Ga direct naar inhoud

Duurzaam én gezond: Nationale-Nederlanden helpt je beter te wonen

Deze informatie hoort bij Duurzaam en Gezond Wonen

Nationale-Nederlanden vindt het belangrijk dat jij fijn, betaalbaar en gezond kunt wonen en leven. Nu en later. Duurzaam wonen dus, in de breedste zin van het woord.

Als financiële dienstverlener zetten we ons in voor onze klanten. Sta je voor verandering en kun je wel wat hulp gebruiken? Onze support heb je. Daarnaast is het onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame, gezonde leefomgeving. Nu én voor toekomstige generaties.

Energietransitie

Nationale-Nederlanden heeft het Klimaatakkoord ondertekend. Daarmee spreken we af om bij te dragen aan de financiering van de energietransitie. Daar horen duurzame financiële oplossingen bij.

We zorgen voor producten en diensten die positieve impact hebben op het milieu en de maatschappij. Daar passen verschillende initiatieven bij. Zoals de samenwerking met The Green Village (TU Delft) of de lancering van het Dutch Climate Action Fund.

Samenwerking van Nationale-Nederlanden en The Green Village (TU Delft).

Informeren, inspireren, activeren

Met de Huis Verduurzamen Check vind je passende tips voor het vergroenen van je woning. Heb je schade in huis? Als je bij ons een woonverzekering hebt, kun je via het NN Duurzaam Herstel Netwerk je schade laten herstellen in plaats van je spullen te laten vervangen. Ook zijn duurzame installaties zoals zonnepanelen standaard meeverzekerd in de opstalverzekering van Nationale-Nederlanden.

Met de Gezond Wonen Check vergroten we het bewustzijn over luchtkwaliteit binnenshuis. Zo onderstrepen we de relatie tussen duurzaamheid en gezondheid. Isoleren is bijvoorbeeld een belangrijke en populaire verduurzamingsmaatregel. Maar denk dan ook aan voldoende ventilatie. Dat is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat.

De pagina Duurzaam & Gezond Wonen geeft je snel een indicatie hoe duurzaam je woont. Dit gebeurt met drie pijlers: je energielabel, de CO2-uitstoot van je huis en luchtkwaliteit buiten en binnen. Zo belichten we ‘Duurzaamheid’ vanuit drie concrete perspectieven.

Met verschillende partners bieden wij onderbouwde kennis en inzichten. We informeren, inspireren en activeren, zodat we samen met jou je duurzame ambities kunnen realiseren.

Over onze partners

  • Longfonds:

    Longziekten de wereld uit helpen, dat is de missie van Longfonds. Van oudsher zet Longfonds zich in voor gedegen onderzoek en medische doorbraken. Tegelijkertijd wil Longfonds bewustzijn over (on)gezonde lucht vergroten en de regie van longpatiënten vergroten. Daarom hebben we voor Duurzaam en Gezond Wonen de handen ineengeslagen, met de Gezonde Lucht Check en een speciaal Longfonds-boekje met tips.

  • Gezond Binnen:

    Branchevereniging Binnenklimaat Nederland zet zich in voor een gezond binnenklimaat voor iedereen. Leden zijn fabrikanten, leveranciers en dienstverleners op het gebied van ventilatie- en klimaattechnologie. Een gezonder binnenklimaat maakt ons niet alleen productiever. Het zorgt ook voor een vitalere maatschappij. Binnenklimaat Nederland en partners onderstrepen de missie voor een beter binnenklimaat met het platform Gezond Binnen. Nationale-Nederlanden is een van de founding partners van Gezond Binnen.

  • The Green Village:

    Het klimaat verandert en dit vraagt aanpassingen van iedereen, ook van verzekeraars en banken. Voor die aanpassingen hebben klanten en adviseurs van Nationale-Nederlanden bewezen innovatieve productontwikkelingen nodig. Deze noodzaak tot innoveren heeft geleid tot een partnerschap van Nationale-Nederlanden en The Green Village (TU Delft). The Green Village is een proeftuin voor duurzame innovatie in de gebouwde omgeving.


Wil je meer weten?

Meer gezond wonen

Wie gezonder wil leven, eet gezond, beweegt voldoende en haalt regelmatig een frisse neus. Maar wist je dat het klimaat ín je woning ook grote invloed heeft op je gezondheid?

Meer weten over gezond wonen