Ga direct naar inhoud

Goedkoop verhuizen: tips voor een budget verhuizing

Dit artikel gaat over Een nieuw huis binnen Wonen

Als je gaat verhuizen geef je je geld het liefst uit aan het inrichten of opknappen van je nieuwe woning. De verhuizing zelf pakt soms duurder uit dan verwacht. Om de verhuiskosten binnen de perken te houden, geven we je een aantal tips voor een goedkope verhuizing.

Goedkoop verhuizen: tips op een rij

1: Doe-het-zelf verhuizing

Je vindt het vast fijn om een aantal zaken uit handen te geven, zoals het inpakken en vervoeren van je spullen, maar hier zijn wel kosten aan verbonden. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om zelf een verhuizing te regelen.

Verhuisteam

Zodra je weet dat je gaat verhuizen is het belangrijk om een verhuisteam samen te stellen. Kies hiervoor mensen waarvan je weet dat ze de handen goed uit de mouwen kunnen steken. Jij bent de teamleider en zorgt dat iedereen weet wat hij moet doen. En je regelt natuurlijk alle zaken zoals een verhuiswagen en voldoende verhuisdozen. Vergeet niet voor de dag zelf koffie, thee, een goede lunch en lekkere (gezonde) snacks in te slaan. Zo komt jouw team niets tekort!

Huur een verhuiswagen of aanhanger

Huur (of leen) op tijd een verhuiswagen of flinke aanhanger. Kies hierbij voor een extra groot exemplaar. Niet alleen omdat je meer spullen hebt dan je denkt, maar het is ook fijn als alles in een keer over kan. Uiteindelijk scheelt dit een hoop tijd. Ook hoef je minder lang een verhuiswagen te huren en minder ritten betekent ook minder brandstof.

Alle verhuiswagens bij jou in de buurt verhuurd? Neem eens een kijkje bij platformen in de deeleconomie zoals SnappCar, Greenwheels of MyWheels. Vaak scheelt dit ook nog eens in de portemonnee.

Je nieuwe woning opknappen? Doe het lekker zelf!

Jouw nieuwe woning heeft misschien wel een likje verf of een nieuwe vloer nodig. Ook dit zijn klussen die je gemakkelijk (en goedkoop!) zelf kunt aanpakken. Het verven van een muur kost wat tijd, maar het is veel goedkoper als je het zelf doet. Misschien is er binnen je verhuisteam wel iemand die dit (eventueel voor een kleine vergoeding) wil doen, zoals die ene handige oom.

Het verven van een muur kost wat tijd, maar het is veel goedkoper als je het zelf doet.

2: Bespaar bij een professioneel verhuisbedrijf

Ga je voor gemak en geef je de verhuizing liever volledig uit handen? Een professioneel verhuisbedrijf zorgt ervoor dat al jouw spullen veilig van A naar B verhuisd worden. Tip: Zoek een verhuisbedrijf in je eigen regio, zo beperk je de voorrijkosten. Wil je zeker weten dat je het verhuisbedrijf vindt dat aansluit bij jouw wensen én de scherpste prijs biedt? Vraag dan bij verschillende verhuisbedrijven offertes op en doe dat ruim op tijd.

Inboedelverzekering

Een verhuizing vraagt veel van je tijd en energie. Het regelen van een Inboedelverzekering voor je nieuwe woning is dan misschien niet het eerste waar je aan denkt. Gelukkig is je inboedel standaard voor drie maanden óók op een ander adres verzekerd. Weer een zorg minder!

Bereken je premie

Tip: verhuis op een doordeweekse dag. In het weekend is een verhuisservice vaak duurder. Meestal biedt jouw werkgever een vrije dag voor verhuizen. Je kunt dus makkelijk een dag vrij nemen zonder dat dit jouw vakantiedagen opsnoept.

3: Slim inpakken

Een mens verzamelt heel wat spullen in de loop van de tijd. Deze kom je tijdens het inpakken allemaal tegen en veel spullen betekent veel verhuizen! Wat kan je doen om dit klusje makkelijker én budgetproof te maken?

Less is more

Begin met het organiseren en opruimen van je spullen. Minder inpakken = minder sjouwen = sneller klaar! Kijk kritisch naar alle spullen die je hebt. Wat je weg wilt doen kun je naar de kringloop brengen of naar de milieustraat voor duurzame verwerking.

Meer tips voor een opgeruimd huis

Twee vliegen in één klap

Je kunt natuurlijk dure inpakmaterialen aanschaffen om je spullen mee in te pakken. Maar je kan ook overwegen om je breekbare spullen in te pakken in bijvoorbeeld sjaals, handdoeken, kleding en bedtextiel. Dat is makkelijker én goedkoper! Zo sla je twee vliegen in één klap!

Minder inpakken = minder sjouwen = sneller klaar

4: Kleine en goedkope verhuizing: pak de fiets!

Een andere manier van goedkoop verhuizen? Op de fiets! Huur een bakfiets en verhuis al je spulletjes gemakkelijk op de fiets. Niet alleen goedkoop en simpel, maar ook nog eens beter voor het milieu.

Maak je eigen verhuischecklist

Bij een verhuizing komt veel kijken. Met een goede voorbereiding kom je een heel eind. Maak je eigen verhuischecklist. Zo heb je alle belangrijke zaken waar je aan moet denken overzichtelijk bij elkaar.


Wil je meer weten?

Ik wil verhuizen

Je woonwensen veranderen. Dan komt er een moment dat je een andere woning wil. Van oriëntatie tot verhuischecklist, wij helpen je op weg.

Goed voorbereid verhuizen