Ga direct naar inhoud

Kunsthal KAdE - Amersfoort

Africa Supernova

Net buiten de stadsmuren van Amersfoort ligt Kunsthal KAdE. Het museum toont tentoonstellingen hedendaagse & moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur.

Africa Supernova

De Afrikaanse schilderkunst heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Ze weerspiegelt het zelfbewustzijn waarmee kunstenaars op het continent naar zichzelf en hun positie in de wereld kijken. Verzamelaars Carla en Pieter Schulting hebben een grote collectie schilderijen, sculpturen en foto's verworven uit alle delen van Afrika, waarmee ze inzicht geven in waar de Afrikaanse (schilder)kunst op dit moment voor staat.

De KAdEStudio

Wat maakt jou tot de persoon die je vandaag de dag bent? Door met gekleurde draden woorden aan elkaar te verbinden waarmee je je kunt identificeren, leggen bezoekers gezamenlijk een netwerk aan dat alsmaar groeit. Of maak met draad en wol een eigen sculptuur, geïnspireerd door het werk van Laetitia Ky, om zo een taboe of onderwerp bespreekbaar te maken.

Ontdek meer met een rondleiding

Ga samen met een museumdocent op een interactieve rondleiding en ontdek de bijzondere verhalen achter de kunstwerken. Welke rondleiding? Dat kies je zelf. Doe mee met een instaprondleiding, familierondleiding of de kinderrondleiding ‘Verboden voor ouders’.

Ontdek het museum met kortingscode ‘kunstontdekker’

Boek tickets met 50% korting

Bekijk de veelgestelde vragen en actievoorwaarden

Online activiteiten

Ben jij toe aan een dosis inspiratie maar heb je geen tijd om naar het museum te gaan? Geen nood: we hebben een selectie aan online activiteiten.

Meer informatie

Ook leuk voor jou: