Ga direct naar inhoud

Kunst en cultuur

Nationale-Nederlanden wil helpen om kunst voor mensen van alle leeftijden en achtergronden toegankelijk te maken, met een focus op de regio Rotterdam en Den Haag. Nationale-Nederlanden hecht waarde aan de rol van kunst en cultuur in de maatschappij, omdat kunst inspireert en verbindt. Daarom investeert Nationale-Nederlanden in culturele samenwerkingsprojecten met Nederlandse musea en kunstenaars. Dit komt tot uiting via de ondersteuning van tentoonstellingen voor een breed publiek, het stimuleren van cultureel ondernemerschap en door het genereren van kunstopdrachten voor de eigen collectie. Experiment, onderzoek en innovatie staan centraal in het verzamelbeleid, met een focus op kunstenaars die in Nederland een kunstvakopleiding hebben afgerond.

Bekijk de hoogtepunten van de NN Kunstcollectie:

De NN Group collectie

NN Group (de holding van Nationale-Nederlanden) heeft een bedrijfscollectie van ruim 2000 werken waarmee de kantoren zijn ingericht. De geschiedenis van de kunstcollectie gaat terug tot het begin van de 20e eeuw en bevat diverse disciplines: Nederlandse schilderkunst, fotografie, werk op papier, glaskunst, sculpturen en videokunst.

NN Group heeft in januari 2019 de Delta Lloyd kunstcollectie verworven, in verband met deze overname is hierbij een link toegevoegd met meer informatie over deze bijzondere subcollectie.

Cultuursponsoring

Nationale-Nederlanden wil een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Dit doen we onder andere door maatschappelijke projecten te ondersteunen. Zo heeft NN een lange geschiedenis op het gebied van cultuursponsoring in de steden waar NN kantoren heeft. Hierbij leggen we de focus op beeldende kunst, musea en muziek.

Door te investeren in cultuur verbinden we ons met lokale gemeenschappen, ontmoeten we klanten en kunnen we medewerkers en klanten inspireren.

Mauritshuis Den Haag

NN Group en het Mauritshuis zijn in januari 2016 een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Het Mauritshuis staat internationaal bekend om de indrukwekkende 17e-eeuwse collectie uit de tijd van Rembrandt en Vermeer.

Meer informatie

NN North Sea Jazz

North Sea Jazz en NN Group bundelen de krachten en zijn een driejarig partnership gestart. Vanaf 2018 is NN titelsponsor van het festival, waarvan de naam vanaf nu het NN North Sea Jazz Festival is.

Meer informatie

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum beheert de archieven van Nederlands grootste fotografen.

Meer informatie

Art Rotterdam

Sinds 2017 is NN Group partner van de kunstbeurs Art Rotterdam. Van 6 t/m 9 februari 2020 vond de 21e editie van deze beurs in de Van Nellefabriek in Rotterdam. De beurs richt zich op de nieuwste ontwikkelingen binnen de hedendaagse beeldende kunst en heeft een internationale focus, bijna de helft van de galeriehouders komt uit het buitenland.

Lees meer

Kunstmuseum
Den Haag

NN Group is tentoonstellingspartner van het Kunstmuseum Den Haag, waarbij ieder jaar een nieuwe grote expositie wordt ondersteund.

Meer informatie

Kunsthal Rotterdam

Nationale-Nederlanden is ambassadeur van de Kunsthal Rotterdam en ondersteunt jaarlijks een nieuwe blockbuster tentoonstelling.

Meer informatie

Nationaal Archief

Nationale-Nederlanden is toegetreden tot de ‘Captains of History’, waarmee we Het Genootschap van het Nationaal Archief ondersteunen.

Meer informatie

Dutch Dance Quiz

Nationale-Nederlanden is trotse partner van de Dutch Dance Quiz en de Dutch Dance Podcast.

Meer informatie

Pieke Bergmans glaskunst

In 2015 heeft kunstenares Pieke Bergmans in opdracht van NN Group een unieke serie glaskunst ontwikkeld, getiteld DNNA.

Meer informatie


Kunnen wij u helpen?

Geïnteresseerd in een samenwerking of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.