Ga direct naar inhoud

Nationale-Nederlanden en Kunst & Cultuur


Kunst en cultuur verrijken je leven. Daarom zetten we ons in om meer Nederlanders de kracht van kunst te laten ervaren. We zijn partner van verschillende Nederlandse musea en het NN North Sea Jazz Festival.

Het geheim van het Meisje met de parel

Bijna iedereen kent het kunstwerk 'Meisje met de parel' van Johannes Vermeer. Toch is het doek omhuld met mysterie. Want wie was het meisje? Hoe is ze zo beroemd geworden? In onze podcastserie gaat Splinter Chabot op zoek naar de antwoorden op al deze vragen en meer. En hoe dieper hij graaft, hoe meer geheimen en theorie├źn hij ontdekt.

Ontdek de podcast

Onze partners

Onze kunstcollectie

Onze collega's vertellen over hun favoriete kunstwerken die te zien zijn op onze kantoren in Nederland: "Dit werk heeft een bepaalde aantrekkingskracht op me".

Lees meer

Meer Kunst en Cultuur

Monali Meher wint de NN Art Award 2023

Op 8 februari werd de NN Art Award uitgereikt tijdens Art Rotterdam. Dit jaar werd de NN Art Award 2023 overhandigd aan Monali Meher van de Lumen Travo Galerie.

Lees meer

Nationale-Nederlanden verlengt vier culturele partnerships

De komende jaren kunnen het Nederlands Fotomuseum, Kunstmuseum Den Haag, Kunsthal Rotterdam en het Nationaal Archief rekenen op de steun van Nationale-Nederlanden.

Lees meer

Kunst is goed voor je gezondheid

Een bezoekje aan een museum, theater of concert is niet alleen goed voor je culturele ontwikkeling, maar ook voor je gezondheid. Hoe dat zit, leggen we je graag uit.

Lees meer

NN North Sea Jazz 2023

Op 7, 8 en 9 juli 2023 vond het NN North Sea Jazz festival weer plaats in Rotterdam. Nationale-Nederlanden is trotse naamsponsor van dit evenement. Deze editie waren o.a. Lizzo, Stormzy en Tom Jones op het podium te bewonderen.

Meer informatie

Onze support heb je

Bij Nationale-Nederlanden zijn we niet alleen supporter van alle kunstontdekkers, maar ook van alle hardlopers en van een duurzame samenleving.

Duurzame samenleving

Nationale-Nederlanden en Hardlopen

Nationale-Nederlanden en de maatschappij

Contact

Geïnteresseerd in een samenwerking of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via de mail.