Ga direct naar inhoud

Goederenverzekering

Met deze verzekering zijn je goederen goed verzekerd tegen schade.

Bereken je premie

Sluit direct afWat is een goederenverzekering?

De goederenverzekering (ook wel voorraadverzekering genoemd) vergoedt schade aan je handelsvoorraad. Denk aan grondstoffen, eindproducten en andere handelswaren. Zo kun je na schade nieuwe spullen kopen en snel weer aan de slag.
De marktwaarde van je goederen verzekerd

Koop je bij schade nieuwe spullen van dezelfde soort, dezelfde eigenschappen en kwaliteit? Dan krijg je de marktwaarde daarvan vergoed. Dit is de inkoopprijs van de goederen plus de afleveringskosten.

Ook dekking bij een te laag verzekerd bedrag

Heb je tijdens het verzekeringsjaar nieuwe spullen gekocht en is het verzekerde bedrag daardoor te laag? In de goederenverzekering zit een standaard garantie tegen onderverzekering. Dat is wel zo prettig.

Uitgebreide dekking voor waterschade

Waterschade komt het meest voor. We verzekeren onder andere hevige regenval, hagel en sneeuwdruk. En je hebt een dekking voor schade door lekkage van leidingen. Daarnaast verzekeren we ook hak- en breekwerk om de lekkage van leidingen op te sporen.


Wat verzekeren we...

  • Schade aan je goederen door brand, diefstal, vandalisme, storm, bliksem neerslag en lekkage.
  • Ook zijn je goederen verzekerd die tijdelijk op een andere plek staan.
  • Mogelijke kosten die je maakt om directe schade te beperken.
  • De kosten van een expert die de schade bepaalt.
  • Schade door overstroming van niet-primaire waterkering

Bekijk de polisvoorwaarden voor alle situaties waarin schade wel en niet verzekerd is.

... en wat niet?


Wat kun je aanvullend verzekeren?

Zakelijke glasverzekering
Je kiest zelf welke extra dekkingen je wilt. Denk aan een dekking voor glas in windschermen, balkon- en terreinafscheidingen, toonbanken en vitrines. Maar ook gebogen ruiten en hardglazen deuren kan je aanvullend verzekeren. Opschriften en versieringen op ruiten kan je standaard meeverzekeren, of als extra dekking meeverzekeren. Dit hangt af van je beroep.


Meer informatie over jouw dekking en eigen risico

Eigen risico
Kies voor een eigen risico van € 125,-, € 250,-, € 500,- of € 1.000,-. 
Maximaal verzekerd bedrag
Het maximaal verzekerd bedrag in het Zekerheidspakket is € 500.000,- per adres. Wil je een hoger bedrag verzekeren?  Een adviseur kan je vertellen welke verzekering het beste bij je past. 
Waar ben je verzekerd?
Je goederen zijn verzekerd in of bij je bedrijfspand in Nederland. 
CAR

Waarom kies je voor onze goederenverzekering?

Bij online afsluiten via het Zekerheidspakket:

  • Kun je je verzekering op elk moment aanpassen, uitbreiden of beëindigen.
  • Krijg je pakketkorting tot 10% vanaf twee verschillende verzekeringen.
  • Ben je binnen het pakket nooit dubbel verzekerd.

Kun je deze verzekering niet online afsluiten? Dan is Zekerheid op Maat mogelijk


Een adviseur controleert jouw aanvraag

Sluit je jouw verzekering online af? Dan koppelen we je aan een adviseur. Deze adviseur controleert je aanvraag en geeft je telefonisch advies. Zo weet je zeker dat je je werk goed verzekert.

Als zzp'er krijg je Zicht of ZZP Nederland als adviseur. Ben je mkb'er? Dan wordt Boval of Perrée & Partners je adviseur. Natuurlijk kun je ook zelf een adviseur zoeken en hier een afspraak mee maken.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een goederenverzekering? 
De kosten van een goederenverzekering bereken je eenvoudig online. De kosten hangen onder andere af van het soort activiteiten binnen je bedrijf en het verzekerde bedrag. Maar ook van het materiaal waaruit het gebouw bestaat (de bouwaard). 
Waarom krijg ik automatisch een adviseur toegewezen als ik online aanvraag? 
Je wilt je bedrijf goed verzekeren. We vinden het daarom belangrijk dat een adviseur met je meekijkt. Jullie bespreken samen of je niet onder- of oververzekerd bent. En of je verzekering aansluit bij je wensen. Zo weet je zeker dat je recht hebt op de juiste vergoeding bij schade. 
Is een verzekering handelsvoorraad verplicht? 
Nee, een verzekering voor handelsvoorraad is niet verplicht. 
Is de goederenverzekering geschikt voor zzp’ers? 
Ja, de goederenverzekering is geschikt voor zzp’ers. 
Hoe zeg ik mijn contract op? 
Je kan  de verzekering elke dag opzeggen. De verzekering eindigt dan de volgende dag, of zoveel later als je wenst. Opzeggen doe je schriftelijk of per e-mail. 
Ik huur mijn bedrijfsgebouw en heb aanpassingen/verbeteringen aangebracht aan het gebouw. Kan ik dit verzekeren op de goederenverzekering? 
Je kunt de aanpassingen/verbeteringen aan het gebouw als huurder meeverzekeren op de goederenverzekering. Dit noemen we huurdersbelang. Bekijk hiervoor eerst wat de waarde is van de aanpassingen/verbeteringen. Tel dit bedrag daarna op bij het verzekerde bedrag. Jouw adviseur kan je hierbij helpen. Je vindt de gegevens van jouw adviseur op het polisblad. Heb je nog geen adviseur? Zoek dan een adviseur bij jou in de buurt. 
Welk niveau aan inbraakpreventie is nodig voor de goederenverzekering? 
We gebruiken de meest nieuwe versie van de VRKI (Verbeterde Risicoklassenindeling). Dit document is een hulpmiddel om het inbraakrisico van woningen en bedrijfspanden te bepalen. Wil je de risicoklasse van jouw bedrijf bepalen? En de beveiligingsmaatregelen die daarbij horen? Vraag dan om deskundig advies van een beveiligingsbedrijf. Kijk hiervoor op www.preventiecertificaat.nl of www.veb.nl