Ga direct naar inhoud

Aanpassing beleggingsfondsen


Vastgoed Fonds (NL) en Goldman Sachs Global Real Estate Equity fonds

Fondsbeheerder Goldman Sachs heeft een aanpassing van de beleggingsfondsen aangekondigd. De aanpassing geldt voor het Vastgoed Fonds (NL) en het Goldman Sachs Global Real Estate Equity fonds. Vanaf 30 oktober 2023 beheert een ander team van Goldman Sachs deze fondsen. Ook de benchmark van de fondsen verandert. Met de benchmark kun je de prestaties van de fondsbeheerder vergelijken. Het doel van de fondsbeheerder is op langere termijn beter te presteren dan de benchmark. De fondsen blijven beleggen in onroerend goed.

Goldman Sachs Europe Equity Fund (NL) en Goldman Sachs Europe Sustainable Small Cap Fund (NL)

Ook het Goldman Sachs Europe Equity Fund (NL) en het Goldman Sachs Europe Sustainable Small Cap Fund (NL) fonds veranderen. Doel hiervan is de Europese aandelenfondsen van Goldman Sachs meer in lijn met elkaar te brengen. Zo zijn enkele uitsluitingen in de beleggingen beter uitgelegd. En is een benchmark toegevoegd aan het Goldman Sachs Europe Sustainable Small Cap Fund (NL). De fondsen blijven beleggen in Europese aandelen.

Het volledige bericht van Goldman Sachs vind je hier:

We verwerken de aanpassingen in de fondsdocumenten. De aangepaste documenten staan vanaf 6 november 2023 op onze website. De aangepaste documenten staan dan ook op de website van Goldman Sachs.

Ook interessant