Het Nederlands Fotomuseum waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst. Met een collectie van zo’n zes miljoen beelden biedt het museum een unieke kijk op de kracht van het beeld.

Is kunst kijken goed voor je gezondheid?

Donderdag 5 oktober – 14.00 uur

Tijdens een kunst(k)uurtje laat Ageeth de Waal (VU Amsterdam) je ervaren of kunst je eigen gezondheid kan beïnvloeden. Samen bekijk je een foto uit de collectie van het museum en gaat hier het gesprek over aan met de Visual Thinking Strategies-methode.

Ad van Denderen: Onderweg

Deze tentoonstelling is te zien vanaf 30 september.
Ontmoet curator Frits Gierstberg op dinsdag 3 oktober om 14.00 uur.

Deze tentoonstelling laat de ontwikkeling zien van Ad van Denderen als documentaire fotograaf vanaf de jaren 1960 tot nu. Van Denderen kaart actuele maatschappelijke onderwerpen als apartheid, migratie en het geopolitieke conflict tussen Israël en de Palestijnen aan.

Eregalerij van de Nederlandse Fotografie

Neem deel aan een flitsrondleiding - zondag om 14.00 en 14.30 uur

In de Eregalerij van de Nederlandse Fotografie vertellen 99 foto's samen het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842. Het toont de hoogtepunten, de vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten.

Ontdek het museum met kortingscode ‘kunstontdekker’

Boek 2 tickets voor de prijs van 1

Bekijk de veelgestelde vragen en actievoorwaarden

Online activiteiten

Ben jij toe aan een dosis inspiratie maar heb je geen tijd om naar het museum te gaan? Geen nood: we hebben een selectie aan online activiteiten.

Meer informatie

Andere programma-highlights

Ook leuk voor jou: