Ga direct naar inhoud

Veelgestelde vragen en actievoorwaarden

1. Wanneer vindt het NN Kunstfestival plaats?

Het NN Kunstfestival vindt plaats van 28 september tot en met 8 oktober 2023, in 22 musea door heel Nederland.

2. Welke musea doen mee aan het NN Kunstfestival?

Goed nieuws! Het NN Kunstfestival heeft landelijke spreiding dus er is altijd wel een museum bij jou in de buurt dat deelneemt aan het NN Kunstfestival. De lijst met alle deelnemende musea vind je hier.

3. Waarom organiseert Nationale-Nederlanden het NN Kunstfestival?

Als ‘supporter van verandering’ willen we ondersteuning bieden bij de grote en kleine veranderingen in het leven: veranderingen die je overkomen of waar je zelf voor kiest. Ons doel: bijdragen aan meer welzijn van Nederlanders. Op financieel gebied, maar ook fysiek en mentaal. Zo helpen we mensen naar meer fysiek welzijn als partner van diverse hardloopevenementen zoals de NN Marathon Rotterdam. En als partner van diverse kunstinstellingen, zoals het Mauritshuis, helpen we kunst toegankelijker te maken voor een breder publiek. Want het kijken naar kunst is goed voor je mentale welzijn en dat willen we iedereen laten ervaren. Met het NN Kunstfestival willen we Nederlanders stimuleren om de kracht van kunst te gaan ontdekken.

4. Hoe werkt de kortingscode voor het NN Kunstfestival?

Op deze website vind je een overzicht van alle musea die deelnemen aan het NN Kunstfestival. Daar is ook per museum te vinden hoeveel korting je ontvangt tijdens het NN Kunstfestival. Vervolgens dien je bij het museum zelf een kaartje kopen. Gebruik de kortingscode ‘kunstontdekker’ om eventuele korting te activeren.

5. Bij het museum dat ik wil bezoeken staat geen kortingscode. Wat nu?

Niet alle deelnemende musea zijn in staat om een korting te geven op hun ticketprijs. De kortingscode is dus alleen geldig bij de musea zoals vermeld op de website nn.nl/NNKunstfestival.

6. Wat zijn de actievoorwaarden?

- De kortingscode is enkel geldig bij de musea zoals vermeld op de website nn.nl/nnkunstfestival.
- Tickets kunnen enkel direct bij het betreffende museum worden gekocht.
- De kortingscode is alleen geldig voor een bezoek tussen 28 september 2023 en 8 oktober 2023, m.u.v. Het Noordbrabants Museum waar de kortingscode geldig is voor een bezoek tussen 3 oktober 2023 en 8 oktober 2023
- De kortingscode is enkel geldig op een regulier ticket en niet te combineren met een andere kortingsacties.
- Voor een aantal musea geldt een beperkte beschikbaarheid. Indien deze tickets zijn verkocht is het niet meer mogelijk om een ticket met de kortingscode te kopen.

7. Wat bedoelen jullie met ‘Ontdek de kracht van kunst’?

Uit meer dan 900 Internationale onderzoeken blijkt dat kunst goed is voor je mentale gezondheid. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) trok in 2019 deze conclusie. Een bezoek aan een museum verlaagt de aanwezigheid van het stresshormoon cortisol. De eerste positieve effecten zijn al na een bezoek van 35 minuten meetbaar. Uit Noors onderzoek bleek zelfs dat mensen die regelmatig een museum bezoeken, zich gemiddeld 12 procent gezonder voelen. Het effect van kunst is dus enorm krachtig en we hopen dat zoveel mogelijk mensen dat gaan ontdekken tijdens het NN Kunstfestival!

8. Wat heeft Nationale-Nederlanden met kunst?

Kunst en cultuur verrijken je leven. Daarom zijn we supporter van alle kunstontdekkers. Dat betekent dat we ons inzetten om meer Nederlanders kunst te laten ervaren. We zijn al jarenlang partner van verschillende Nederlandse musea: Kunsthal Rotterdam, Kunstmuseum Den Haag, Mauritshuis, Nationaal Archief en het Nederlands Fotomuseum. En we zijn naamgevend partner van NN North Sea Jazz.

9. Waar vind ik het programma van het NN Kunstfestival?

Op nn.nl/NNKunstfestival vind je per museum een overzicht van de highlights tijdens het NN Kunstfestival. Maar voor een compleet en actueel overzicht is het verstandig om altijd even de website van het museum te bezoeken.

10. Hoe kom ik aan kaarten voor het NN Kunstfestival?

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de musea zelf. Met kortingscode ‘kunstontdekker’ ontvang je in de meeste musea een aantrekkelijke korting.

11. Jullie willen kunst laagdrempeliger maken. Hoe doen jullie dit precies tijdens het NN Kunstfestival?

Met de kortingscode ‘kunstontdekker’ verlagen we de drempel voor elke Nederlander. Met deze code kunnen deelnemende musea tijdens het NN Kunstfestival met korting worden bezocht. Maar we doen meer. Nationale-Nederlanden en het Jeugdeducatiefonds brengen tijdens het NN Kunstfestival honderden basisschoolleerlingen naar de musea toe en starten gezamenlijk een samenwerking om een museumbezoek voor alle kinderen mogelijk te maken. Ook als dat financieel wat lastiger is.

12. Ik ben journalist. Wie kan mij meer vertellen over het NN Kunstfestival?

Neem contact op met Sophie van onze afdeling media relaties.

13. Ik werk bij een museum. Hoe zorg ik ervoor dat ons museum volgend jaar mee doet aan het NN Kunstfestival?

Superleuk dat je geïnteresseerd bent! Laat het ons weten door een mail te sturen naar artandculture@nn-group.com. We verkennen graag de mogelijkheden met je.

Meer over NN, kunst en het NN Kunstfestival