Ga direct naar inhoud
Geld lenen voor een auto

Auto financieren?

Vanaf 4,4% rente

  • Een persoonlijke lening tussen € 5.000,- tot € 50.000,-
  • Maandelijks een vast bedrag voor rente en aflossing
  • Altijd boetevrij extra aflossen

Aantrekkelijke rente

Je betaalt een aantrekkelijke rente. De rente is vast en gebaseerd op jouw situatie én de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen.

Bekijk actuele rente

Geen verrassingen

Je weet waar je aan toe bent. Je leent een vast bedrag voor een vaste periode. Hierdoor betaal je een vast bedrag aan rente en aflossing.

Extra aflossen mag

Je kunt kosteloos en op elk moment extra aflossen. Hierdoor betaal je de lening eerder terug. Het maandbedrag verandert niet.

Online aanvragen

Je berekent online eenvoudig jouw autolening. Daarna vraag je in enkele stappen een vrijblijvende offerte aan voor een Persoonlijke Lening.

Tips voor auto financieren

Een nieuwe auto aanschaffen is niet iets wat je een-twee-drie doet. Het gaat tenslotte om een behoorlijke uitgave. Naast alle wensen voor je nieuwe auto, heb je vast ook vragen over de financiering van je auto. Wil je geld lenen voor je nieuwe auto? We helpen je graag met wat tips op weg.

  • Je hoeft een auto niet per se volledig te financieren met een lening. Als je de ruimte hebt om de auto deels met eigen geld te financieren, is dat voordeliger. De voordelen van minder geld lenen zijn lagere maandlasten en je bent uiteindelijk minder kosten kwijt aan rente. 
  • Als je geld voor een auto leent, betaal je iedere maand een bedrag aan aflossing. Maar bij een auto heb je ook andere kosten. Bijvoorbeeld de kosten van brandstof, onderhoud, je autoverzekering en de wegenbelasting. Zet voordat je een auto koopt alle kosten op een rij. Zo heb je een goed overzicht van alle kosten.
  • Als jeeen auto met een lening wilt financieren, kan een persoonlijke lening een goede keuze zijn. Bij een persoonlijke lening los je elke maand af. Hierdoor is de kans kleiner dat je met een restschuld van de lening blijft zitten als je de auto inruilt of verkoopt.
  • Kies niet voor een langere looptijd van de lening dan de periode dat je van plan bent om in de auto te rijden. Zo voorkom je dat je nog wel voor je lening betaalt, terwijl je ­­al niet meer in de auto rijdt.
  • Een lening sluit je vaak voor langere tijd af. Houd daarom ook rekening met je toekomstige situatie. Kun je in de toekomst nog steeds de maandlasten voor de lening betalen?

Rekenvoorbeeld Persoonlijke Lening

Onderstaand rekenvoorbeeld toont de kosten van een Persoonlijke Lening voor verschillende leenbedragen. Hierbij is uitgegaan van de laagste tarieven en een looptijd van 84 maanden. Los je extra af tijdens de looptijd? Dan wordt de looptijd korter.

Leenbedrag Maand­bedrag Vaste debetrente / Jaarlijks kosten­percentage Looptijd in maan­den Totale prijs van de lening
€ 50.000,- € 692,68 4,40% 84 € 58.185,53
€ 25.000,- € 348,67 4,60% 84 € 28.288,11
€ 15.000,- € 212,71 5,10% 84 € 17.867,99
€ 10.000,- € 149,95 6,80% 84 € 12.595,88
€ 5.000,- € 81,98 9,60% 84 € 6.886,00

Voorwaarden