Ga direct naar: inhoud

Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven

 • Als u of uw medewerker schade veroorzaakt bij een ander
 • Dekking afgestemd op uw branche
 • Uit te breiden met een dekking Werknemerschade
 • Voorrisico meeverzekerd (behalve voor mkb’ers in de bouw)

Direct regelen

Voorkom hoge kosten bij schadeclaims

Veroorzaakt u of uw werknemer per ongeluk schade aan iemand anders of aan zijn spullen en wordt u hiervoor aansprakelijk gesteld? Dan kunt u een beroep doen op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Tijdelijk met 30% korting!

Als u uiterlijk 31 december 2017 een nieuwe Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven aanvraagt in het Zekerheidspakket, dan ontvangt u het eerste jaar 30% korting op de premie. Deze korting ontvangt u bovenop de pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Lees meer over deze actie in de actievoorwaarden.

Waarvoor bent u verzekerd?

 • Algemene aansprakelijkheid: Schade aan iemand anders of aan zijn spullen die u of uw werknemer veroorzaakt.
 • Productaansprakelijkheid: Schade of letsel dat veroorzaakt is door producten die uw bedrijf fabriceert, behandelt, bewerkt, importeert, exporteert of verkoopt.
 • Werkgeversaansprakelijkheid: Schade aan een werknemer of aan zijn spullen door een bedrijfsongeval of een beroepsziekte.

We vergoeden bij een gedekte schade ook de kosten van verweer en rechtsbijstand bij ongegronde aanspraken.

Verzekerd bedrag

Het standaard verzekerd bedrag is € 2.500.000,-. Wilt u een ander verzekerd bedrag? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur.

Waarvoor bent u niet verzekerd?

 • Schade die u expres heeft veroorzaakt of die ontstaat doordat u bewust overheidsregels heeft overtreden
 • Schade aan de door u geleverde producten
 • Schade die is veroorzaakt met een drone, motorrijtuig of vaartuig
 • Vestigingen van uw bedrijf buiten Nederland zijn niet verzekerd. Bent u in Nederland gevestigd, maar werkt u veel over de grens? Uw aansprakelijkheid is in heel Europa gedekt

Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden leest u precies wat de Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven verzekert. Hoeveel we vergoeden, hangt onder andere af van uw verzekerde bedrag. Ook geldt een eigen risico. Als u uw premie berekent, dan kunt u de volledige polisvoorwaarden downloaden. De belangrijkste punten uit de voorwaarden van de Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven en Werknemerschade zetten we alvast voor u op een rij.

Aanvullende dekkingen

Opzicht in de branche Bouw

Met deze dekking bent u verzekerd voor de schade die u per ongeluk veroorzaakt aan spullen die u huurt of in bruikleen heeft. Ook schade aan spullen van anderen die u bewerkt of behandelt, is verzekert. Opzicht is standaard meeverzekerd als u werkt in de Zakelijke dienstverlening, Horeca, Handel en Zorg en Uiterlijke Verzorging. Werkt u in de bouw? Als zzp’er en mkb’er kunt u opzicht meeverzekeren als aanvullende dekking.

Werknemerschade

Met deze dekking verzekert u uw werknemers voor schade die zij bij een ongeval tijdens hun werk oplopen, maar waarvoor u als werkgever niet aansprakelijk bent. In rechterlijke uitspraken is bepaald dat een werkgever in zo’n geval toch een zekere verantwoordelijkheid draagt en daarom voor een goede verzekering moet zorgen. Met deze dekking voldoet u aan de verplichting om u als een goede werkgever te gedragen.

Voorrisico voor mkb’ers in de branche Bouw

Met het voorrisico bent u verzekerd als iemand u ná de ingangsdatum van de verzekering aansprakelijk stelt voor schade die is veroorzaakt vóór de ingangsdatum. Het voorrisico is standaard meeverzekerd als u werkt in de Zakelijke dienstverlening, Horeca, Handel en Zorg en Uiterlijke Verzorging. Werkt u in de bouw? Als zzp’er is het voorrisico ook standaard verzekerd. Als mkb’er in de bouw kunt u het voorrisico meeverzekeren als aanvullende dekking.


Voor zzp en mkb

Het Zekerheidspakket is geschikt voor zzp’ers, bijvoorbeeld kleine zelfstandigen, en mkb’ers in de bouw, horeca, zakelijke dienstverlening, handel of zorg en uiterlijke verzorging met maximaal 50 medewerkers (inclusief uzelf) en een jaaromzet tot € 10 miljoen.

Pakketkorting oplopend tot 10%

Het Zekerheidspakket biedt u een basis. Kies daarnaast zelf welke specifieke risico’s uit uw branche u nog meer wilt verzekeren. Vanaf twee verschillende verzekeringen krijgt u pakketkorting. Deze kan oplopen tot 10%.

Premie - Premie berekenen - Nationale-Nederlanden

Premie berekenen of direct aanvragen

U berekent de premie van uw pakket in twee stappen. Weet u welke verzekeringen u wilt aanvragen? In vijf stappen vraagt u het Zekerheidspakket gemakkelijk online aan. Wilt u advies? Zoek dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt. Hij kan u verder helpen met uw aansprakelijkheidsverzekering en andere financiële producten.

Direct regelen

Schade melden

Wilt u een schade melden? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of een schademanager van Nationale-Nederlanden. Zodat u snel weer door kunt gaan met ondernemen.

Meld uw schade


De Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven in het Zekerheidspakket

De Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven is onderdeel van het Zekerheidspakket. Wanneer u het Zekerheidspakket online aanvraagt dan bestaat het basispakket altijd uit de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast hebben we per pakket aangegeven welke verzekeringen veel worden afgesloten in uw branche. U bepaalt zelf hoeveel en welke verzekeringen u verder opneemt in uw Zekerheidspakket. Zo weet u dat u kiest voor een goede combinatie.