Ga direct naar inhoud

Computer- en elektronicaverzekering

 • Schade opnemen wanneer het u uitkomt
 • Nieuwwaardegarantie tot drie jaar
 • Sluit aan op de Inventarisverzekering

Zekerheidspakket voor zzp’ers

Zekerheidspakket voor mkb’ers

Snel weer aan de slag na schade aan uw computers

Computers en elektronische apparatuur zijn voor veel ondernemers onmisbaar. Het is vervelend als u bijvoorbeeld door brand of diefstal niet verder kunt werken. Met de Computer- en elektronicaverzekering heeft u een uitgebreide dekking en pakt u de draad na schade snel weer op.

De Computer- en elektronicaverzekering in het Zekerheidspakket

De Computer- en elektronica­verzekering is onderdeel van het Zekerheids­pakket. Wanneer u het Zekerheidspakket online aanvraagt dan bestaat het basispakket altijd uit de bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering. Daarnaast hebben we per pakket aangegeven welke verzekeringen veel worden afgesloten in uw branche. U bepaalt zelf hoeveel en welke verzekeringen u verder opneemt in uw Zekerheidspakket. Zo weet u dat u kiest voor een goede combinatie.

Nieuwwaardegarantie tot drie jaar

Gaat uw computer binnen drie jaar na aanschaf zodanig stuk dat hij niet te repareren is? Dan vergoeden we de nieuwwaarde. Nieuwwaarde is het bedrag dat nodig is om nieuwe spullen van dezelfde soort en gelijkwaardige kwaliteit en specificaties te kopen. Zo kunt u vlug weer aan de slag met een vergelijkbare computer.

Schade - Schade melden - Nationale-Nederlanden

Uw schade opnemen wanneer het u uitkomt

Heeft u schade? Schade laten vaststellen hoeft niet alleen overdag, maar kan ook buiten kantooruren: doordeweeks tot 21.00 uur en op zaterdag tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Deze service kost u niets extra.

Wat is verzekerd?

 • Computerapparatuur
 • Randapparatuur, zoals printers en modems
 • Andere elektronische apparaten, zoals kopieermachines en telefooninstallaties

Afhankelijk van de branche waarin u werkzaam bent, verzekeren we ook:

 • Schade aan computerdata
 • Schade aan software
 • Extra kosten. Dit zijn kosten die u moet maken om te voorkomen dat uw werk stilvalt na schade. Bijvoorbeeld: overwerk, en huur van vervangende apparatuur

Wat krijgt u vergoed?

U krijgt de reparatiekosten vergoed of de aanschafkosten van vervangende apparatuur. We betalen niet meer dan de verzekerde bedragen. Deze vindt u op uw polis.

Verzekeringskaart

Met de Verzekeringskaart kunt u eenvoudig onze producten vergelijken met andere aanbieders.

Computer- en elektronicaverzekering - Zekerheidspakket

Waarvoor bent u niet verzekerd?

 • Handheld computers, zoals organizers / pda’s en palmtopcomputers
 • Smartphones en mobiele telefoons
 • Muziek- / videospelers en multimedia-apparaten
 • Navigatieapparatuur
 • Computerbeveiligingen, zoals dongles, locks en insteekkaarten

Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden leest u precies wat de Computer- en elektronicaverzekering dekt. Wat we vergoeden, hangt af van uw verzekerde bedrag. Daarnaast zijn onze vergoedingen soms aan een maximum gebonden. Ook geldt een eigen risico. Als u uw premie berekent, dan kunt u de polisvoorwaarden downloaden. De belangrijkste punten uit de voorwaarden van de Computer- en elektronicaverzekering zetten we voor u op een rij.

Dekkingsgebied

U kunt kiezen of u een of meerdere vaste locaties laat verzekeren (het gebouw en de bijgebouwen op het vestigingsadres) of het dekkingsgebied uitbreidt naar een werelddekking.

Overdekking

Heeft u in de loop van een verzekeringsjaar apparatuur bijgekocht en is de verzekerde som daardoor eigenlijk te laag? Met de standaard overdekking wordt dit opgevangen. Hoeveel de overdekking is, hangt af van de verzekerde som. Is de standaard overdekking niet voldoende? Dan kunt u de verzekerde som verhogen.


Voor zzp en mkb

Het Zekerheidspakket is geschikt voor zzp’ers, bijvoorbeeld kleine zelfstandigen, en mkb’ers in de bouw, horeca, zakelijke dienstverlening, handel, agrarische sector, transport of zorg en uiterlijke verzorging met maximaal 50 medewerkers (inclusief uzelf) en een jaaromzet tot € 10 miljoen.


Pakketkorting oplopend tot 10%

Het Zekerheidspakket biedt u een basis. Kies daarnaast zelf welke specifieke risico’s uit uw branche u nog meer wilt verzekeren. Vanaf twee verschillende verzekeringen krijgt u pakketkorting. Deze kan oplopen tot 10%.


Premie - Premie berekenen - Nationale-Nederlanden

Premie berekenen of direct aanvragen

U berekent de premie van uw pakket in twee stappen. Weet u welke verzekeringen u wilt aanvragen? In vijf stappen vraagt u het Zekerheidspakket gemakkelijk online aan. Wilt u advies? Zoek dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt. Hij kan u verder helpen met uw computer- en elektronicaverzekering en andere financiële producten.

Direct regelen voor zzp

Direct regelen voor mkb


Schade melden

Wilt u schade melden? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of een schademanager van Nationale-Nederlanden. Zodat u snel weer door kunt gaan met ondernemen.

Meld uw schade