Ga direct naar inhoud

Nederlands Fotomuseum

Nationale-Nederlanden is sinds 2017 ‘Corporate Partner Collectie’ van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Samen delen we de ambitie om een breed publiek in aanraking te brengen met cultuur. Daarnaast helpen we talent in hun carrière. Nationale-Nederlanden ondersteunt het Nederlands Fotomuseum bij tentoonstellingen en projecten. Daarmee dragen wij bij aan het behoud en de presentatie van het Nederlands visueel erfgoed.


Eregalerij van de Nederlandse fotografie

De Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertelt het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842. Een selectie gemaakt van 99 iconische foto’s toont de hoogtepunten, de vernieuwingen en de enorme stappen die de fotografen maakten. Nationale-Nederlanden is voor meerdere jaren verbonden aan de Eregalerij en heeft de introductiefilm bij de tentoonstelling mogelijk gemaakt.

Lees meer over de Eregalerij van de Nederlandse fotografie

(Foto: © Fred Ernst)

Nationale-Nederlanden Portfoliodag

Als supporter van talent en partner van het Nederlands Fotomuseum organiseren we jaarlijks één of meerdere portfoliodagen. Tijdens die dagen stellen we beginnende fotografietalenten in de gelegenheid om hun eigen werk te laten zien aan experts uit het vakgebied. De eerst volgende portfoliodag is op maandag 14 november 2022 in het Nederlands Fotomuseum.

Lees meer over de Portfoliodag

Tentoonstellingspartner

Nationale-Nederlanden helpt mee om bijzondere tentoonstellingen van het Nederlands Fotomuseum mogelijk te maken. De afgelopen jaren lieten we iedereen genieten van:

    • Rotterdam werkt, 2020-2021
    • Lust for life, Ed van der Elsken, 2019
    • Dit is Cas | Vintage fotografie van Cas Oorthuys, 2019

(Foto: Bouw Erasmusbrug, Rotterdam, 1995 © Hajo Piebenga / Nederlands Fotomuseum)