Ga direct naar inhoud

Ontmoet NN Art Award genomineerde Thierry Oussou

Geef onzichtbare mensen een stem

Thierry Oussou (Benin, 1988) beschrijft zelf zijn werkwijze als sociale archeologie. Hij graaft in sociale constructen en vertelt met zijn kunstwerken verhalen aan de hand van zijn vondsten. Bekijk de video en maak kennis met Thierry en zijn werk.

Een onzichtbare wereld tastbaar maken

Thierry's meest recente onderzoek gaat over katoenplantages in zijn geboorteland Benin. Voor dit project heeft hij zelf een plantage gekocht, om de onzichtbare wereld achter onze stoffen voor hem tastbaar te maken.

Met het katoen wat op deze plantages wordt gemaakt, maakt Thierry Oussou vlaggen en sculpturen. Van het ruwe product tot de vorm waarin we katoen kennen. Met dit project schijnt hij licht op het zware werk van de Beninse boeren, die voor de consument onzichtbaar blijven.

Zie de onzichtbare mensen"

Audiotour Art Rotterdam

Op de kunstbeurs Art Rotterdam zijn kunstwerken van Thierry Oussou te zien. Beluister dit fragment terwijl je kijkt naar de werken. Hij legt je uit waar je naar kijkt.

Breng jouw stem uit voor de NN Art Award Public Choice

Van 19 t/m 22 mei vindt Art Rotterdam plaats. De vakjury maakt dan bekend welke kunstenaar de winnaar is van de zesde NN Art Award. En daar heb jij ook invloed op. Vorige editie introduceerden we namelijk een publieksprijs. Is Thierry Oussou jouw favoriete kunstenaar? Breng dan nu je stem uit en wie weet wint hij €5.000,- van de NN Art Award Public Choice!

Stem op Thierry Oussou

NN voor kunst en cultuur

NN Group, waar Nationale-Nederlanden onder valt, is sinds 2017 partner van Art Rotterdam. Zo helpen we talentvolle kunstenaars verder in hun carrière. Dit jaar reiken we voor de zesde keer de NN Art Award uit: een stimuleringsprijs van € 10.000,- voor talentvolle kunstenaars. Naast Thierry Oussou zijn Inez de Brauw, Vytautas Kumža en Jennifer Tee genomineerd. Daarnaast reiken we de NN Art Award Public Choice uit: een publieksprijs van € 5.000,-. Stemmen kan online tot en met 22 mei.

Meer over NN Art Award Public Choice