Ga direct naar inhoud

Verhuizing voorbereiden

Deze informatie hoort bij Verhuizen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook zeker voor je verhuizing. Hoe eerder je hiermee begint, hoe meer je ontspannen begint aan de verhuisdag zelf. Lees onze tips over hoe je je huidige woning opruimt en zorgt voor een soepele verhuizing.

Maak je eigen verhuischecklistVragen over het regelen van je verhuizing

 Welke tips zijn er voor een soepele verhuizing?

Eindelijk, de verhuizing is in zicht. Wat heerlijk, je nieuwe woning wacht op je. Alleen nog even verhuizen naar je nieuwe stek. Nou ja… ‘even’? Inpakken en verhuizen kan soms best een tijdrovende klus zijn. Denk aan stapels verhuisdozen, al die spullen en al dat gesjouw... Met een paar simpele tips kun je inpakken voor je verhuizing echt een stuk makkelijker maken.

10 tips voor een soepele verhuizing

Verhuizen naar een huurwoning

 Hoe kan ik goedkoop verhuizen?

Als je gaat verhuizen geef je je geld het liefst uit aan het inrichten of opknappen van je nieuwe woning. De verhuizing zelf pakt soms duurder uit dan verwacht. Om de verhuiskosten binnen de perken te houden, geven we je een aantal tips voor een goedkope verhuizing.

Bekijk de tips voor een goedkope verhuizing

Bestaat er een checklist verhuizen?

Als je gaat verhuizen komt daar veel bij kijken. Zo moet je veel regelen voor je verhuizing zelf, maar ook je financiële zaken weer netjes op orde krijgen. Zorg dat je verhuizing staat als een huis en maak je eigen verhuischecklist.

Checklist verhuizen maken

Is mijn inboedel verzekerd bij tijdelijke opslag?

Als je spullen tijdelijk in een opslag staan, wil je niet dat er iets mee gebeurt. Bekijk daarom of het binnen de dekking van je huidige inboedelverzekering valt.

Lees meer over de verzekering van je inboedel tijdens tijdelijke opslag

Kan ik mij verzekeren tegen schade tijdens verhuizen?

Ja, dat kan. Verhuizen betekent veel geregel met veel verschillende partijen. Een rechtsbijstandverzekering is daarom verstandig. Want wat als er door de verhuizers schade aan je spullen is en je hierover een meningsverschil krijgt? Met een rechtsbijstandverzekering helpen we je de schade vergoed te krijgen.

Rechtsbijstandverzekering regelen