Ga direct naar inhoud

Evenementenverzekering

Vergoedt de kosten van schade voor en tijdens een evenement. Zo ben je verzekerd van succes.

Zoek advies

Wat is een evenementenverzekering?

Als organisator van een evenement wil je natuurlijk alles in de hand hebben. Maar wat er precies gebeurt, weet je nooit vooraf. Een geboekte artiest zegt af of een bezoeker stelt je aansprakelijk voor schade. Of noodweer legt je evenement stil. Dan kost dat geld. Om deze kosten op te vangen, kun je de Evenementenverzekering afsluiten.

Altijd een passende oplossing

De Evenementenverzekering is er voor elk evenement dat je organiseert, klein én groot. Ook voor particuliere feesten en bij meer evenementen per jaar.

Kies zelf waarvoor je verzekerd bent

Kies de dekking die past bij jouw evenement. Zo betaal je alleen waarvoor je verzekerd wil zijn. Ontdek de mogelijkheden hieronder.

Uitgebreide dekking voor een aantrekkelijke prijs

Je bent standaard verzekerd als je jouw verzekerde goederen verliest. Of als ze beschadigen. Ook ben je verzekerd voor extreem weer en terreurdreiging.


Wat is verzekerd met de Evenementenverzekering?

Kies de dekking die past bij jouw evenement. Een adviseur kan je daarbij helpen.

Wat is verzekerd? Standaard (bij gekozen dekking) Uitbreiding (bij gekozen dekking)
Aansprakelijkheid Aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt aan een ander. Tot € 2.500.000,- per aanspraak. Aansprakelijkheid voor schade aan het gebouw waarin het evenement plaatsvindt.
Onkosten Onkosten tot € 100.000,- als het evenement wordt afgezegd of uitgesteld. Ook als (hoofd)personen niet verschijnen. Bij afzeggen of uitstellen door weersomstandigheden. Of als je door afzeggen of uitstellen winst misloopt.
Ongevallen Ongevallen bij medewerkers/vrijwilligers (maximaal 50 personen per dag voor de duur van het evenement). Meer medewerkers/vrijwilligers verzekeren.
Casco Verlies en beschadiging van ingehuurd meubilair, licht- en geluidsapparatuur, tenten en podia tijdens vervoer en op locatie. Tot maximaal € 50.000,-. Andere goederen die je wilt verzekeren.
Geld Verlies en diefstal van geld tijdens vervoer en op locatie. Schade door vals geld.

Bij alle dekkingen die je uitbreidt, is een hoger verzekerd bedrag mogelijk.

Wat is niet verzekerd?

  • Risicovolle evenementen, zoals obstacle runs en gevaarlijke sporten als bungeejumpen en raften.
  • Schade aan het terrein waarop het evenement plaatsvindt.
  • Schade veroorzaakt met of door motorrijtuigen of (lucht)vaartuigen.

Bekijk de polisvoorwaarden voor alle situaties waarin schade wel en niet verzekerd is.

Waarom kies je voor onze Evenementenverzekering?

  • Kies zelf de dekking
  • Passende oplossing voor elk evenement
  • Uitgebreide dekking voor een aantrekkelijke prijs
  • Afsluiten tot de dag van het evenement

Eigen risico

De tijdelijke Evenementenverzekering heeft standaard een eigen risico van € 250,- per aanspraak (bij aansprakelijkheid) en € 250,- per gebeurtenis (bij casco). Andere eigen risico’s zijn mogelijk in overleg met je adviseur. Voor casco geldt: hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.Evenementenverzekering afsluiten?

Jouw adviseur helpt je graag bij het afsluiten van een Evenementenverzekering. Neem voor advies contact op met je adviseur.

Heb je geen verzekeringsadviseur? Zoek dan een adviseur bij jou in de buurt en maak een afspraak.

Zoek een eigen adviseur


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de Evenementenverzekering afsluiten?
De Evenementenverzekering sluit je af via een verzekeringsadviseur. Ook voor informatie over de prijs, dekkingen vergelijken en antwoord op al je vragen kun je bij een adviseur terecht.
Wat zijn de kosten van een Evenementenverzekering?
De kosten van de Evenementenverzekering zijn afhankelijk van onder andere de dekkingen die je kiest. Een verzekeringsadviseur kan je hierover adviseren.
Is een verzekering voor een evenement verplicht?
Nee, een verzekering voor een evenement afsluiten is niet verplicht. Het is wel verstandig. De verzekering vergoedt bijvoorbeeld de kosten als het evenement wordt stilgelegd. Of als het wordt afgelast door noodweer. Maar ook als een artiest op het laatste moment afzegt. Of als een bezoeker je aansprakelijk stelt voor schade.
Welke evenementen kan ik verzekeren?

De Evenementenverzekering is voor iedereen die evenementen organiseert en voor elk evenement geschikt.

Nationale-Nederlanden verzekert al ruim 20 jaar grote evenementen, waaronder allerlei festivals, muziekevenementen en congressen. Maar ook kleinere evenementen. Van vieringen met Sinterklaas en Koningsdag tot een buurtfeest, braderie en huwelijks- of jubileumfeest. Dat maakt ons de nummer één evenementenverzekeraar van Nederland.

Hoe zeg ik mijn Evenementenverzekering op?
Je kunt de verzekering elke dag opzeggen. De verzekering eindigt dan de volgende dag, of zoveel later als je wenst. Opzeggen doe je schriftelijk of per e-mail.  
Kent Nationale-Nederlanden een Bruiloftsverzekering?

Je kunt een bruiloft verzekeren op de Rubriek Onkosten van de Evenementenverzekering.

Kan ik als particulier ook een Evenementenverzekering afsluiten?

Ja, je kunt ook als particulier een Evenementenverzekering afsluiten. Neem hiervoor contact op met je verzekeringsadviseur. Heb je nog geen adviseur? Zoek dan een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.