Ga direct naar inhoud

Zo maak jij de auto winterklaar

De winter komt eraan! Tijd om je warme muts en handschoenen tevoorschijn te halen en je dubbele dekbed op bed te leggen. Maar ook tijd om de auto winterklaar te maken! Want je auto reageert op kou, vorst en (misschien wel!) sneeuw. Maak je auto winterklaar, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan.


Is jouw auto winterklaar voor vorst?

Wanneer het ’s nachts vriest, is je auto vaak niet rijklaar als je ’s ochtends naar werk wilt vertrekken. Je kunt je voorruit beschermen met een antivriesdeken, zodat je niet hoeft te krabben. Ook kun je voorkomen dat de handrem vastvriest, door deze niet te gebruiken en je auto in de eerste versnelling te parkeren. Smeer talkpoeder op de rubbers van je deuren om te voorkomen dat de deuren vastvriezen. Denk ook aan je ruitenwisservloeistof: gebruik ’s winters een speciale vloeistof met antivries.


Gebeurt er iets onverwachts onderweg?

Het kan gebeuren dat je onderweg stil komt te staan. Files vanwege sneeuwval, een kapotte accu of een ongeval vanwege de gladheid. Je wilt het liever niet meemaken, maar het is wel belangrijk dat je er rekening mee houdt. Zorg er daarom altijd voor dat je een warme deken in de auto hebt liggen, mocht je moeten wachten op pechhulp. Zorg ook voor startkabels in de auto, een ijskrabber, een sneeuwborstel. En ga je met winters weer de weg op? Lees dan hier hoe je zo veilig mogelijk rijdt met gladheid.

Gebruik ’s winters ruitenwisservloeistof met antivries.


Met de Autoverzekering van Nationale-Nederlanden ben jij zorgeloos onderweg en goed verzekerd bij schade.

Bereken je premie zonder kenteken

uniqueid

Ook interessant voor jou:

Veilig de weg op met een auto vol passagiers

Een volle auto kan gezellig zijn, maar als je verantwoordelijk bent voor veel inzittenden, wil je zo veilig mogelijk de weg op. En hoe zit het met de inzittendenverzekering?

Bekijk onze tips

Apk en onderhoud; alles wat je moet weten

Je wilt dat je auto altijd voor je klaarstaat. Om ervoor te zorgen dat je auto rijdt als een zonnetje, moet je deze goed verzorgen met de verplichte apk-keuring én een onderhoudsbeurt.

Lees over onderhoud van je auto

Het onderhoud van je auto; wat kun je zelf doen?

Naast het gebruikelijk onderhoud is het belangrijk dat je bepaalde onderdelen van je auto zelf regelmatig naloopt en controleert. Monique legt uit wat je gemakkelijk kunt controleren aan je auto.

Bekijk de tips van Monique