Ga direct naar inhoud

Zo maak jij de auto winterklaar

Net voor de winter is het tijd om je warme muts en handschoenen tevoorschijn te halen. En om je auto winterklaar te maken. Want je auto reageert op kou, vorst en sneeuw. Maak je auto winterklaar, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan.

Is jouw auto klaar voor vorst?

Wanneer het ’s nachts vriest, kun je ’s ochtends vaak niet meteen naar je werk vertrekken met de auto. Misschien moet je krabben, of zijn je deuren vastgevroren. Lees de tips om te voorkomen dat je veel tijd kwijt bent als het vriest. En bekijk de video voor meer slimme wintertips!

Tips om 's ochtends snel te vertrekken

  • Houd je voorruit ijsvrij
  • Smeer de rubbers van je deuren in
  • Gebruik geen handrem

Gebeurt er iets onderweg?

Het kan gebeuren dat je onderweg stil komt te staan. Files vanwege sneeuw, een kapotte accu of een ongeluk door de gladheid. Je maakt het liever niet mee. Maar het is wel belangrijk dat je er rekening mee houdt. Zorg er daarom voor dat je een warme deken in de auto hebt liggen, mocht je moeten wachten op pechhulp. Zorg ook voor startkabels in de auto, een ijskrabber, een sneeuwborstel. En ga je met winters weer de weg op? Lees dan hier hoe je zo veilig mogelijk rijdt met gladheid.

Gebruik ’s winters ruitenwisservloeistof met antivries.

Ook interessant voor jou:

Veilig de weg op met een auto vol passagiers

Een volle auto kan gezellig zijn, maar als je verantwoordelijk bent voor veel inzittenden, wil je zo veilig mogelijk de weg op. En hoe zit het met de inzittendenverzekering?

Bekijk onze tips

Apk en onderhoud; alles wat je moet weten

Je wilt dat je auto altijd voor je klaarstaat. Om ervoor te zorgen dat je auto rijdt als een zonnetje, moet je deze goed verzorgen met de verplichte apk-keuring én een onderhoudsbeurt.

Lees over onderhoud van je auto

Het onderhoud van je auto; wat kun je zelf doen?

Naast het gebruikelijk onderhoud is het belangrijk dat je bepaalde onderdelen van je auto zelf regelmatig naloopt en controleert. Monique legt uit wat je gemakkelijk kunt controleren aan je auto.

Bekijk de tips van Monique