Ga direct naar inhoud

Wat mag u uit het bouwdepot betalen?

Koopt u een nieuwbouw huis of gaat u verbouwen? Dan is het verstandig om vooraf te bepalen welke werkzaamheden en verbeteringen u uit het bouwdepot wilt en kunt betalen.

Welke rekeningen vallen onder het bouwdepot?

De werkzaamheden die u uitvoert of laat uitvoeren tijdens de bouw of verbouwing van uw huis en het bedrag dat u daarvoor nodig hebt, legt u vast in een verbouwingsspecificatie. Een verbouwingsspecificatie is een begroting van de met de verbouwing samenhangende loon- en materiaalkosten.

Als u gaat verbouwen en een bouwdepot wilt openen, vragen wij vaak naar de taxatiewaarde van uw woning voor én na de verbouwing. De taxateur baseert zich dan op de verbouwingsspecificatie, om de waarde van uw woning na de verbouwing te bepalen.

Wij gebruiken de verbouwingsspecificatie vervolgens om de declaraties uit uw bouwdepot te beoordelen.

Alleen de rekeningen voor de werkzaamheden die u heeft opgenomen in deze verbouwingsspecificatie kunt u vervolgens betalen met het geld uit uw bouwdepot.

Uw hypotheekadviseur vertelt u meer over de verbouwingsspecificatie en hoe u deze opstelt.

Let op, u mag geld uit het bouwdepot alleen gebruiken voor meerwerk of verbeteringen die uw huis in waarde vermeerderen en vastzitten aan de woning. Denk bijvoorbeeld aan:

  • materialen die u voor eenmalig gebruik nodig heeft voor de verbouwing (zoals behang, verf, gipsplaten)
  • huurkosten van gereedschap en afvalcontainers
  • facturen van uw aannemer

U mag dus facturen indienen voor het inbouwen van tuinverlichting en bedekken van de vloeren met parket of laminaat. Belangrijk is wel dat de verbeteringen permanent worden aangebracht. Sommige rekeningen mag u dus niet zomaar uit uw bouwdepot betalen, zoals gordijnen of een hanglamp.

Bekijk hier een overzicht van aanpassingen die gedeclareerd kunnen worden.

Vanaf welk bedrag kan ik een declaratie voor mijn bouwdepot indienen?

U kunt elke factuur bij ons indienen. We hanteren geen minimumbedrag voor een declaratie uit uw bouwdepot.

Direct een rekening declareren?

In mijn.nn of via de NN App dient u heel eenvoudig declaraties in vanuit uw bouwdepot. Hierover leest u meer op ‘Uw bouwdepot beheren’.

Wilt u direct een declaratie indienen? Ga naar mijn.nn of de NN App.