Ga direct naar inhoud

Geld lenen voor een badkamer?

  • Persoonlijke lening tussen € 5.000,- en € 75.000,-
  • Maandelijks een vast bedrag voor rente en aflossing
  • Altijd boetevrij extra aflossen

Badkamer financieren

Toe aan een nieuwe badkamer? Wist je dat het verbouwen van een badkamer gemiddeld tussen de € 6.500 en € 9.500 kost? Een geldbedrag dat je misschien niet meteen beschikbaar hebt. De badkamer financieren met een persoonlijke lening kan uitkomst bieden.

Persoonlijke lening een goede keuze

Een persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd. Dat betekent dat je tijdens de afgesproken periode dezelfde rente betaalt en dat je na deze periode de lening voor uw badkamer hebt afgelost. Dat geeft je zekerheid en overzicht. Wil je extra aflossen? Dat kan bij Nationale-Nederlanden altijd en boetevrij.

Heb je overwaarde op je huis? Dan kan jouw hypotheek verhogen ook een optie zijn. Hiervoor betaal je (soms) wel notaris-, advies- of taxatiekosten als je bij het afsluiten van uw hypotheek geen verhoogde inschrijving hebt laten opnemen in je hypotheekakte. Deze kosten heb je niet als je kiest voor een persoonlijke lening.

Persoonlijke Lening voor een badkamer

Als je met een lening uw badkamer wilt financieren, kan een persoonlijke lening om de volgende redenen interessant zijn:

  • Je betaalt geen notaris-, advies- of taxatiekosten zoals dat wel het geval kan zijn bij een (extra) hypotheek zonder verhoogde inschrijving.
  • Je begint meteen met aflossen en je lost de lening maximaal in 10 jaar af.
  • Extra aflossen op de lening voor uw badkamer kost je niets.

Rente persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar

De rente over de lening is net als bij een hypotheek, onder voorwaarden, fiscaal aftrekbaar. Je moet het geld dan wel gebruiken voor het verbouwen van de eigen woning. Daar kan een nieuwe badkamer onder vallen. Lees meer over rente aftrekken op de site van de Belastingdienst.

Hoeveel kost een nieuwe badkamer?

Alles heeft een prijs. Als je ervoor kiest om de badkamer te verbouwen, is het fijn als je zelf al een beeld heeft van de verwachte kosten. Om in te schatten wat jouw nieuwe badkamer ongeveer gaat kosten, kunnen de volgende vragen je hierbij helpen:

Tips bij het verbouwen van uw badkamer

Een badkamer verbouwen is een hele klus. Ook vooraf vraagt het goede voorbereiding. Denk aan de volgende zaken:

  • Weet je nog niet zo goed wat je wilt? Er bestaan websites en apps die je inspiratie kunnen geven. Pinterest is zo’n website.
  • Als de verbouwing meer dan een week gaat duren, is het goed om van tevoren af te spreken bij wie je in de tussentijd kunt douchen. Spreek daarbij ook af hoe vaak je komt.
  • Besteed je de verbouwing uit? Maak concrete afspraken met de aannemer of klusjesman. Maak de offerte zo gedetailleerd mogelijk.

Andere mogelijkheden badkamer financieren

Je hoeft een nieuwe badkamer niet per se volledig te financieren met een lening. Als je de ruimte hebt om de verbouwing deels met eigen geld te financieren, is dat voordeliger. De voordelen van minder geld lenen zijn lagere maandlasten en je bent uiteindelijk minder kosten kwijt aan rente.

Veelgestelde vragen geld lenen badkamer

Wat is de actuele rente van de Persoonlijke Lening?

Welke rente je betaalt voor de Persoonlijke Lening, hangt af van het bedrag dat je wilt lenen en in hoeveel jaar je de lening wilt terugbetalen. Hoeveel je kunt lenen hangt af van jouw persoonlijke en financiële situatie.

Bekijk de actuele rente van de Persoonlijke Lening

Wat kost een lening?

Geld lenen kost geld. Je betaalt rente als vergoeding voor het geleende bedrag. Elke maand betaal je een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van hoeveel je wilt lenen en welke rente je gaat betalen. Goed om te weten: de rente is vast. De rente verandert dus niet tijdens de looptijd van de lening. In de offerte lees je wat jouw lening in totaal kost.

Kun je een lening van een andere bank oversluiten naar Nationale-Nederlanden?

Als je jouw lening wilt oversluiten naar Nationale-Nederlanden regelen we dat gratis voor je. Je vraagt op onze site een nieuwe Persoonlijke Lening aan. Daarbij vul je in welke leningen je hebt. Bij iedere lening kun je aangeven of je deze wilt oversluiten naar een lening bij Nationale-Nederlanden. Bij de offerte vind je een formulier dat je invult. Aan de hand daarvan nemen we contact op met de geldverstrekker(s) van jouw andere lening(en), en nemen deze over.

Rekenvoorbeeld Persoonlijke Lening

Onderstaand rekenvoorbeeld toont de kosten van een Persoonlijke Lening voor verschillende leenbedragen. Hierbij is uitgegaan van de laagste tarieven en een looptijd van 120 maanden. Los je extra af tijdens de looptijd? Dan wordt de looptijd korter.

Leenbedrag Maand­bedrag Vaste debetrente / Jaarlijks kosten­percentage Looptijd in maan­den Totale prijs van de lening
€ 75.000,- € 825,14 5,80% 120 € 99.016,93
€ 50.000,- € 557,62 6,10% 120 € 66.914,01
€ 25.000,- € 281,33 6,30% 120 € 33.759,90
€ 15.000,- € 172,62 6,80% 120 € 20.714,46
€ 10.000,- € 122,39 8,20% 120 € 14.686,44
€ 5.000,- € 65,80 9,90% 120 € 7.895,86

Voorwaarden