Ga direct naar inhoud

Wat mag je uit het bouwdepot betalen?

Welke rekeningen vallen onder het bouwdepot?

De werkzaamheden tijdens de bouw of verbouwing van je huis én het bedrag dat je daarvoor nodig hebt, leg je vast in een meerwerkspecificatie voor nieuwbouw of zelfbouw. Voor verbouw van je huis heet dit een verbouwingsspecificatie. Dit is een begroting van de loon- en materiaalkosten die met de bouw of verbouwing samenhangen.

Je mag geld uit het bouwdepot alleen gebruiken voor meerwerk of verbeteringen die je huis in waarde vermeerderen en vastzitten aan de woning. Belangrijk hierbij is dat de verbeteringen permanent worden aangebracht.

Verbouwing

Als je gaat verbouwen en een bouwdepot wilt openen, vragen wij vaak naar de taxatiewaarde van je woning voor én na de verbouwing. De taxateur gebruikt de verbouwingsspecificatie, om de waarde van je huis na de verbouwing te bepalen. Wij gebruiken deze specificatie daarna om de declaraties uit je bouwdepot te beoordelen. Alleen de rekeningen voor de werkzaamheden die je hebt opgenomen in deze verbouwingsspecificatie kun je betalen met het geld uit je bouwdepot. Je hypotheekadviseur vertelt je meer over de verbouwingsspecificatie en hoe je deze opstelt.

Energiezuinige verbouwing

Heb je een bouwdepot afgesloten voor een energiezuinige verbouwing? En maak je hiervoor gebruik van de extra financieringsmogelijkheden? Dan dien je aantoonbaar te maken dat de facturen bestemd zijn voor de energiezuinige verbouwing.

Nieuwbouw

Heb je een bouwdepot voor een nieuwbouwwoning? Dan moeten de facturen voldoen aan de overeengekomen bouwtermijnen. Deze zijn door de aannemer opgenomen in de koop/aannemingsovereenkomst.

Wat mag ik uit het bouwdepot declareren?

Download hier het overzicht van wat je wel en niet mag betalen uit je bouwdepot:

Hoe dien ik mijn declaratie in?

Heb je een bouwdepot bij Nationale-Nederlanden? In mijn.nn of via de NN App dien je heel eenvoudig declaraties in vanuit je bouwdepot.

Lees meer over hoe declareren werkt