Ga direct naar inhoud

Nederlands Fotomuseum

Nationale-Nederlanden is vanaf 2017 ‘Corporate Partner Collectie’ van het Nederlands Fotomuseum. Samen delen we de ambitie om een breed publiek in aanraking te brengen met cultuur. Daarnaast helpen we talent in hun carrière. Nationale-Nederlanden ondersteunt het Nederlands Fotomuseum bij tentoonstellingen en projecten. Daarmee dragen wij bij aan het behoud en de presentatie van het Nederlands visueel erfgoed.


Eregalerij van de Nederlandse fotografie

De Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertelt het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842. Een selectie gemaakt van 99 iconische foto’s toont de hoogtepunten, de vernieuwingen en de enorme stappen die de fotografen maakten. Nationale-Nederlanden is voor meerdere jaren verbonden aan de Eregalerij en heeft de introductiefilm bij de tentoonstelling mogelijk gemaakt.

Lees meer over de Eregalerij van de Nederlandse fotografie

(Foto: © Fred Ernst)

Nationale-Nederlanden Portfoliodag

Jaarlijks organiseren Nationale-Nederlanden en het Nederlands Fotomuseum ontmoetingen tussen (beginnende) fotografen en experts uit de kunstwereld. In een korte persoonlijke sessie met een van de experts krijgen beginnende fotografen de kans om hun werk toe te lichten, waardevolle feedback te krijgen en interessante contacten aan te boren. De laatste editie vond plaats op maandag 27 september 2021.

Lees meer over de Portfoliodag

(Foto: © Fred Ernst)

Tentoonstellingspartner

Nationale-Nederlanden helpt mee om bijzondere tentoonstellingen van het Nederlands Fotomuseum mogelijk te maken. De afgelopen jaren lieten we iedereen genieten van:

(Foto: Bouw Erasmusbrug, Rotterdam, 1995 © Hajo Piebenga / Nederlands Fotomuseum)