Ga direct naar inhoud

Persoonlijke Lening

  • Bereken online uw lening
  • Extra aflossen kost u niets
  • Vanaf 3,5% rente

Bereken uw lening

> 10.000 mensen gingen u voor Als NN > 170 jaar ervaring

Vast bedrag per maand voor een eenmalige grote uitgave

Denkt u erover na om een persoonlijke lening af te sluiten? Bijvoorbeeld voor een nieuwe auto of verbouwing? Dan kiest u voor zekerheid. U betaalt een vast bedrag per maand voor een vaste periode. En wilt u extra aflossen? Dat kan altijd en kost u niets. U vraagt online een offerte aan. Als uw aanvraag is goedgekeurd, staat het geld binnen 5 werkdagen op uw rekening.

Bereken uw lening

Kies voor de Persoonlijke Lening van Nationale-Nederlanden. Bereken online uw lening.

Bereken uw lening


Aantrekkelijke rente

U betaalt een aantrekkelijke rente. De rente is vast en gebaseerd op uw situatie én de hoogte van het bedrag dat u wilt lenen.

Bekijk actuele rente

Geen verrassingen

U weet van tevoren waar u aan toe bent. U leent een vast bedrag voor een vaste periode. Hierdoor betaalt u een vast bedrag aan rente en aflossing.

Extra aflossen mag

U kunt kosteloos en op elk moment extra aflossen. Hierdoor betaalt u de lening eerder terug. Het maandbedrag verandert niet.

Online aanvragen

U berekent online uw lening. Daarna vraagt u in enkele stappen een vrijblijvende offerte aan voor een Persoonlijke Lening.


Veelgestelde vragen over de Persoonlijke Lening

Wat is de actuele rente van de Persoonlijke Lening?

Welke rente u betaalt voor de Persoonlijke Lening, hangt af van het bedrag dat u wilt lenen en in welke periode u de lening wilt terugbetalen. Hoeveel u kunt lenen wordt bepaald door uw persoonlijke en financiële situatie.

Bekijk de actuele rente voor de Persoonlijke Lening

Wat kost een lening?

Geld lenen kost geld. U betaalt rente als vergoeding voor het geleende bedrag. Elke maand betaalt u een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van hoeveel u wilt lenen en welke rente u gaat betalen. Goed om te weten: de rente is vast. De rente verandert dus niet tijdens de looptijd van de lening. In de offerte leest u wat uw lening in totaal kost.

Hoe vraagt u een Persoonlijke Lening aan?

U vraagt in 5 stappen de Persoonlijke Lening aan.

Als alle documenten zijn goedgekeurd, zorgen wij ervoor dat u binnen 5 werkdagen over uw geld kunt beschikken.

Wanneer staat het geld op uw rekening?

Als wij alle documenten hebben goedgekeurd staat het geld binnen 5 werkdagen op uw rekening.

Kunt u een lening van een andere bank oversluiten naar Nationale-Nederlanden?

Ja, dat kan. Dat regelen wij voor u en kost u niets. U vraagt op onze site een nieuwe Persoonlijke Lening aan. Bij het online aanvragen van een offerte vult u in welke leningen u heeft. Bij iedere lening kunt u aangeven of u deze wilt oversluiten naar een lening bij Nationale-Nederlanden. De offerte bevat een formulier dat u invult. Aan de hand daarvan nemen wij contact op met de andere geldverstrekker(s) en nemen we de lening over.

Waarom checken we of u een BKR-registratie heeft?

Als u een Persoonlijke Lening aanvraagt, bekijken we of het financieel verantwoord is dat u dat bedrag leent. Dat doen we onder andere met een BKR-check. Uit de check blijkt bijvoorbeeld of u eerder leningen heeft gehad en of u die op tijd heeft terugbetaald. Het is niet zo dat u met een BKR-registratie geen lening bij ons kunt afsluiten. Is uw aanvraag geaccepteerd? Dan melden we uw lening aan bij het BKR.

Lees ook onze tips voor verantwoord geld lenen

Is de rente van uw Persoonlijke Lening aftrekbaar?

Als u uw lening gebruikt voor de aankoop, verbouwing of verbetering van uw eigen woning, kan de rente die u betaalt fiscaal aftrekbaar zijn. U gebruikt de Persoonlijke Lening dan bijvoorbeeld voor een nieuwe keuken, badkamer of een dakkapel. Lees meer over de voorwaarden op de website van de Belastingdienst.

Wat gebeurt er met uw Persoonlijke Lening als u overlijdt?

Als u samen met uw partner een Persoonlijke Lening afsluit, bent u allebei verantwoordelijk voor het terugbetalen van die lening. Overlijdt u of uw partner dan moet de overgebleven partner de schuld dus alleen terugbetalen. Als u zonder partner een Persoonlijke Lening afsluit, zijn uw nabestaanden na uw overlijden verantwoordelijk voor het terugbetalen van de lening. Zij betalen dan dus elke maand rente en aflossing. Een Persoonlijke Lening heeft geen overlijdensrisicodekking. Het kan daarom verstandig zijn een Overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Daarmee regelt u financiële ondersteuning als u of uw partner overlijdt. De verzekering keert namelijk een gegarandeerd bedrag uit waarmee (een deel van) de lening kan worden afgelost. Zo kunt u, uw partner of uw nabestaanden de lening (gedeeltelijk) blijven betalen.

Hoe betaalt u uw Persoonlijke Lening?

U betaalt iedere maand rente en aflossing voor uw lening via automatische incasso. Als u de lening afsluit, geeft u het rekeningnummer door waarvan we het maandbedrag mogen afschrijven. Dat moet een (Nederlandse) betaalrekening zijn die op uw naam staat. Ook moet uw salaris of uitkering op die rekening worden gestort.

Zit er een leeftijdsgrens aan de persoonlijke lening?

U mag een Persoonlijke Lening afsluiten als u tussen de 25 jaar en 66 jaar oud bent.

Bereken uw lening

Kies voor de Persoonlijke Lening van Nationale-Nederlanden.

Bereken uw lening

Rekenvoorbeeld Persoonlijke Lening

Onderstaand rekenvoorbeeld toont de kosten van een Persoonlijke Lening voor verschillende leenbedragen. Hierbij is uitgegaan van de laagste tarieven en een looptijd van 120 maanden. Los je extra af tijdens de looptijd? Dan wordt de looptijd korter.

Leenbedrag Maand­bedrag Vaste debetrente / Jaarlijks kosten­percentage Looptijd in maan­den Totale prijs van de lening
€ 75.000,- € 762,91 4,10% 120 € 91.548,97
€ 50.000,- € 515,79 4,40% 120 € 61.894,23
€ 25.000,- € 260,30 4,60% 120 € 31.236,34
€ 15.000,- € 159,83 5,10% 120 € 19.179,90
€ 10.000,- € 115,08 6,80% 120 € 13.809,64
€ 5.000,- € 64,97 9,60% 120 € 7.796,74