Ga direct naar inhoud

Het Mauritshuis

NN is partner van het Mauritshuis omdat we samen met het Mauritshuis Nederland willen stimuleren om de verrijking die kunst & cultuur brengt, te ontdekken en ervaren.

Het geheim van het Meisje met de parel

In onze podcastserie gaat Splinter Chabot op zoek naar het geheim van het Meisje met de parel. Wie was het meisje? Hoe is ze zo beroemd geworden?

Luister de podcast

200 jaar inspiratie voor miljoenen kunstontdekkers

In die lange geschiedenis van het Mauritshuis keken miljoenen kunstontdekkers er in de ogen van het beroemdste meisje ter wereld. Ze verwonderden zich over dat kleine puttertje, waarvan het lijkt alsof het zó weg kan vliegen. Of ontdekten er de verhalen over het Nederland van de 17e eeuw. Het bracht nieuwe perspectieven, inspireerde en bracht mensen dichter tot elkaar. En dat doet het Mauritshuis tot op de dag van vandaag.

Mauritshuis Murals

In 2022 bestond het Mauritshuis 200 jaar. Ter ere van dat jubileum brachten we samen met het Mauritshuis, kunst naar buiten. Vijf fenomenale street artists uit binnen- en buitenland lieten zich inspireren door de schilderijen uit het museum en maakten hier levensgrote muurschilderingen (murals) van. Daarmee veranderden ze het straatbeeld van Den Haag.

Voor één muur schreven we samen met het museum een wedstrijd uit. We gingen op zoek naar nieuw talent dat op basis van een werk uit het museum, een nieuw ontwerp maakte.

Meer over Mauritshuis Murals

FLASH|BACK

Met onze steun realiseerde het Mauritshuis in 2022 ook een andere bijzondere tentoonstelling. Zestien topfotografen - waaronder Erwin Olaf, Rineke Dijkstra, Anton Corbijn en Sanja Marušić - lieten zich inspireren door de zeventiende-eeuwse schilderijen uit het museum. Het resultaat: zestien nieuwe meesterwerken. Voor elke zaal van het Mauritshuis één.

Foto: Elspeth Diederix

Een dagje Hallo Vermeer!

Samen spelenderwijs de schilder Johannes Vermeer ontdekken: dat was het idee van de familietentoonstelling Hallo Vermeer! Speciaal voor families met kinderen tussen 3 en 11 jaar. Zij stapten een compleet andere wereld binnen: Delft in de 17de eeuw.

Meer over onze maatschappelijke initiatieven

Onze samenwerking met het Mauritshuis

Sinds 2016 is NN Group trotse partner en hoofdsponsor van het Mauritshuis. Samen werken we aan projecten om zoveel mogelijk mensen te inspireren en enthousiasmeren, door de wereldberoemde collectie van het Mauritshuis toegankelijker te maken voor iedereen. Dat doen we in de vorm van speciale evenementen en activiteiten. Een aantal daarvan vind je hieronder.


The Kik in het Mauritshuis

Bekijk het Mauritshuis met je oren

Eén schilderij, één artiest, één prachtig liedje. In ‘Bekijk het Mauritshuis met je oren’ laat een bekende artiest zich inspireren door een werk uit de collectie van het Mauritshuis. Grote namen zoals Spinvis, Merol, Harrie Jekkers, Willie Wartaal, The Kik, Jett Rebel en Eefje Visser schreven al een song voor de Mauritshuis-playlist.


Maurits&

Een aantal keer per jaar vragen we een spraakmakende persoonlijkheid voor één avond directeur van het Mauritshuis te zijn. Daardoor leer je de collectie nét even anders kennen. Zo vertelde Humberto Tan over zijn fascinatie voor de lichtval op Rubens’ Oude vrouw en jongen met kaarsen. Erben Wennemars leerde het publiek dat er eigenlijk maar één persoon echt schaatst op het schilderij IJsvermaak. En Tracy Chevalier vertelde hoe Het meisje met de parel haar inspireerde voor haar wereldberoemde, gelijknamige boek.


Tentoonstellingspartner

Ieder jaar maakt NN Group een toonaangevende tentoonstelling in het Mauritshuis mogelijk. De afgelopen jaren lieten we het publiek genieten van:

  • FLASH|BACK (2022)
  • Alleen met Vermeer (september 2020 – januari 2021)
  • George Stubbs – De man, het paard, de obsessie (2020)
  • Rembrandt en het Mauritshuis (2019)
  • Jan Steen vertelt (2018)
  • Slow Food: Stillevens uit de Gouden Eeuw (2017)