Ga direct naar inhoud

Kunsthal Rotterdam

Nationale-Nederlanden is ambassadeur van de Kunsthal Rotterdam en ondersteunt jaarlijks een nieuwe blockbuster tentoonstelling. Daarnaast is Nationale-Nederlanden met de Kunsthal betrokken bij het gezamenlijk organiseren van een portfolio dag voor jonge kunstenaars en er is een activiteitenprogramma met JINC opgestart. JINC helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt: door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap.

(Foto: Kunsthal Rotterdam, Jeroen Musch) (Foto: Kunsthal Rotterdam, Jeroen Musch)

Ondersteunde projecten


Thierry Mugler: Couturissime

In 2019 ondersteunt Nationale-Nederlanden de grote overzichtstentoonstelling van de Franse maker Thierry Mugler in de Kunsthal Rotterdam.

Innovatief en rebels weet Thierry Mugler al bijna vijftig jaar iedereen te verbazen met zijn buitengewone creaties. In de spectaculaire tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’ zijn de verschillende werelden van deze markante kunstenaar – visionair, couturier, fotograaf en parfumeur– voor het eerst te bewonderen. De Kunsthal Rotterdam heeft met deze overzichtstentoonstelling een primeur voor Europa.

De tentoonstelling is te zien tot en met 8 maart 2020 in de Kunsthal Rotterdam.

(Foto: © Emil Larsson, outfit: Thierry Mugler, Collection Couture Les Chimères F/W 1997/1998.)


Kattenliefde - Negen levens in de kunst

In 2017 ondersteunt Nationale-Nederlanden de tentoonstelling ‘Kattenliefde. Negen levens in de kunst’ , te zien van 9 september 2017 tot en met 14 januari 2018.

Katten zijn populairder dan ooit. Kattenfilmpjes en foto’s op het internet worden wereldwijd massaal bekeken en gedeeld. Bekende katten zoals Grumpy Cat en Lil Bub hebben miljoenen volgers in alle werelddelen. Waar komt die fascinatie vandaan? De tentoonstelling in de Kunsthal verkent wat de kat zo aantrekkelijk maakt en hoe kunstenaars dit eigenzinnige dier sinds de negentiende eeuw hebben afgebeeld. Er worden zowel klassieke topstukken als werken van hedendaagse kunstenaars getoond, zoals de bijna verstilde werken van de Nederlandse fotograaf Marie Cécile Thijs. De foto’s doen denken aan vorstelijke schilderijen uit de Gouden Eeuw en tonen daarbij de menselijke neiging om allerlei karaktereigenschappen toe te dichten aan het uiterlijk.

(Foto: Marie Cécile Thijs, His Majesty 2011)