Ga direct naar inhoud

Geldverzekering

 • Verlies en diefstal van geld verzekerd ook tijdens vervoer naar de bank of bij een overval
 • Geld in de (bank)kluis en thuis gedekt
 • Ongemerkt aannemen van vals geld verzekerd

Zekerheidspakket voor zzp’ers

Zekerheidspakket voor mkb’ers

Geen zorgen over contant geld in uw bedrijf

Werkt u met contant geld in uw bedrijf? Dan loopt u het risico op diefstal of verlies van het geld. Met de Geldverzekering van Nationale-Nederlanden verzekert u zich tegen deze risico’s. Ander papier van waarde, zoals postzegels of cadeaubonnen, zijn ook verzekerd.

De Geldverzekering in het Zekerheidspakket

De Geldverzekering is onderdeel van het Zekerheidspakket. Wanneer u het Zekerheidspakket online aanvraagt dan bestaat het basispakket altijd uit de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast hebben we per pakket aangegeven welke verzekeringen veel worden afgesloten in uw branche. U bepaalt zelf hoeveel en welke verzekeringen u verder opneemt in uw Zekerheidspakket. Zo weet u dat u kiest voor een goede combinatie.

Verlies en diefstal van geld verzekerd

Verliest u of uw medewerker contant geld? Is uw bedrijf overvallen of wordt geld gestolen? Met de Geldverzekering bent u hiertegen verzekerd. Bij geld in uw zaak én wanneer u het vervoert tussen uw bedrijf, uw woning en de bank. Daarnaast is het geld van uw bedrijf gedekt dat u thuis bewaart of dat aanwezig is in de (nacht)kluis van uw bank.

Vals geld

Komt u er na ontvangst van een betaling achter dat er met een vals bankbiljet is betaald? Ook het risico dat u vals geld accepteert, wordt door de Geldverzekering gedekt.

Waarvoor bent u verzekerd?

Waarvoor bent u verzekerd?

 • Verlies of diefstal van geld tijdens vervoer tussen uw bedrijf, woning en de bank
 • Verlies of diefstal van geld in uw bedrijf tijdens uw aanwezigheid of dat van uw personeel
 • Verlies of diefstal van geld dat u in uw woning bewaart
 • Verlies of diefstal van geld dat u afstort in de nachtkluis van een bank
 • Verlies of diefstal van geld in de kluis in uw bedrijf
 • Aannemen van vals geld
 • Verlies van geld bij inbraak in uw bedrijf of woning
 • Blijvende invaliditeit en overlijden van een verzekerde bij een ongeval of overval tijdens vervoer van geld of in het kantoor of bedrijf, voortvloeiend uit geweld

Wat krijgt u vergoed?

U krijgt de nominale waarde van het geld en de waardepapieren vergoed. Dat is het bedrag dat erop vermeld staat. We betalen niet meer dan de verzekerde bedragen. Deze vindt u op uw polis.

Verzekeringskaart

Met de Verzekeringskaart kunt u eenvoudig onze producten vergelijken met andere aanbieders.

Geldverzekering - Zekerheidspakket

Waarvoor bent u niet verzekerd?

 • Geld dat zoekraakt in de post
 • Geld dat u kwijt bent zonder duidelijke oorzaak
 • Geld dat u niet langs de kortste weg of met onnodige onderbreking vervoert tussen de bank, uw bedrijf en de woning

Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden leest u precies wat de Geldverzekering dekt. Wat we vergoeden, hangt af van uw verzekerde bedrag. Daarnaast zijn onze vergoedingen soms aan een maximum gebonden. Ook geldt een eigen risico. Als u uw premie berekent, dan kunt u de polisvoorwaarden downloaden. De belangrijkste punten uit de voorwaarden van de Geldverzekering zetten we voor u op een rij.

Verzekerde bedragen

De Geldverzekering is geschikt voor winkeliers, horecaondernemers en andere bedrijven met een contante jaaromzet tot € 500.000,-. U kunt kiezen voor een verzekerd bedrag van € 5.000,-, € 10.000,- of € 15.000,-. Heeft u een hogere jaaromzet dan € 500.000,-? Of wilt u afwijkende bedragen verzekeren? Dan is maatwerk mogelijk.

Voor zzp en mkb

Het Zekerheidspakket is geschikt voor zzp’ers, bijvoorbeeld kleine zelfstandigen, en mkb’ers in de bouw, horeca, zakelijke dienstverlening, handel, agrarische sector, transport of zorg en uiterlijke verzorging met maximaal 50 medewerkers (inclusief uzelf) en een jaaromzet tot € 10 miljoen.

Pakketkorting oplopend tot 10%

Het Zekerheidspakket biedt u een basis. Kies daarnaast zelf welke specifieke risico’s uit uw branche u nog meer wilt verzekeren. Vanaf twee verschillende verzekeringen krijgt u pakketkorting. Deze kan oplopen tot 10%.

Premie - Premie berekenen - Nationale-Nederlanden

Premie berekenen of direct aanvragen

U berekent de premie van uw pakket in twee stappen. Weet u welke verzekeringen u wilt aanvragen? In vijf stappen vraagt u het Zekerheidspakket gemakkelijk online aan. Wilt u advies? Zoek dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt. Hij kan u verder helpen met uw geldverzekering en andere financiële producten.

Direct regelen voor zzp

Direct regelen voor mkb

Schade melden

Wilt u schade melden? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of een schademanager van Nationale-Nederlanden. Zodat u snel weer door kunt gaan met ondernemen.

Meld uw schade