Ga direct naar inhoud

Geld lenen voor een caravan?

 • Persoonlijke lening tussen € 5.000,- en € 75.000,-
 • Maandelijks een vast bedrag voor rente en aflossing
 • Altijd boetevrij extra aflossen

Persoonlijke lening een goede keuze

Geld lenen met een persoonlijke lening is een geschikte financiering voor uw caravan. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd. Let er bij het afsluiten van een lening op dat de gekozen looptijd past bij de levensduur van uw caravan. Tijdens de afgesproken periode een vast bedrag per maand aan rente betaalt en aflost, zodat u na deze periode de lening voor uw caravan heeft afgelost. Dat geeft u zekerheid en overzicht. Laat uw persoonlijke situatie het toe en wilt u een bedrag extra aflossen? Dat kan bij Nationale-Nederlanden altijd en boetevrij.

Persoonlijke lening voor uw caravan

 • Een persoonlijke lening voor caravan financiering tussen € 5.000,- tot € 50.000,-
 • Maandelijks een vast bedrag voor rente en aflossing
 • Altijd boetevrij extra aflossen

Geld lenen voor een caravan?

U hoeft een nieuwe caravan niet volledig te financieren met een persoonlijke lening. Als u de ruimte heeft om de caravan deels met eigen geld te financieren, is dat voordeliger. De voordelen van minder geld lenen zijn lagere maandlasten voor de persoonlijke lening en u bent uiteindelijk minder kosten kwijt aan rente.

Financieren caravan: Waar bestaan de kosten uit?

De kosten voor een caravan bestaan niet alleen uit het aanschafbedrag. Bij een caravan heeft u ook kosten die u jaarlijks blijft betalen. Denk aan de premie voor een caravanverzekering en het stallen van de caravan. Ook heeft uw caravan onderhoud nodig. Een caravan moet goed en regelmatig onderhouden worden. Hiervoor heeft u ook kosten.

Afschrijving caravan

Een caravan neemt, net als een auto, elk jaar in waarde af. Hoeveel uw op de caravan afschrijft, hangt af van verschillende factoren af. Zoals het merk en het bouwjaar. Dit kunt u van tevoren uitzoeken. Let er bij het afsluiten van een lening op dat de looptijd die u kiest voor de lening past bij de levensduur van uw caravan.

Tips voor het kopen van een caravan

 • Vraag u zelf af of u een nieuwe of tweedehands caravan wilt kopen.
 • Bepaal vooraf een budget en houd u hier aan.
 • Denk goed na over hoeveel mensen er in de caravan moeten kunnen verblijven.
 • Wat is uw ideale indeling? Hoeveel slaapbedden? Wilt u een ronde zithoek of niet?
 • Laat uw keuze voor een caravan ook afhangen van uw auto. Zorg ervoor dat uw auto genoeg kracht heeft om de caravan te trekken. Vergeet ook geen trekhaak op de auto te laten zetten als u deze nog niet heeft.
 • Wist u dat het ook mogelijk is om uw caravan te verhuren als u hem zelf niet gebruikt? Kijk eens op Camptoo.nl en GOBOONY.

Rekenvoorbeeld Persoonlijke Lening

Onderstaand rekenvoorbeeld toont de kosten van een Persoonlijke Lening voor verschillende leenbedragen. Hierbij is uitgegaan van de laagste tarieven en een looptijd van 120 maanden. Lost u extra af tijdens de looptijd? Dan wordt de looptijd korter.

Leenbedrag Maand­bedrag Vaste debetrente / Jaarlijks kosten­percentage Looptijd in maan­den Totale prijs van de lening
€ 75.000,- € 745,16 3,60% 120 € 89.419,49
€ 50.000,- € 501,49 3,80% 120 € 60.178,40
€ 25.000,- € 253,11 4,00% 120 € 30.373,54
€ 15.000,- € 155,46 4,50% 120 € 18.654,91
€ 10.000,- € 112,03 6,20% 120 € 13.443,30
€ 5.000,- € 63,34 9,00% 120 € 7.600,55
Wat is de actuele rente van de Persoonlijke Lening? 

Welke rente u betaalt voor de Persoonlijke Lening, hangt af van het bedrag dat u wilt lenen en in hoeveel jaar u de lening wilt terugbetalen. Hoeveel u kunt lenen hangt af van uw persoonlijke en financiële situatie.

Caravan financieren, wat kost een lening? 

Geld lenen kost geld. U betaalt rente als vergoeding voor het geleende bedrag. Elke maand betaalt u een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van hoeveel u wilt lenen en welke rente u gaat betalen. Goed om te weten: de rente is vast. De rente verandert dus niet tijdens de looptijd van de lening. In de offerte leest u wat uw lening in totaal kost.

Kunt u een bestaande lening voor uw caravan bij een andere bank oversluiten naar Nationale-Nederlanden?

Als u uw lening wilt oversluiten naar Nationale-Nederlanden regelen we dat gratis voor u. U vraagt op onze site een nieuwe Persoonlijke Lening aan. Daarbij vult u in welke leningen u heeft. Bij iedere lening kunt u aangeven of u deze wilt oversluiten naar een lening bij Nationale-Nederlanden. Bij de offerte vindt u een formulier dat u invult. Aan de hand daarvan nemen we contact op met de geldverstrekker(s) van uw andere lening(en) en nemen deze over.