Ga direct naar inhoud

Varen

Watersport zit in de genen van Nationale-Nederlanden. Wij zijn de grootste bootverzekeraar in Nederland én ervaren watersportspecialisten. We geven je tips en inspiratie, zodat jij zorgeloos kunt varen.

Zeilen in de winter: ben jij winterklaar?

Zeilen in de winter: een fantastische manier om meer uit je boot te halen en daarmee je zeilseizoen te verlengen. Wij geven tips, zodat je ook in de winter goed voorbereid bent.

Ontdek zeilen in de winter

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig?

Met lekker weer een dagje op het water of genieten van een bootvakantie? Dan is het handig te weten wat de regels op het water zijn. En of je een vaarbewijs nodig hebt voor het vaartuig.

Meer over het vaarbewijs

Is een bootverzekering verplicht?

Genieten van je boot gaat net wat makkelijker als je weet dat je goed verzekerd bent. Maar is je boot verzekeren verplicht? Bekijk welke situatie voor jou van toepassing is.

Waarom je boot verzekeren

Een boot kopen in vier stappen

Hoe mooi kan het zijn: je gaat je eigen boot kopen! Het kopen van een boot kent natuurlijk wel wat aandachtspunten. Lees waarop je écht moet letten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zo koop je een boot in 4 stappen

Tips voor bootverzekering vergelijken

Tips voor het verhuren van je boot

Het verhuren van boten wordt steeds populairder. Hoe leuk het ook klinkt, er kleven ook risico's aan. Welke voor- en nadelen zijn er? We zetten het voor je op een rij.

Ontdek waar je op moet letten

Mooie vaarroutes in Nederland

Nederland barst van de mooie vaarroutes. Heb je een boot of sloep en wil je een mooie nieuwe tocht maken? Maak hier kennis met de mooiste vaarroutes van Nederland.

Leuke vaarroutes in Nederland

Tips voor een zorgeloze zeilvakantie

De zon schijnt en er staat een lekker briesje. De boot is volgepakt en iedereen heeft er zin in. Met deze tips van de watersporters van Nationale-Nederlanden voorkom je dat je vakantie in het water valt bij pech of een ongeluk. En als er dan toch iets gebeurt, helpt het om een verzekeraar te hebben die met je meedenkt.