Ga direct naar inhoud

Varen met je boot: zo ga je zorgeloos het water op

Watersport zit in de genen van Nationale-Nederlanden. Wij zijn de grootste bootverzekeraar in Nederland én ervaren watersportspecialisten. Wil je ook veilig en goed verzekerd met je zeilboot, motorboot of sloep het water op? Check dan al onze handige info, bootverzekeringen, tips en inspiratie. Zo kan je zorgeloos varen met je boot.

Vraag de Bootverzekering aan

Ga goed verzekerd met je boot het water op

Bootverzekering

De Bootverzekering van Nationale-Nederlanden is voor iedereen die met een gerust hart het water op wil. Of dat nu met een motorboot, jacht, sloep of zeilboot is.

Bootverzekering

Woonbootverzekering

Met de Woonbootverzekering van Nationale-Nederlanden ben je verzekerd tegen schade aan je woonboot. Je kunt ook de spullen (inboedel) in je woonboot meeverzekeren.

Woonbootverzekering

Met onze support ga je zorgeloos het water op

Magazine Zeilen: ontvang karting op je abonnement

In het magazine Zeilen vind je elke maand vele mooie zeilverhalen, tips & trucs. Ook krijg je inspiratie voor je volgende zeilavontuur. Zo vergroot jij je zeilplezier. Interesse? Word nu abonnee en ontvang via ons een fikse korting!

Claim nu jouw korting

Gratis examentraining voor Klein Vaarbewijs I & II

Met een vaarbewijs heb je voldoende kennis en vaardigheden om veilig het water op te gaan. Wil je ook jouw vaarbewijs halen? Bestel dan nu via zeilen.nl het cursusboek Klein Vaarbewijs I en II. En maak gratis gebruik van de examentraining.

Ga naar de actie

Is een Bootverzekering verplicht?

Als je weet dat je boot goed verzekerd is, heb je meer vaarplezier op het water. is je boot verzekeren verplicht? En wanneer moet jij je boot verzekeren? Check nu wat dit voor jou betekent.

Vertel mij er meer over

Start vaarseizoen: zo ga je goed voorbereid het water op

Het vaarseizoen 2024 is gestart en dit betekent dat het drukker wordt op het water. Maar hoe bereid je je vaarroutes goed voor? En is je boot wel goed onderhouden? Bekijk onze tips en maak er een veilige en onvergetelijk vaarseizoen van!

Bekijk tips voor het vaarseizoen

Alles wat je moet weten als je gaat varen met je boot

Een boot kopen: waar moet je op letten?

Hoe mooi kan het zijn: je gaat je eigen boot kopen! Waar moet je allemaal op letten als je een boot gaat kopen? Met onze aandachtspunten gaat de koop van jouw boot soepel verlopen.

Check ons stappenplan

3 tips voor een zorgeloos vaarplezier

Hoe maak je een vaartocht zo ontspannen mogelijk? Let dan op je vaardigheden, voorbereidingen én de staat van je boot. Met deze tips geniet je zeker op het water.

Bekijk onze 3 tips

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig?

Met mooi weer een dagje het water op met je boot of genieten van een bootvakantie? Dan is het handig te weten wat de regels op het water zijn. En heb je dan een vaarbewijs nodig?

Meer over het vaarbewijs

Zeilplezier verzekerd: tips voor een zorgeloze zeilvakantie

De zon schijnt en er staat een lekker briesje. De boot is volgepakt en iedereen heeft zin om te gaan zeilen. Waar moet je allemaal rekening mee houden als je wilt gaan zeilen? Met deze tips van onzer watersporters voorkom je dat je vakantie in het water valt bij pech of een ongeluk. En als er dan toch iets gebeurt, helpt het om een verzekeraar te hebben die met je meedenkt.

Bekijk onze tips

Mooie vaarroutes in Nederland

Waar moet je zeker eens gaan varen met je boot of sloep? We hebben voor jou de mooiste vaarroutes in Nederland op een rijtje gezet.

Vaar over het Wad naar Texel

Met de boot naar Texel! De tocht op het water is net zo mooi als het eiland zelf. Maar hoe is de stroming op zee? En wat doet de wind?

Plan je boottocht naar Texel

Varen in Zeeland: de mooiste vaarroutes

Naast Friesland, is Zeeland ook een prachtige watersportprovincie. Waar kan je in Zeeland varen met je boot?

Check de vaarroutes in Zeeland

Voor het eerst met je boot het IJsselmeer op

Voor het eerst varen met je boot op het IJsselmeer, dat is een flinke stap. Hoe ga je goed voorbereid het water op?

Zo bereid jij je goed voor