Ga direct naar inhoud

Fotografietalenten verder helpen in hun carrière

Als supporter van talent en partner van het Nederlands Fotomuseum organiseren we jaarlijks één of meerdere portfoliodagen. Tijdens die dagen stellen we beginnende fotografietalenten in de gelegenheid om hun eigen werk te laten zien aan experts uit het vakgebied. De experts geven feedback en tips en helpen de beginnende fotografen zo hun fotografiecarrière verder te professionaliseren.

Portfoliodag 2022

Op maandag 14 november 2022 vond de laatste portfoliodag plaats in het Nederlands Fotomuseum. Tijdens een persoonlijke sessie met fotografie-experts en -professionals kregen deelnemers in 20 minuten de kans om hun fotografische werk te introduceren. Heb je deze dag gemist? Volgend jaar is er weer een kans om mee te doen. Interesse?

Meer informatie

Wat kan je verwachten?

De coaches die de beginnende fotografen op weg helpen met tips en feedback zijn Loes van Harrevelt (conservator Nederlands Fotomuseum) en fotografen Jaya Pelupessy, Hans van der Meer en Willem Popelier.

Tijdens de lunchbreak geeft fotografiecurator Marc Prüst je praktische tips in de workshop ‘Kill your darlings’. Hij vertelt je hoe je een selectie kunt maken van de meest krachtige beelden voor je portfolio. Dit jaar is ook Cultuur+Ondernemen aanwezig om vragen te beantwoorden over ondernemerschap in de culturele en creatieve sector.

Nu te zien in het
Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum vertelt het verhaal van de ontwikkeling van fotografie in Nederland vanaf 1842 in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. Aan de hand van 99 foto’s toont de Eregalerij de hoogtepunten, de vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten. Nationale-Nederlanden is trots dat zij de Eregalerij heeft ondersteunt.

Lees hier meer over het Nederlands Fotomuseum

Professioneel fotograaf Hans Eijkelboom geeft je een ander perspectief

Hans Eijkelboom is fotograaf en maakt zijn inmiddels wereldwijd beroemde fotoseries op straat. Hij gaat naar een bepaalde plek en kijkt tien minuten om zich heen. Ziet hij iets wat hem opvalt aan de mensen op straat, dan neemt hij dat als thema voor een maximaal twee uur durende fotosessie. De foto’s van Hans laten je anders naar de wereld om je heen kijken. Hans: "Als je oppervlakkig naar mijn foto's kijkt, dan zou je zeggen: mensen gaan steeds meer op elkaar lijken. Maar als je beter kijkt, dan zie je dat ook de zelfexpressie en het individualisme sterk is toegenomen.”

Onze kunst- en
cultuursponsoring

Naast het Nederlands Fotomuseum steunen we ook veel andere culturele partners. We willen daarmee kunst en cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek. Zo zijn we hoofdpartner van NN North Sea Jazz en het Mauritshuis in Den Haag. Daarnaast ondersteunen we het Kunstmuseum en de Kunsthal en reiken we jaarlijks de NN Art Award uit.

Lees hier meer over onze kunst- en cultuuractiviteiten