Ga direct naar inhoud

Extra kostenverzekering

 • De huur van een tijdelijke werklocatie bij schade is verzekerd
 • De kosten van extra arbeid bij schade zijn verzekerd
 • Ook kosten voor de huur van andere machines en apparatuur zijn gedekt

Zekerheidspakket voor zzp’ers

Zekerheidspakket voor mkb’ers

Snel weer aan de slag op een andere locatie

Is er schade in uw bedrijf? En kunt u met wat aanpassingen gewoon doorwerken, bijvoorbeeld op een andere locatie? Dan dekt de Extra kostenverzekering de kosten van deze omschakeling. Zo kunt u snel weer aan de slag.

De Extra kosten­verzekering in het Zekerheids­pakket

De Extra kosten­verzekering is onderdeel van het Zekerheidspakket. Wanneer u het Zekerheidspakket online aanvraagt dan bestaat het basispakket altijd uit de bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering. Daarnaast hebben we per pakket aangegeven welke verzekeringen veel worden afgesloten in uw branche. U bepaalt zelf hoeveel en welke verzekeringen u verder opneemt in uw Zekerheidspakket. Zo weet u dat u kiest voor een goede combinatie.

Huis kopen - Hypotheken - Nationale-Nederlanden

Vergoeding van de huur van een tijdelijke werklocatie

Is er schade aan uw gebouw of is uw straat afgezet na schade bij een ander bedrijf? Soms mag of kunt u uw werk dan niet meer doen. Indien mogelijk wijkt u uit naar een andere locatie. De Extra kostenverzekering van Nationale-Nederlanden vergoedt de huur van de tijdelijke locatie.

Schade - Schade melden - Nationale-Nederlanden

Schade vaststellen wanneer het u uitkomt

Heeft u schade? Schade laten vaststellen hoeft niet alleen overdag, maar kan ook buiten kantooruren: doordeweeks tot 21.00 uur en op zaterdag tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Deze service kost u niets extra.

De Extra kosten­verzekering op maat

Niet ieder bedrijf of risico is hetzelfde. Daarom hebben we de Extra kostenverzekering ook op maat. Dit is een losse verzekering voor de complexere risico’s speciaal voor uw bedrijf op maat gemaakt. Deze verzekering kunt u alleen afsluiten via een verzekeringsadviseur. Ook voor een premieberekening en antwoord op uw vragen kunt u terecht bij uw adviseur.

Waarvoor bent u verzekerd?

U bent verzekerd voor de kosten van:

 • een tijdelijke werkplek
 • de aanpassing van uw tijdelijke werkplek
 • extra loon, zoals overwerk
 • de verhuizing naar de tijdelijke locatie
 • de huur van ander gereedschap, machines en apparatuur

Wat krijgt u vergoed?

De extra kosten die u maakt, krijgt u helemaal vergoed tot de maximaal verzekerde som. De betaling stopt onder andere als de afgesproken uitkeringstermijn is afgelopen of als het gebouw hersteld of opnieuw gebouwd is binnen deze termijn.

Verzekeringskaart

Met de Verzekeringskaart kunt u eenvoudig onze producten vergelijken met andere aanbieders.

Bedrijfsschadeverzekering Dekking Extra kosten - Zekerheid op Maat

Waarvoor bent u niet verzekerd?

 • Schade door een aardbeving of overstroming
 • Schade door grondwater
 • Vergoeding voor vaste lasten, zoals de huur van uw bedrijfsgebouw en de normale salarissen. Daarvoor heeft u een Bedrijfsschadeverzekering nodig.

Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden leest u precies wat de Extra kostenverzekering dekt. Wat we vergoeden, hangt af van uw verzekerde bedrag. Daarnaast zijn onze vergoedingen soms aan een maximum gebonden. Ook geldt een eigen risico. Als u uw premie berekent, dan kunt u de polisvoorwaarden downloaden. De belangrijkste punten uit de voorwaarden van de Extra kostenverzekering zetten we voor u op een rij.

Voor zzp en mkb

Het Zekerheidspakket is geschikt voor zzp’ers, bijvoorbeeld kleine zelfstandigen, en mkb’ers in de bouw, horeca, zakelijke dienstverlening, handel, agrarische sector, transport of zorg en uiterlijke verzorging met maximaal 50 medewerkers (inclusief uzelf) en een jaaromzet tot € 10 miljoen.

Pakketkorting oplopend tot 10%

Het Zekerheidspakket biedt u een basis. Kies daarnaast zelf welke specifieke risico’s uit uw branche u nog meer wilt verzekeren. Vanaf twee verschillende verzekeringen krijgt u pakketkorting. Deze kan oplopen tot 10%.

Premie - Premie berekenen - Nationale-Nederlanden

Premie berekenen of direct aanvragen

U berekent de premie van uw pakket in twee stappen. Weet u welke verzekeringen u wilt aanvragen? In vijf stappen vraagt u het Zekerheidspakket gemakkelijk online aan. Wilt u advies? Zoek dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt. Hij kan u verder helpen met uw extra kostenverzekering en andere financiële producten.

Direct regelen voor zzp

Direct regelen voor mkb

Schade melden

Wilt u schade melden? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of een schademanager van Nationale-Nederlanden. Zodat u snel weer door kunt gaan met ondernemen.

Meld uw schade