Ga direct naar inhoud

Dordrechts Museum

In het Dordrechts Museum vind je zes eeuwen schilderkunst onder een dak. Van zestiende-eeuwse werken tot de meest actuele schilderkunst. Een levende collectie, waarin oud en nieuw elkaar ontmoeten.

Vaste collectie

Maak kennis met zes eeuwen schilderkunst. Van 16de-eeuwse altaarstukken tot de meest actuele kunst. Kijk, vergelijk en ontdek steeds weer iets nieuws. Laat je inspireren!

Meer informatie

A room with a view

Ontdek heel veel verschillende soorten kunstwerken tijdens deze tentoonstelling. Van een pratende prullenbak tot bewegende schermen, schilderijen, potten, zilveren lepels en nog veel meer. Gemaakt door zes ontwerpers. Je wordt uitgedaagd zoveel mogelijk dingen te zien en uit te proberen.

Meer informatie

Audiotour

De gratis audiotour – te verkrijgen in de centrale hal – neemt je mee langs de hoogtepunten van de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen en daagt je uit anders naar kunst te kijken.

Meer informatie

Ontdek het museum met kortingscode ‘kunstontdekker’

Boek 2 tickets voor de prijs van 1

Bekijk de veelgestelde vragen en actievoorwaarden

Online activiteiten

Ben jij toe aan een dosis inspiratie maar heb je geen tijd om naar het museum te gaan? Geen nood: we hebben een selectie aan online activiteiten.

Meer informatie

Andere programma-highlights

  • Museumdobbelspel Gratis af te halen bij de balie van het museum. Je kunt het spel meteen spelen en mag het na afloop mee naar huis nemen. Zo kun je het ook nog in andere kunstmusea gebruiken. Voor kinderen vanaf 4 jaar en hun familie.
  • Museumtekengids
    Ga op pad met het schetsboekje vol leuke en creatieve opdrachten en bekijk de collectie eens met een potlood in je hand. Kosten tekengids: € 7,50.
  • Inloop tekentour
    Gratis op zaterdag 30 september en zondag 1, zaterdag 7 en zondag 8 oktober
    11.30-12.30 uur

Ook leuk voor jou: