Ga direct naar inhoud
Financieel expert Olaf Arends vertelt hoe beleggingsprofielen en de lifecycle-methode werken bij Beheerd Beleggen.

Olaf Arends over beleggingsprofielen en de lifecycle-methode

“Jouw voorkeuren, jouw portefeuille.”

Als je kiest voor Beheerd Beleggen dan gaan onze beleggingsexperts voor jou beleggen. En dat vinden we bij Nationale-Nederlanden een grote verantwoordelijkheid. Daarom willen we, voor we gaan beleggen voor jou, een aantal zaken weten over je financiële en persoonlijke situatie. Heb je voldoende geld om te beleggen? Kun je dit geld missen voor langere tijd? Hoeveel risico kun je nemen en wanneer wil je het geld gaan gebruiken? En hoe steek jij als persoon in elkaar? Lig je wakker als de koersen dalen? Durf je wat risico te nemen, of zoek je wat meer naar zekerheid?

Welk beleggingsprofiel past bij jou?

Als je alle vragen hebt beantwoord, wordt het beleggingsprofiel bepaald dat het beste bij jou past. De profielen lopen op van defensief, waarbij je vooral speelt op zekerheid, naar offensief – waarbij je veel risico neemt om meer rendement te halen. Tussen het meest defensieve en het meest offensieve profiel zitten nog 15 andere profielen. In totaal zijn er dus 17 profielen. Dat zijn er meer dan bij veel andere beleggingspartijen. Wij doen dat met een reden. We willen dat jij het profiel krijgt dat precies past bij jouw situatie. En vind je jouw profiel nog iets teveel risico geven naar jouw smaak? Dan kun je altijd kiezen voor een milder profiel.

Aanzetten van de lifecycle

Bij Nationale-Nederlanden wordt jouw profiel nog een stapje persoonlijker gemaakt. Om de risico’s te beperken, kan een lifecycle worden aangezet. Met de lifecycle-methode binnen Beheerd Beleggen nemen we steeds minder risico met je beleggingen naarmate je dichter bij je doeldatum (de datum waarop je wilt beschikken over jouw vermogen) komt. Onze klanten vinden dat vaak heel prettig.

En verandert er wat in jouw leven? Dan geef je dat aan ons door via mijn.nn. Wij stellen dan opnieuw jouw beleggingsprofiel vast. Zo zorg je ervoor dat wij kunnen blijven beleggen op een manier die bij jouw past.

Olaf Arends is beleggingsexpert bij Nationale-Nederlanden Bank.

Start met Beheerd Beleggen

  • Je beleggingen uitbesteden aan onze experts
  • Aantrekkelijk rendement
  • Al vanaf € 50,- inleg per maand of vanaf € 1.000,- eenmalig
  • Dagelijks opzegbaar

Lees meer over Beheerd Beleggen

Gratis informatiepakket

Wil je meer informatie over Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden? Vraag dan gratis en vrijblijvend het online informatiepakket Beheerd Beleggen aan.

Vraag je informatiepakket aan