Ga direct naar inhoud

Geld lenen voor een caravan?

 • Persoonlijke lening tussen € 5.000,- en € 75.000,-
 • Maandelijks een vast bedrag voor rente en aflossing
 • Altijd boetevrij extra aflossen

Persoonlijke lening een goede keuze

Geld lenen met een persoonlijke lening is een geschikte financiering voor jouw caravan. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd. Let er bij het afsluiten van een lening op dat de gekozen looptijd past bij de levensduur van je caravan. Tijdens de afgesproken periode betaal je een vast bedrag per maand aan rente en aflossing, zodat je na deze periode de lening voor je caravan hebt afgelost. Dat geeft je zekerheid en overzicht. Laat jouw persoonlijke situatie het toe en wil je een bedrag extra aflossen? Dat kan bij Nationale-Nederlanden altijd en boetevrij.

Persoonlijke lening voor jouw caravan

 • Een persoonlijke lening voor caravan financiering tussen € 5.000,- tot € 75.000,-
 • Maandelijks een vast bedrag voor rente en aflossing
 • Altijd boetevrij extra aflossen

Geld lenen voor een caravan?

Je hoeft een nieuwe caravan niet volledig te financieren met een persoonlijke lening. Als je de ruimte hebt om de caravan deels met eigen geld te financieren, is dat voordeliger. De voordelen van minder geld lenen zijn lagere maandlasten voor de persoonlijke lening en je bent uiteindelijk minder kosten kwijt aan rente.

Financieren van een caravan: waar bestaan de kosten uit?

De kosten voor een caravan bestaan niet alleen uit het aanschafbedrag. Bij een caravan heb je ook kosten die je jaarlijks blijft betalen. Denk aan de premie voor een caravanverzekering en het stallen van de caravan. Ook heeft je caravan onderhoud nodig. Een caravan moet goed en regelmatig onderhouden worden. Hiervoor heb je ook kosten.

Afschrijving caravan

Een caravan neemt, net als een auto, elk jaar in waarde af. Hoeveel je op de caravan afschrijft, hangt af van verschillende factoren. Zoals het merk en het bouwjaar. Dit kun je van tevoren uitzoeken. Let er bij het afsluiten van een lening op dat de looptijd die je kiest voor de lening past bij de levensduur van jouw caravan.

Tips voor het kopen van een caravan

 • Vraag jezelf af of je een nieuwe of tweedehands caravan wilt kopen.
 • Bepaal vooraf een budget en houd je hier aan.
 • Denk goed na over hoeveel mensen er in de caravan moeten kunnen verblijven.
 • Wat is jouw ideale indeling? Hoeveel slaapbedden? Wil je een ronde zithoek of niet?
 • Laat jouw keuze voor een caravan ook afhangen van je auto. Zorg ervoor dat je auto genoeg kracht heeft om de caravan te trekken. Vergeet ook geen trekhaak op de auto te laten zetten als je die nog niet hebt.
 • Wist je dat het ook mogelijk is om je caravan te verhuren als je hem zelf niet gebruikt? Kijk eens op Camptoo.nl en GOBOONY.

Rekenvoorbeeld Persoonlijke Lening

Onderstaand rekenvoorbeeld toont de kosten van een Persoonlijke Lening voor verschillende leenbedragen. Hierbij is uitgegaan van de laagste tarieven en een looptijd van 120 maanden. Los je extra af tijdens de looptijd? Dan wordt de looptijd korter.

Leenbedrag Maand­bedrag Vaste debetrente / Jaarlijks kosten­percentage Looptijd in maan­den Totale prijs van de lening
€ 75.000,- € 825,14 5,80% 120 € 99.016,93
€ 50.000,- € 557,62 6,10% 120 € 66.914,01
€ 25.000,- € 281,33 6,30% 120 € 33.759,90
€ 15.000,- € 172,62 6,80% 120 € 20.714,46
€ 10.000,- € 122,39 8,20% 120 € 14.686,44
€ 5.000,- € 65,80 9,90% 120 € 7.895,86
Wat is de actuele rente van de Persoonlijke Lening? 

Welke rente je betaalt voor de Persoonlijke Lening, hangt af van het bedrag dat je wilt lenen en in hoeveel jaar je de lening wilt terugbetalen. Hoeveel je kunt lenen hangt af van jouw persoonlijke en financiële situatie.

Caravan financieren, wat kost een lening? 

Geld lenen kost geld. Je betaalt rente als vergoeding voor het geleende bedrag. Elke maand betaal je een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van hoeveel je wilt lenen en welke rente je gaat betalen. Goed om te weten: de rente is vast. De rente verandert dus niet tijdens de looptijd van de lening. In de offerte lees je wat jouw lening in totaal kost.

Kun je een bestaande lening voor je caravan bij een andere bank oversluiten naar Nationale-Nederlanden?

Als je je lening wilt oversluiten naar Nationale-Nederlanden regelen we dat gratis voor je. Je vraagt op onze site een nieuwe Persoonlijke Lening aan. Daarbij vul je in welke leningen je hebt. Bij iedere lening kun je aangeven of je deze wilt oversluiten naar een lening bij Nationale-Nederlanden. Bij de offerte vind je een formulier dat je invult. Aan de hand daarvan nemen we contact op met de geldverstrekker(s) van jouw andere lening(en) en nemen deze over.