Ga direct naar inhoud

Evenementenverzekering

Vergoedt de kosten van schade voor en tijdens een evenement. Dan ben je verzekerd van succes.

Zoek advies

Wat is een evenementenverzekering?

Als organisator van een evenement wil je natuurlijk alles in de hand hebben. Maar wat er precies gebeurt, weet je nooit van tevoren. Een geboekte artiest zegt af, een bezoeker stelt je aansprakelijk voor schade of noodweer legt je evenement stil. Om deze kosten op te vangen, kun je de Evenementenverzekering afsluiten.

Altijd een passende oplossing

De Evenementenverzekering is er voor elk evenement dat je organiseert, klein én groot. Ook voor particuliere feesten en bij meerdere evenementen per jaar.

Kies zelf waarvoor je verzekerd bent

Kies de dekking die past bij jouw evenement, zodat je alleen betaalt waarvoor je verzekerd wil zijn. Ontdek de mogelijkheden hieronder.

Uitgebreide dekking voor een aantrekkelijke prijs

Standaard uitgebreide dekking bij verlies en beschadiging van verzekerde goederen. Ook dekking voor extreem weer en terreurdreiging.


Wat is verzekerd met de Evenementenverzekering?

Kies de dekking die past bij jouw evenement. Een adviseur kan je daarbij helpen.

Standaard (bij gekozen dekking) Uitbreiding (bij gekozen dekking)
Aansprakelijkheid Aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt aan een ander. Tot € 2.500.000,- per aanspraak. Aansprakelijkheid voor schade aan het gebouw waarin het evenement plaatsvindt.
Onkosten Onkosten tot € 100.000,- als het evenement wordt afgezegd of uitgesteld. Ook als (hoofd)personen niet verschijnen. Bij afzeggen of uitstellen door weersomstandigheden. Of als je door afzeggen of uitstellen winst misloopt.
Ongevallen Ongevallen bij medewerkers/vrijwilligers (maximaal 50 personen per dag voor de duur van het evenement). Meer medewerkers/vrijwilligers verzekeren.
Casco Verlies en beschadiging van ingehuurd meubilair, licht- en geluidsapparatuur, tenten en podia tijdens vervoer en op locatie. Tot maximaal € 50.000,-. Andere goederen die je wilt verzekeren.
Geld Verlies en diefstal van geld tijdens vervoer en op locatie. Schade door vals geld.

Bij alle dekkingen die je uitbreidt, is een hoger verzekerd bedrag mogelijk.

Wat is niet verzekerd?

Bekijk de polisvoorwaarden voor een overzicht van alle situaties waarin schade niet verzekerd is.

Waarom kies je voor onze Evenementenverzekering?

  • Kies zelf de dekking
  • Passende oplossing voor elk evenement
  • Uitgebreide dekking voor een aantrekkelijke prijs
  • Afsluiten tot de dag van het evenement

Eigen risico

De tijdelijke Evenementenverzekering heeft standaard een eigen risico van € 250,- per aanspraak (bij aansprakelijkheid) en € 250,- per gebeurtenis (bij casco). Andere eigen risico’s zijn mogelijk in overleg met je adviseur. Voor casco geldt: hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.Evenementenverzekering afsluiten?

Jouw adviseur helpt je graag bij het afsluiten van een Evenementenverzekering. Neem voor advies contact op met je adviseur.

Heb je geen verzekeringsadviseur? Dan kun je een adviseur bij jou in de buurt zoeken en een afspraak maken.

Zoek een eigen adviseur


Verzekeringskaart

Met de verzekeringskaart kun je eenvoudig onze producten vergelijken met andere aanbieders.