Ga direct naar inhoud

Mantelzorgmakelaar

Een mantelzorger is iemand die langdurig, onbetaald en intensief voor een naaste zorgt. Maar liefst 1 op de 5 werknemers combineert het werk met mantelzorg. De belasting die het vaak met zich meebrengt kan zorgen voor stress en minder focus op het werk. De Mantelzorgmakelaar helpt de werkgever om hierin hulp te bieden aan de medewerker.

Samen met een Mantelzorgmakelaar kan de werknemer alles op een rij zetten, vaststellen wat nodig is en hoe dat georganiseerd kan worden. Dit kan gaan over het werk, maar ook over wonen, zorg, inkomen en welzijn. De werknemer houdt hierin altijd zelf de regie.

Voorbeelden van hulp door de Mantelzorgmakelaar

  • Het overnemen van regeltaken, zodat de mantelzorger minder wordt belast.
  • Het aanvragen van zorg bij verschillende loketten zoals de gemeente en het zorgkantoor.
  • Het leggen van contact met andere partijen zoals zorgverleners en consulenten.
  • Het geven van informatie over allerlei zaken zoals de eigen bijdrage, uitkeringen en het pgb.

De Mantelzorgmakelaar is een service van de Collectieve Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden. Dit is geen dekking vanuit de verzekering, daarom kunnen er geen rechten aan worden ontleend. De omvang van deze service wordt uitsluitend bepaald door de Mantelzorgmakelaar. De Mantelzorgmakelaar is geen cliëntondersteuner, verleent geen zorg, onderhoudt geen PGB-administratie en is te allen tijde gebonden aan wet- en regelgeving.

De werkgever kan de medewerker erop wijzen dat hij de Mantelzorgmakelaar kan raadplegen. Daarna regelt de medewerker het direct zelf met de Mantelzorgmakelaar.

Interesse in de Mantelzorgmakelaar?

Bel het zorgteam op telefoonnummer 013 593 82 25. We helpen je graag verder.


Zoek een onafhankelijk adviseur

Neem contact op met je adviseur of vindt een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.