Ga direct naar inhoud

Geld lenen voor een badkamer?

  • Persoonlijke lening tussen € 5.000,- en € 75.000,-
  • Maandelijks een vast bedrag voor rente en aflossing
  • Altijd boetevrij extra aflossen

Badkamer financieren

Toe aan een nieuwe badkamer? Wist u dat het verbouwen van een badkamer gemiddeld tussen de € 6.500 en € 9.500 kost? Een geldbedrag dat u misschien niet meteen beschikbaar heeft. De badkamer financieren met een persoonlijke lening kan uitkomst bieden.

Persoonlijke lening een goede keuze

Een persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd. Dat betekent dat u tijdens de afgesproken periode dezelfde rente betaalt en dat u na deze periode de lening voor uw badkamer heeft afgelost. Dat geeft u zekerheid en overzicht. Wilt u extra aflossen? Dat kan bij Nationale-Nederlanden altijd en boetevrij. Heeft u overwaarde op uw huis? Dan kan uw hypotheek verhogen ook een optie zijn. Hiervoor betaalt u (soms) wel notaris-, advies- of taxatiekosten als u bij het afsluiten van uw hypotheek geen verhoogde inschrijving heeft laten opnemen in uw hypotheekakte. Deze kosten heeft u niet als u kiest voor een persoonlijke lening.

Persoonlijke Lening voor een badkamer

Als u met een lening uw badkamer wilt financieren, kan een persoonlijke lening om de volgende redenen interessant zijn.

  • U betaalt geen notaris-, advies- of taxatiekosten zoals dat wel het geval kan zijn bij een (extra) hypotheek zonder verhoogde inschrijving.
  • U begint meteen met aflossen en u lost de lening maximaal in 10 jaar af
  • Extra aflossen op de lening voor uw badkamer kost u niets

Rente persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar

De rente over de lening is net als bij een hypotheek, onder voorwaarden, fiscaal aftrekbaar. U moet het geld dan wel gebruiken voor het verbouwen van de eigen woning. Daar kan een nieuwe badkamer onder vallen. Lees meer over rente aftrekken op de site van de Belastingdienst.

Hoeveel kost een nieuwe badkamer?

Alles heeft een prijs. Als u ervoor kiest om de badkamer te verbouwen, is het fijn als u zelf al een beeld heeft over de verwachte kosten. Om in te schatten wat uw nieuwe badkamer ongeveer gaat kosten, kunnen de volgende vragen u hierbij helpen:

Tips bij het verbouwen van uw badkamer

Een badkamer verbouwen is een hele klus. Ook vooraf vraagt het goede voorbereiding. Denk aan de volgende zaken:

  • Weet u nog niet zo goed wat u wilt? Er bestaan websites en apps die u inspiratie kunnen geven. Pinterest is zo’n website.
  • Als de verbouwing meer dan een week gaat duren, is het goed om van tevoren af te spreken bij wie u in de tussentijd kunt douchen. Spreek daarbij ook af hoe vaak u komt.
  • Besteedt u de verbouwing uit? Maak concrete afspraken met de aannemer of klusjesman. Maak de offerte zo gedetailleerd mogelijk.

Andere mogelijkheden badkamer financieren

U hoeft een nieuwe badkamer niet per se volledig te financieren met een lening. Als u de ruimte heeft om de verbouwing deels met eigen geld te financieren, is dat voordeliger. De voordelen van minder geld lenen zijn lagere maandlasten en u bent uiteindelijk minder kosten kwijt aan rente.

Veelgestelde vragen geld lenen badkamer

Wat is de actuele rente van de Persoonlijke Lening?

Welke rente u betaalt voor de Persoonlijke Lening, hangt af van het bedrag dat u wilt lenen en in hoeveel jaar u de lening wilt terugbetalen. Hoeveel u kunt lenen hangt af van uw persoonlijke en financiële situatie.

Bekijk de actuele rente van de Persoonlijke Lening

Wat kost een lening?

Geld lenen kost geld. U betaalt rente als vergoeding voor het geleende bedrag. Elke maand betaalt u een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van hoeveel u wilt lenen en welke rente u gaat betalen. Goed om te weten: de rente is vast. De rente verandert dus niet tijdens de looptijd van de lening. In de offerte leest u wat uw lening in totaal kost.

Kunt u een lening van een andere bank oversluiten naar Nationale-Nederlanden?

Als u uw lening wilt oversluiten naar Nationale-Nederlanden regelen we dat gratis voor u. U vraagt op onze site een nieuwe Persoonlijke Lening aan. Daarbij vult u in welke leningen u heeft. Bij iedere lening kunt u aangeven of u deze wilt oversluiten naar een lening bij Nationale-Nederlanden. Bij de offerte vindt u een formulier dat u invult. Aan de hand daarvan nemen we contact op met de geldverstrekker(s) van uw andere lening(en) en nemen deze over.

Rekenvoorbeeld Persoonlijke Lening

Onderstaand rekenvoorbeeld toont de kosten van een Persoonlijke Lening voor verschillende leenbedragen. Hierbij is uitgegaan van de laagste tarieven en een looptijd van 120 maanden. Lost u extra af tijdens de looptijd? Dan wordt de looptijd korter.

Leenbedrag Maand­bedrag Vaste debetrente / Jaarlijks kosten­percentage Looptijd in maan­den Totale prijs van de lening
€ 75.000,- € 745,16 3,60% 120 € 89.419,49
€ 50.000,- € 501,49 3,80% 120 € 60.178,40
€ 25.000,- € 253,11 4,00% 120 € 30.373,54
€ 15.000,- € 155,46 4,50% 120 € 18.654,91
€ 10.000,- € 112,03 6,20% 120 € 13.443,30
€ 5.000,- € 63,34 9,00% 120 € 7.600,55

Voorwaarden