Ga direct naar inhoud

Pieke Bergmans glaskunst opdracht

In 2015 heeft kunstenares Pieke Bergmans in opdracht van NN Group een unieke serie glaskunst ontwikkeld, getiteld DNNA. De serie is permanent te zien bij de entree van de laagbouw van het NN hoofdkantoor in Den Haag. Een bijzondere opdracht, waarbij de kunstenares zich mede heeft laten inspireren door de kleur van het NN Group logo.

(Foto: Mirjam Bleeker)

Pieke Bergmans is gefascineerd door beweging en de vormen die daar uit voortkomen. De kunstenares gebruikt een variëteit aan materialen (glas, ijzer, brons, wax en zelfs neon) en heeft een groot vakmanschap. Pieke modelleert en vormt het materiaal door temperatuur, druk, tijd en de creatieve skills van haarzelf en haar team. Pieke Bergmans is al jaren een gerenommeerd vormgeefster. Haar werk is tentoongesteld over de hele wereld.

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven