Ga direct naar inhoud

Kunst en cultuur inspireert en verbindt

Kunst en cultuur inspireert en verbindt. Het roept emoties op en raakt je recht in het hart. Het zet je aan tot nadenken en stimuleert jouw creativiteit. Samen genieten van kunst en cultuur, en de verhalen erachter, geeft een andere kijk op het leven.

Kunst en cultuur kan ieders leven verrijken. Daarom zet
Nationale-Nederlanden zich in om dit toegankelijk te maken voor iedereen. Want wat belangrijk is voor jou, is belangrijk voor ons. You Matter.


NN Kunstcollectie

Kunst daagt je uit om vanuit nieuwe perspectieven te kijken naar de wereld om je heen. Niet voor niets staan kunstenaars ook wel bekend als de pioniers van de tijd waarin ze leven. Nationale-Nederlanden ondersteunt kunstenaars door werken aan te kopen voor de NN Kunstcollectie. Ook dragen we zo bij aan het behoud van bijzondere kunstwerken voor Nederland.

De NN Kunstcollectie bestaat uit tweeduizend kunstwerken, die te zien zijn in onze Nederlandse kantoren. Ze dragen bij aan een inspirerende werkomgeving en brengen medewerkers in aanraking met hedendaagse kunst. Drie thema’s staan centraal in wat we verzamelen: experiment, onderzoek en innovatie, met een focus op kunstenaars die in Nederland hun kunstvakopleiding volgden.

Deze drie thema’s vormen ook de basis van de NN Art Award. Die reiken we jaarlijks uit op Art Rotterdam aan een uitzonderlijk talentvolle kunstenaar die in Nederland is opgeleid en waarvan het werk te zien is op de beurs. De Art Award bestaat uit een geldprijs van € 10.000,-. Daarnaast koopt NN werk van alle genomineerden voor onze bedrijfscollectie. Met de NN Art Award zetten we de schijnwerpers op de uitzonderlijke kwaliteit van de Nederlandse kunstopleidingen.

Foto: Erik Mattijssen (winnaar NN Art Award 2021), House Ware, 2019

Onze culturele partners

Nationale-Nederlanden wil positief bijdragen aan de samenleving. Dit doen we onder andere door een aantal culturele partners te steunen in de steden waar NN kantoren heeft.

Mauritshuis Den Haag

Het meisje met de parel, Rembrandts laatste zelfportret en De Stier van Potter: het Haagse Mauritshuis herbergt een aantal van de beroemdste schilderijen ter wereld. Ontdek de indrukwekkende 17e -eeuwse collectie.

Plan je bezoek: Mauritshuis.nl

Mauritshuis & NN Group

Nederlands Fotomuseum

De collectie van het Nederlands Fotomuseum telt meer dan vijf miljoen foto’s van topfotografen. En in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie leer je de geschiedenis van de Nederlandse fotografie kennen.

Plan je bezoek: Nederlandsfotomuseum.nl

Nederlands Fotomuseum & Nationale-Nederlanden


Art Rotterdam

De kunstbeurs Art Rotterdam presenteert innovatieve, hedendaagse kunst waar NN Group jaarlijks de NN Art Award uitreikt aan een uitzonderlijk talentvolle, in Nederland opgeleide kunstenaar.

NN Art Award & Art Rotterdam

Kunstmuseum Den Haag

De grootste verzameling schilderijen van Piet Mondriaan ter wereld is te vinden in het Kunstmuseum Den Haag. Kom oog in oog met de befaamde Victory Boogie Woogie of andere topstukken uit de collectie moderne en hedendaagse kunst.

Plan je bezoek: Kunstmuseum.nl

Kunstmuseum Den Haag & Nationale-Nederlanden


Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal prikkelt je bij elk bezoek. De steeds wisselende tentoonstellingen verrassen en verbazen je elke keer weer op een andere manier.

Plan je bezoek: Kunsthal.nl

Kunsthal Rotterdam & Nationale-Nederlanden

Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum vertellen tientallen originele, historische gebouwen de verhalen van de Nederlandse geschiedenis. Wandel samen door het museumpark en reis door de tijd.

Plan je bezoek: Openluchtmuseum.nl

Nederlands Openluchtmuseum & Nationale-Nederlanden


Nationaal Archief

Het Nationaal Archief beheert de archiefcollectie van Nederland. Iedereen kan er terecht om onderzoek te doen naar onze geschiedenis. Wisselende tentoonstellingen laten je de verhalen, documenten en foto’s uit de archieven echt beleven.

Plan je bezoek: Nationaalarchief.nl

Nationaal Archief & Nationale-Nederlanden

NN North Sea Jazz

North Sea Jazz en NN Group bundelen de krachten en zijn een driejarig partnership gestart. Sinds 2018 is NN titelsponsor van het festival, waarvan de naam vanaf nu het NN North Sea Jazz Festival is.

Meer informatieKunnen wij je helpen?

Geïnteresseerd in een samenwerking of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.