Ga direct naar inhoud

Het Zeeuws Museum bevindt zich in een historische abdij. Bewonder de wereldberoemde 16e eeuwse wandtapijten of ontdek archeologische vondsten, porselein, zilver en soms wonderlijke objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen.

De omgekeerde wereld van Adriaen van de Venne

Vanaf 30 september.

Het 17e eeuwse werk van Adriaen van de Venne is wereldberoemd. Het Zeeuws Museum toont in deze tentoonstelling een overzicht van zijn hele werkende leven, een kunstenaarsleven wat in Middelburg begon.

Meer informatie

Abdijrondleiding

28 september en 5 oktober van 11.30 tot 13.00 uur

De abdij van Middelburg herbergt meer dan 1000 jaar geschiedenis. Een geschiedenis vol verhalen over de Middeleeuwse stad, over slavernij, de Tweede Wereldoorlog, orgels, oude graven, monniken en zoveel meer.


Meer informatie

Wonderkamers

Op de zolder van het museum vormen de Wonderkamers een wereld in het klein. In drie kabinetten worden meer dan 200 Zeeuwse en exotische voorwerpen tentoongesteld. Elk object met een eigen geschiedenis, een eigen verhaal.


Meer informatie

Speciale actie: ontvang 50% korting op magneten in de museumshop met een afbeelding van werken uit de collectie

Boek hier je ticket

Bekijk de veelgestelde vragen en actievoorwaarden

Online activiteiten

Ben jij toe aan een dosis inspiratie maar heb je geen tijd om naar het museum te gaan? Geen nood: we hebben een selectie aan online activiteiten.

Meer informatie

Ook leuk voor jou: