Ga direct naar inhoud

In Het Noordbrabants Museum ontdek je de geschiedenis van Brabant en de Zuidelijke Nederlanden, van de prehistorie tot nu. Bekijk de meer dan 30.000 objecten - schilderijen, prenten, tekeningen, textiel, munten, zilver, kunstnijverheid en archeologie.

Brueghel: de familiere√ľnie

Vanaf 30 september.

Wie de wereldberoemde werken van de schildersfamilie Brueghel van dichtbij wilde bewonderen, moest lange tijd de hele wereld overreizen. Maar nu toont Het Noordbrabant Museum vijf generaties Brueghel in een unieke en ambitieuze verzameling van tachtig schilderijen en prenten.

Meer informatie

Jouw eigen museumgids

De museumgids-app van Het Noordbrabants Museum tovert jouw smartphone heel eenvoudig om tot een mini-museumgids. Lees op je gemak de tentoonstellingsteksten, bekijk extra filmpjes en luister naar de audiotour.

Meer informatie

Van Gogh in Brabant

Vincent van Gogh werd geboren in Brabant en leefde er een groot deel van zijn leven. Deze tentoonstelling laat je de liefde van Van Gogh voor de streek zien.

Meer informatie

Online activiteiten

Ben jij toe aan een dosis inspiratie maar heb je geen tijd om naar het museum te gaan? Geen nood: we hebben een selectie aan online activiteiten.

Meer informatie

Blogs / Andere programma highlights

Ook leuk voor jou: