan? En waarom is het belangrijk dit toch te doen? Financieel psycholoog Anne Abbenes legt uit én geeft tips.

Lees meer

Singles over hun financiën: “Ik vind het belangrijk financieel onafhankelijk te zijn”

Als single loop je soms tegen financiële uitdagingen aan. Hoe betaal je in je eentje een huis? Vier alleenstaanden delen hun ervaringen en tips.

Lees meer